icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2362390
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
24 oktober 2014 10:14
6

Vilodag

Nu blir det vilodag för nu är det ingen idé att jag lägger upp en muskelkarta över ömmande muskler. Det skulle ändå bara bli en helkroppsbild...

Undrar i mitt stilla sinne varför jag körde knäböj med stång, knäböj på balansplatta och utfall på balansplatta i samma pass egentligen. Lite andra övningar gjorde jag också, som latsdrag och bicepscurls, men mest hade jag fokus på benen... Det var ju jag som hade träningsvärk i benen sen sist jag var i farten ju. Det var nästan omöjligt att springa hem, benen ville ju knappt lyda. Sprang som Big Bird i Sesame Street i stort sett :-)

Lyckades över förväntan med proteinintaget, delvis tack vare att jag äntligen kommit på idén att byta standardmjölk mot lättmjölk, lika mycket protein per 100g men färre kalorier. Fästmannen tog dessutom hem kesella blåbär, perfekt som efterrätt som den är faktiskt. Särskilt en dag då man tärnat hårt, vill ha något gott och samtidigt behöver få upp proteinet ordentligt.

Näringsvärde per 100g

Energi 650 kJ/150 kcal (375kcal i hela burken), Fett 7,5 g (18,75g i burken), varav mättat fett 4,9 g (12,25g), Kolhydrat 13 g (32,5g), varav sockerarter 12 g (30g), Protein 7,2 g (18g), Salt 0,1 g (0,25g)

Tränar man mycket och hårt är den där lilla mängden socker inget problem, det går rakt ut i musklerna och lagras in som energi till nästa pass men har man problem med socker och söta saker är den här kanske lite för efterrättsgod och smaklig för att vara helt bra. Dels riskerar det kanske att dra igång sug och cravings men dessutom kan sockret lagras in som fett istället om man inte använder det.

Så jag höjer nog en liten varningsflagg för den här, det är lite för god helt enkelt. Ändå tänker jag köpa den även i fortsättningen, det är bra siffror och jag har inget sockerproblem i botten jag behöver ta hänsyn till.

Igår vid utfodringen åt Allexis den blyga och Mimmi ut samma matskål, utan att någon fräste och utan dramatik varken före eller efter. Jag tror att Mimmi accepterar Allexis mer eftersom hon är så undergiven och skygg, medan Iris är mer som Mimmi själv: kaxig, nyfiken och lite påflugen. Men om Mimmi accepterar den ena dröjer det antagligen inte så länge innan hon lär sig hantera den andra också. De ska bara göra upp om sovplatser och lite annat först, Iris vill väldigt gärna sova där Mimmi sover. Men det vill inte Mimmi, än.

Kan det vara så att det är Mimmi som är den intressanta att sova hos, inte själva sovplatsen? Jag är böjd att tro det, Mimmi har många olika sovplatser hon brukar välja mellan och Iris söker upp den hon sover i och vill vara med. Med så många lediga platser borde hon hittat en bra ledig, om det bara var bra sovplatser hon var ute efter. Ibland påminner Mimmi och en tjurig och arg pensionär faktiskt, en riktig surkärring som hytter med tassen åt ungdomarna och skäller för småsaker. :-)

I natt var det fästmannens tur att bli invaderad av Iris, hon la beslag på hans sida av sängen så han har fått sova som en kringla. Naturligtvis flyttade han så hon fick plats, självklat. Men sovställningen och bristen på utrymme gör att han är stel som en sågbock idag. Så vi är två som stånkar och knakar när vi rör på oss, mnen katterna är utvilade och nöjda åtminstone. Vilken trevlig helg vi ska ha :-)

Trevlig helg på er!

 

 

Gillar

Kommentarer

 • 24 okt 2014 10:32

  Hahaha, så härlig beskrivning - såg precis en Big Bird komma springandes i ett kaosartat virrvarr! :-D

 • 24 okt 2014 10:39

  Det var så det såg ut också, helt hopplösa ben att springa med :D
   

 • 24 okt 2014 10:45

  Hihi, tror nog att dina ben -oavsett dagsform- tillhör de bättre när de kommer till att springa! ;-)

 • 24 okt 2014 10:47

  Tack, just idga är jag djupt skeptiskt men det kan ju bero på att jag har träningsvärk i muskler jag knappt vet vad de heter :-)

 • 24 okt 2014 12:30

  Antagligen kan du ALLT om detta med återhämtning men skickar en länk som jag tittat på. Jag är ju ganska ny på det här med gym (började i april) men har nu hittat en träningsform på Puls&Träning som jag gillar. Träningsvärk så man knappt kan gå har kommer då och dåwinkSamtidigt är det härligt att det händer saker i kroppensmileyhttp://www.styrkeprogrammet.se/traningsguide/27

 • 24 okt 2014 12:43

  När det gäller träningsvärk och återhämtning är jag självutnämnd expert, jag får jämt träningsvärk och så har det varit i alla år jag tränat. Det lugnar ner sig, det gör det jämt ;)
  Men det är en bra länk du skickade, särskilt om man nyss börjat!

Logga in för att skriva en kommentar.