icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 3125732
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
26 juni 2011 12:47

Vilodag

De som kände mig för några år sen vet hur katastrofalt dålig balans jag hade och vilken lång resa jag gjort. Jag kunde inte stå på ett ben tidigare, än mindre göra några rörelser samtidigt. Det hände att jag tappade balansen lite när som helst, och jag var övertygad om att jag skulle slå ihjäl mig en vacker dag i en fallolycka. [KURSIV]Igår stod jag på ett ben och gjorde knäböj.[/KURSIV] Självklart fick jag träningsvärk i baken och benen av passet. Det förtjänar jag faktiskt. Jag siktade nämligen in mig på de muskler som skapar drivet i löpsteget. Skit samma om jag får träningsvärk så jag inte springer lika fort som jag brukar på något enstaka pass framöver. I längden betalar det sig. I längden ger den extra styrkan mer fart. Är det något sjukgymnastens övningar lärt mig är det just det. Att allt hänger ihop, och det räcker inte att träna det man vill bli bra på. Man blir bra på det man tränar, visst. Men inte så bra man kan bli. Vill man bli bättre måste man söka upp sina svagheter och stärka dem. Så nu är jag på jakt efter mina svagheter: Balans. Explosivitet. Styrka. Fast just idag väljer jag att ta vilodag :-) Styrka ben/bak ~45 minuter: 3x15 knäböj 3x10 enbensknäböj hö 3x10 enbensknäböj vä 4x15 vadhävningar 6x10 enbensvadhävni​ngar hö 6x10 enbensvadhävni​ngar vä 3x10 utfallssteg hö 3x10 utfallssteg vä 3x10 bakutspark med gummiband hö 3x10 bakutspark med gummiband vä 3x10 sidodrag hö 3x10 sidodrag vä

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.