icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2689700
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
6 september 2019 12:44
4

Vilken vecka

Kursen är i gång, Paula går på förskolan och träningen har kommit lite på andra hand, precis som det där med att registrera kosten. Eller ens sköta den för den delen. Jag känner mig lite på efterkälken. Allting kommer ett halv steg fel, allting händer lite för fort för att vara bekvämt. Jag känner mig helt enkelt stressad, på en ganska låg nivå än så länge.

5a472de1-03ca-434e-8717-c6731277eb00.JPG

Jag tror Paula reagerar på de nya rutinerna, rent fysiskt alltså. I natt vaknade vi av att hon kräktes i sängen klockan hav fem på morgonen. När hon vart avsköljd, sängen bytt och hon fick kura i pappas famn var allt okej igen, och nu märks det ingenting på henne. Som om ingenting har hänt. Först trodde jag det var magsjukan, men med hennes aptit som hon haft idag..? Nej, det låter osannolikt. Matförgiftning? Nej, då hade det kommit fortare, redan inom en timme efter sänggåendet. Inte nästan 8 timmar efteråt. Så, då återstår nya rutiner. Små barn kan kräkas av många anledningar antar jag. Eftersom hon är pigg och glad nu tänker jag inte oroa mig för det mer.

c1f17da0-31b2-40dd-b2d8-8c77b03b228d.jpg

Med tanke på allt som hänt kan man tycka att det är kontraproduktivt att köpa loss ett träningsschema för milen på 55-60 minuter (Träna löpning på hösten) men ibland kan det behövas att någon tänker åt mig. Bara mailar instruktioner, gör det här. En sak mindre att tänka på helt enkelt. Så igår tänkte jag inte så mycket, jag bara gav mig ut på en lätt löpning. Snittade 6:59 min/km runt på relativt komfortabel ansträgningsnivå till min egen förvåning.

Schemat jag skaffat bygger på att farten för lätt löpning är någonstans mellan 6:50 och 7:10 min/km. Som om jag beställt det, men jag sprang och lyssnade på ett avsnitt av "Zombies, run!" och tänkte inte så mycket på farten. Det skulle ju vara lätt löpning. Då ska man inte behöva tänka på farten. Schemat räcker till 2 december, då deras marathon-program hoppar igång. Om jag verkligen håller för schemat jag följer nu, milen på en timme, kommer jag att behöva fundera på nästa steg lite mer noga.

Antingen:

"- Programmets grundfart på lugn distans och långpass ligger på 6.30-6.40 minuter per km. Det är bra men inte nödvändigt om din naturligt lugna löpfart ligger i eller i närhet av detta fartspann.
- Om 4.30 timmars målet ska vara realistiskt är det bra om du på en snabb mils löpning kan göra runt 60 minuter. Under programmets gång är det bra om du kan jobba ner mil tiden till runt 57-58 minuter om du vill klara 4.30 tidsmålet." (marathon.se)

Eller:

"- Programmets grundfart på lugn distans och långpass ligger på 6.50-7.10 minuter per km. Det är bra men inte nödvändigt om din naturligt lugna löpfart ligger i eller i närhet av detta fartspann.
- Om 5.00 timmars målet ska vara realistiskt är det bra om du på en snabb mils löpning kan göra runt 65-67 minuter. Under programmets gång är målet att vi kan jobba ner mil tiden till runt 63-64 minuter om du vill klara fem timmars målet." (marathon.se)

Det hänger förstås helt och hållet på hur höstens träning går, det är inget jag kan svara på nu. Jag vet vad jag behöver göra nu i alla fall. Träningsplanerna ligger redan klara, styrkan kommer att få stå tillbaka för löpningen igen precis som jag visste. Jag behöver respektera kroppens behov av vila och se till att gå och lägga mig tidigare, jag vet hur trött jag blir av tuffa träningsschema. En eller ett par timmar extra per natt kommer att behövas, särskilt om jag samtidigt ska försöka vara någorlunda social med familjen.

99247356-4981-497b-ab76-52505ee5b02f.jpg

Kosten är viktig, man kan inte springa ifrån usel kost. Så den behöver jag registrera, mäta och kontrollera lite noggrannare än jag gjort. 

Så kanske jag kan ta den där förargliga tionde Stockholm marathon och få min 10-årsmedalj som jag väntat på.

b96ba035-8ccd-41a1-a7d3-dd5ef64066a2.png

Gillar

Kommentarer

 • 6 sep 2019 15:16
  Jessand

  Får hoppas att Paula fortsatt okej och som sagt många barn kräks ju av diverse anledningar. 

  Mina barn har dock alltid varit väldigt "smygiga" med magsjuka som små...de kan kräkas en gång och sen må bra och sen har de smittat oss för vi har inte trott att det var det sad

  Kul med träninsgschemansmiley

 • 6 sep 2019 15:29

  Håller tummarna för att vi slipper mer kräks, varken hon eller vi tycker det är speciellt roligt att skölja kantareller ur håret på henne fem på morgonen. Men vi får se till att vara vaksamma dygnen som kommer, är det magsjukan är hon smittsam i två dar till.

  Ja, det är skönt att slippa tänka faktiskt. Bara göra laugh

 • 6 sep 2019 19:21
  paloma

  Hoppas det bara var en engångshändelse, inte så trevligt om ni också blir sjuka nu när hon är pigg igen.

 • 6 sep 2019 19:23

  Jösses att försöka hänga med henne redan i vanliga fall är svettigt, törs inte tänka på hur det blir om vi blir däckade! surprise

Logga in för att skriva en kommentar.