icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2471395
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
14 januari 2020 14:14
12

Vilken dag

Det blev blandade givar igår, Paula kan verkligen vara en handfull när hon sätter den sidan till. Efter tuppluren var det dags att åka till mini-sim, och eftersom hon inte förstod vad vi höll på med eller vad vi väntade på så gjorde hon sig omöjlig. Hon blev rosenrasande på mig för att hon inte fick springa ut från simhallen, inte fick springa in bakom disken till personalen, inte fick krama allt och alla hon fick syn på, inte fick leka med kioskvarorna, inte fick springa i simhallen... listan över saker som gjorde henne ilsk kan göras mycket längre, men tillslut fick vi börja lektionen. Då var allt förlåtet, hon skrattade högt när vi följde frökens anvisningar och plaskade i vattnet. Hoppa från kanten var inga problem, mamma tog emot och vattnet var inte läskigt ett dugg. Nån kallsup blev det, hon upptäckte bland annat att hennes vanliga protesttaktik att sätta sig ner och skrika fungerar sällsynt dåligt i en simbassäng. När lektionen var slut var katastrofen ett faktum, men hon vet inte att vi ska gå på mini-sim varje måndag i fortsättningen. Att det här är ett stående inslag i hennes liv nu. Om hon förstod det skulle hon nog inte ha varit lika besviken över att det var slut.

Styrketräningen blev tung efter det. Först funderade jag på om det hade med middagen att göra, chili con carne kan vara mastigt att träna på men jag är rätt säker på att det var badet som gjorde skillnaden. Tänk er själva att hissa, lyfta och hiva runt en 15-20kg tung unge i en halvtimma surprisecheeky
 Stångrodden gick förvånansvärt bra, sannolikt använde jag de musklerna minst på badhuset. Bänkpressen gick, men 35kg var precis vad jag orkade med den här gången och fler än 8 repetitioner en omöjlighet. Knäböjen gick bättre, 70kg kändes tungt men stabilt och jag hade mer utrymme. Jag sparade mig klokt nog till marklyften som, trots att jag bara körde på 50kg, kändes som om jag försökte lyfta ett hus.

Idag känner jag mig manglad, men det är kanske inte så konstigt. Jag var sliten redan före simmet igår, långlöpningen i söndags kändes och jag kan inte säga att jag är piggare idag. Men jag har att göra innan dagen är slut och på grund av att jag försov mig ligger jag efter. Det är nu jag är tacksam för alla matlådor jag förberett och fryst in. En sak mindre att grubbla över åtminstone. 

Jag har fortfarande inte haft tid att komma igång med odlingarna men det måste jag fixa nu, för nu har maken ordnat mina planthyllor:

7a7345a3-b394-41db-803c-a2b130c89cb9.jpg

Nu borde jag få plats att förodla allt jag vill ha, i form av chili, tomater, gurkor, squash och allt vad det nu är. Växthuset kommer att bli väl utnyttjat och odlingskragarna bara väntar på att säsongen ska börja. Då vill jag vara redo men mina små plantor!

Hoppas ni har en bättre dag!

Gillar

Kommentarer

 • 14 jan 2020 16:25
  gittan52

  Så härligt att förodla! Det gjorde jag mycket förr,men nu blir det möjligtvis lite tomater. Resten köper jag nog färdiga plantor när det närmar sig. Med tanke på hur smaklösa de köpta tomaterna är nu för tiden så är det lite lyxigt att kunna odla dem själv smiley

   

 • 14 jan 2020 18:13
  Bella50

  Ojoj...vilka fina odlingshyllor !!!!

  Jag har inte de gröna fingrarna...utan sätter väl lite frö så får vi se sen. Blir det inget köper jag några plantor istället. Måste man ha så fin belysning?

   

 • 14 jan 2020 18:18

  gittan52, tomaterna i synnerhet är milsvid skillnad på, köptas har inte en chans jämfört med heodlat. Solvarm tomat direkt från plantan, det blir liksom inte bättre än så heart

  Bella50, fin och fin, det är LED-lister som inte drar så mycket el som är fastsatta på spillbitar från när vi byggde om förrådet. De genererar ingen värme heller så man kan ha dem nära plantorna utan att de bränns. Tror att det finns riktiga växtbelysningar som gör samma sak, men de kostar betydligt mer och jag är inte helt säker på att de är bättre.

  Garaget håller 10-12 grader ganska stadigt så det är så gott som perfekt odlingsmiljö, ljuset drar upp plantorna men den låga temperaturen får dem att växa sakta och bli knubbiga och fina smiley 

 • 14 jan 2020 20:27
  Foxy

  Jag blir nästan lite odlingssugen trots att jag vet att jag inte blir hemma på hela sommaren. Får spara det till vi inte orkar segla längre och kan hålla oss på land.wink

 • 14 jan 2020 21:09
  Bella50

  Tack ...det var upplysande för mig.👍

  Nu frågar min handyman...- hur ofta tänds den belysningen...eller lyser dom jämt?

 • 15 jan 2020 01:48

  Foxy, visst är det roligt med odling! Synd att ni är borta så mycket, men det finns väl en hel del ni kan ordla på sensommaren och hösten?

  Bella50 belysningen går på timer, 7-22 är den inställd på. Tror plantorna faktiskt blir lite stressade om det lyser för mycket.

   

 • 15 jan 2020 08:07
  Bella50

  Vad lägger du dina frön i....torvbrickor eller såjord ?

  Jag vill oxå börja med nåt. Tänkte ha en ställning med hyllor i vårt frostfria garage.

  Där finns fönster...kanske inte räcker till.

 • 15 jan 2020 10:42

  Vanlig såjord, i små krukor som får stå i de där kupolerna. Om jag övervattnar stannar det på fatet. Kupolerna håller en viss fuktighet också, men det går lika bra med gladpack, som jag gjorde i början. Bara peta hål på plasten först så det kommer in syre laugh

  En ostkupa, om man har en sådan över som man inte använder, fungerar också.

  Fönster räcker nog så småningom, men så här års är det tvunget med belysning men nästan vilket lysrör eller LED-list som helst fungerar. 

 • 15 jan 2020 17:02

  Funkar verkligen vanliga lapor de har ju felvåglängd, en del växter tål inte röt ljus, de flest blir girväxta med vanliga lampor fuskad lite med plantering i bland för att få lite gratis plantor på våre, var väldigt noga med våglängden för att plantorna skuee gå att sälja.

 • 15 jan 2020 17:44

  Det var vad jag grubblade över också, men de här verkar fungera jättebra. Nu är jag inget proffs på lysen, men LED kanske fungerar annorlunda än vanliga lysrör? 

 • 16 jan 2020 14:46

  Det växer med vanliga lampor, men det drar upp plantorna för fort så de blir veka gängliga vad jag fåt lära mig, så jag drev alla skott i fönster i uthuset i svag värme för de skulle bli kraftiga. Var självförsörjande på alla grönsaker för när jag. Bode på gården, där hade jag egna lite kraftigare maskiner som orkade med. Hönsen skulle ha en kålrot om dagen för att få i sig C-vitaminer, som kålrot har got om. Morötter och rödbetor, palsternackor, grävde man ner en rejälhög i mjölsand i backen över vinter resten i jordkällaren. Var ofta 1 ton potatis som vi sålde av, morötter en 500 kg kaninerna fick mycket morötter. Hade pälskanins uppfödning några år.

  Pappa var med och hjälpte till så mycket han orkade. Kaninerna var lite för att han skulle ha något att göra, är mycket små plock med 400 kaniner.

   

   

   

 • 16 jan 2020 14:52
  Eleaor

  Kul med minisim!

Logga in för att skriva en kommentar.