icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2471414
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
24 juli 2016 11:31
9

Vi ska faktiskt ut idag...

...Mitt lilla fejs och jag :-)

Igår fick jag till ett långsamt långpass, jag tror att jag har gått fortare än jag "sprang" igår men det var makalöst varmt när jag gav mig ut. Jag stoppade inte klockan för rödljus, vattenpauser eller liknande och då tog 20km 3h 22min ... surprise

25°C och vindstilla, så varmt på trottarerna att jag höll på att smälla av! Började med promenad för att försöka komma igång försiktigt, joggade lite, kroknade och fick ta mig hem bäst jag kunde. Det kändes som att springa genom bastuluft, nästan om om den varma luften gjorde motstånd. Men det blev av, och jag är så jäkla stolt! Den här veckan , i all sin lågintensiva glans, har nämligen inneburit att jag fått springa och gå precis så mycket som jag bara orkar. Tårna är lite prinskorviga fortfarande, men börjar repa sig. Benen är stela, baken är stel och höfterna är stela. Alla muskler som involveras i promenader eller löpning är så stela att det nästan gnisslar om mig.

Men jag är så lycklig, för det har ju fungerat! Jag har hållit min periodiska fasta, jag har motionerat nästan precis allt jag önskat och drömt om, och det har fungerat! Nu ska jag ta en lugnare vecka, tagga ner och vila lite så att jag kan dra nytta av den här massiva träningsdosen. Det bör kunna bli bra fart på spirorna om en vecka ungefär! Ett par extra vilodagar bara, kanske skippa intervallerna på tisdag och köra något lugnare istället.

Eftersom jag tränar så kopiöst mycket den här veckan och försöker hålla mig till mina 12-1300kcal/dag blir det ännu viktigare än vanligt att det jag äter verkligen är kvalité. Näringstätt men energifattigt, som den thaiinspirerade woken på bilden. Jag är väldigt noga med vätsketillförseln, Resorb Sport är en dyr men väldigt bra produkt. Ginsengtabletterna, gerimax, ligger orörda ett tag, jag läste nånstans att det finns en liten risk att man blir mer blödningsbenägen om man äter dem för länge så jag har inte tagit några på snart en månad. Jag har satsat på den där listan jag länkade för några dagar sedan, med kål, lök och allt vad det var, den där man skulle undvika :D

Uppenbarligen fungerar det, för jag ramlade ner på 69,8kg idag och det med massiv träningsvärk i akterdelarna. Det hade jag inte trott, hade jag gissat hade jag gissat på en liten uppgång faktiskt. Inte -0,8kg.

Har börjat läsa "Okänd soldat" igen, det är en sorgligt mästerverk. Gripande.

Gillar

Kommentarer

 • 24 jul 2016 11:44

  Grymt bra jobbat att komma ut i sommarvärmen med de distanserna! Och vad roligt att  det ger så fina resultat - längtar så till att själv vara under 70. Även om det är riktigt många kilo dit. smiley

 • 24 jul 2016 11:50

  Tack utter! Jag är lite imponerad av mig själv, jag var inte säker på att jag hade det rätta virket i mig i år. Men det finns där, fortfarande :D

 • 24 jul 2016 15:36

  Ja grym är du, jag är nöjd med minna 3 timmar på vedbacken, fick ge upp såg inget det ran ner i ögonen, jag hade en handuk att torka med, Men klarad det viktiga det jag har kvar är nu täckt, bör gå på en förmidag sen är det nog med vde för vintern tror jag, löser det sig med kärra så kan det bli en kubik till.

   

  Grattis till vikten yessmiley

 • 24 jul 2016 16:29

  Tack! Hugga ved är rena rama styrketräningen, rejält jobbigt! Skönt att ha det gjort misstänker jag :-)

   

 • 24 jul 2016 19:43
  ulla165

  Att du bara orkar i värmen!!!😜 Jag passar på å frågar - vad kan man ersätta mandelmjöl med?  Jag har recept på Morotsscones från fyscoachen.se Den skulle verkligen passa för en lchf''are. Men jag kan inte ha mandel o nötter hemma pga att sonen är allergisk.

 • 24 jul 2016 22:43

  ulla165, mannen och jag promenerar mycket när solen börjar gå ner och det börjar bli svalare. Men ska jag springa blir det varmt hur man än vänder sig, då går det inte fort :-)

  Bra fråga, byta mandelmjöl är svårt, eventuellt kan sesammjöl fungera men det är klurigt. Kokosnötsmjöl har jag aldrig använt så det vet jag inte om det fungerar, men jag har läst att det evetuellt kan fungera i vissa recept.

   

 • 24 jul 2016 23:07

  äter inte  lchf men använder ofta havremjölj när jag bakar, även när jag gör pankakor med kanel minna vänner gillar de m gjorda på havremjökh bättre.

 • 25 jul 2016 10:05
  ulla165

  Tack för hjälpen. Jag får prova mig fram. Mal du havremjölet själv Afkrut? Man kan ta havre i morteln? Kan tänka mig att det finns att köpa, allt finns idag...

 • 25 jul 2016 12:25

  Köper färdigt hälsokost affärer  brukar ha, men brukar handla på webben här ute på landet. Där i mot bakar jag nästan allt bröd på färskpressad havremjölk OATLY dom gör även inte färskpressad. Frun är laktosintolerant så använder den till mycket. Är den grå färgen som gör den lite trist.

   

Logga in för att skriva en kommentar.