icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 3125781
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
27 juli 2021 09:05
3

Vilda svängar

Full rulle igår, började med att cykla två avsnitt som planerat men eftersom jag försovit mig blev jag lite sen. Hela dagen blev onödigt jäktig och plötsligt var det dags för dottern att åka till jobbet. Maken och jag skulle passa barnbarnet, och han lät sig gärna passas. Moster Paula och Mathias lekte så det sprutade leksaker om dem. De åt duktigt båda två, antagligen av samma anledning som två valpar gör det. Lika delar för att den andra gör det som hunger laugh

a4a2cf9c-d74b-424e-bdaf-7ec190924211.jpg

Bild: Mathias hade roligt han med!

Nu vet jag att dottern sagt att han vägrar sova i spjälsäng, och jag vet att nya/förändrade rutiner är lättare att skapa på en ny plats med nya människor men han vägrade då verkligen inte att sova i spjälsängen hos oss. Kanske för att vi inväntade de riktiga trötthetstecknen, gnugget i glasiga ögon, de stora gäspningarna, huvudlutningen. Eller så somnade han för att maken inte gav sig, de första arga protesterna dövades med en mjuk röst och lugna viskningar i det mörka rummet, lite lugn ryggmassage, lite pill i nacken. Det tog tio minuter efter att de stängt dörren om sig så hade han lugnat ner sig, och tio minuter efter det somnade han och sov som en liten sockergris.

062dac4b-f47b-4ac0-9ac4-89e15121be9b.jpg

Bild: Några gosedjur gjorde sängen mysigare. Paula lånade ut dem, hon lär sig sakta men säkert att dela med sig.

Vi pottränar Paula också, hon är så duktig att jag misstänker att hon varit redo ett tag. Att det är jag som är stoppklossen. Hon vill ha blöja, men det är bara gammal vana som talar. När hon går blöjfri fixar hon att gå på pottan som om hon aldrig gjort något annat. Bara en påminnelse då och då, så att hon inte glömmer.

Vikten beter sig konstigt. -0,9 igår, +0,5 idag. Jag har legat aningen högre än 1200 kcal och högre på kolhydraterna eftersom jag tränar så mycket, men inte SÅ mycket. Jag ligger fortfarande på ett kaloriunderskott.

Idag blir det 30:e dagen i rad jag cyklar, och eftersom förbrukningen sjunkit en hel del sedan jag började tänkte jag köra ett kortare pass idag följt av styrketräning. Tänker att det gör nytta för musklerna och förbränningen, omväxling förnöjer laugh

 

 

Gillar

Kommentarer

 • 27 jul 2021 10:13
  52Stinas

  Oj, vilka härliga bilder.

  Det är många år sedan jag hade så smått att titta på. 
  mina två barnbarn är 22 och 20. 
   


   

 • 27 jul 2021 10:51

  Oj, då är det snart läge för barnbarns barn? Eller man kanske inte är så tidiga nu för tiden, jag fick min första när jag skulle fylla 20 men dottern väntade till hon var 26. Kanske är så det ska vara nu?

  Det är hur som helst full rulle på de där smårackarna, jag sov som en medvetslös i natt laugh

 • 27 jul 2021 14:34
  MAS63

  Känner igen det där med rutiner på en ny plats. Vi hade precis samma grej under weekenden hos oss. Barnbarnet på 1år 7 mån skulle vara med oss fre - sö och vi hade fått veta att det är ett helvete att få honom att ta dagsvila för att inte prata om kvällen. Nå - vi gjorde som du beskriver: inväntar de rätta tecknena och är konsekventa, lugna och trygga. Resultatet: på lördag kväll och till söndagens dagvila, lägger sig gullungen ner alldeles själv, tar sin napp och somnar inom 2 minuter. 

  Vi hade planerat att åka till skärgården genast på måndagen men vi var båda helt slut så vi behövde en chilldag innan vi orkade oss iväg. Det bevisade sig själv igen - åldern tar ut sin rätt!

  Fördelen med barnbarn är att man är igång hela tiden och hinner inte äta så mycket = minus på vågen! Yes!

Logga in för att skriva en kommentar.