Vikt, mat och vilodag
Jag är helt skakad av det som hänt i Örebro, mina tankar går till familjerna och de anhöriga som drabbats av detta meningslösa våld.
Röstivåffla? Jaaahaaaa ... men ... det blev ju gott?
Ingredienser (2 våfflor)
Salladslök 2 st
Potatis 200 g
Ägg 1 st
Ost riven 17% ½ dl
Mjölk 0,5% 1 msk
Rapsolja 1 tsk
- Finhacka salladslök och riv potatis.
- Vispa upp ägget och blanda ner salladslök, potatis, ost, ägg, salt och peppar.
- Smörj ett våffeljärn med olja och grädda våfflor.
Finrivet eller grovrivet, båda versionerna blev goda. De finrivna blev färdiga fortare, men de grovrivna hade tydligare smak av potatis.
Cirka 170 kcal / våffla. En våffla var nog för mig, portionen är annars beräknad till 2 våfflor per person.
Maken föredrog de grovrivna, fast de finrivna blev färdiga snabbare. Nästa gång ska jag blanda, hälften fint och hälften grovt. Fick tipset av min faster att använda palsternacka i smeten också, jag älskar palsternacka! Så det ska också testas!
Men laga mat i våffeljärnet? Det kändes roligt, lite rebelliskt på något vis
Jag hade aldrig tänkt tanken att man kan laga mat i ett våffeljärn, men röstivåffla gick alldeles utmärkt!
Det blev ruskigt gott, och gick fort att göra som mellanmål också, Paula smackade i sig nästan en hel röstivåffla med lingonsylt och det är rätt mycket mat för en liten sjuåring
Vilodag från träning idag, imorgon är det dags igen.
Vikten har segat sig ner idag med, saktare eftersom jag börjat fasa in mat igen. Men det går faktiskt nedåt.
Steg för steg.
Sköt om er.
kram
Gillar
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.