icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 3125737
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
15 juli 2021 12:14
8

Vatten!

Det börjar bli skitjobbigt med värmen nu. Jag har lurat i Paula resorb, den som är från 3 år, och försökt hålla oss svala och i skuggan men värmen är klibbig. Det är svårt att bli sval. 

Maken ska få sin andra spruta idag, jag cyklar efter att vi har varit iväg med det. Eftersom jag inte vill att han åker själv får vi åka hela familjen. Nåja, jag behöver motionera AC:n i bilen, säger vi...

Katterna levde rövare häromkvällen, maken kom på vem det var som fick katterna att gå i spinn så vi satte ut lite vatten och kattmat åt vår gäst. Kameran är egentligen en babyvakt med rörelsesensor men Paula är ju ingen baby så då kan vi ju använda den för att spionera på vem det är som får katterna att borsta upp sig.

af825571-12a7-436a-a1b6-9f74819324c3.png

Bild: Den där låg och sov bakom dynboxen när maken kom ut.

Vi fick fler gäster vid vattenskålen, den får vi nog se till att hålla fylld för den fick många besökare. I den här värmen är det inte bara vi människor som lider, och så länge det inte är tokransonering tänker jag vattna djuren om jag kan.

I växthuset kryllar det av bin och andra insekter, som drar sig till bevattningen som går igång en stund på natten. Det var en bieffekt jag inte räknat med, att insekterna skulle gilla det. Jag tänkte mest på att få slippa bära kannor laugh

c1abaf2a-92ac-491c-9a43-5ca7abe3dead.png

Bild: Sedan tidigare har vi haft nattgäster i rabatten under klematisen.

Maken hittade en liten lega, som var upptagen dessutom. Så nu vet jag vem som smakat på en del av mina plantor. Det gör inget, den har inte skadat något permanent och den ska leva den med.

Fast om råbocken kommer och fejar hornen på våra nysatta äppelträd blir jag irriterad. Men jag har inte hört honom skälla, inte inne i samhället så han har nog gott om ungträd i skogen att gno sig emot.

83182b5d-956c-41ed-94da-d6c61cd0e57c.png

Bild: Fler törstiga gäster, en mammaskata med vidhängande ungfågel var förbi också.

Vi bor inte i skogen, som man kanske kan tro. Vi bor i ett samhälle, alla på gatan utom vi har hund. Många har jakthund. Det verkar inte bekomma vilddjuren, eller så är de hos oss just för att vi inte har hund.

Paula är förtjust förståss, jag tror hon gillar skatorna mest faktiskt. Det är åtminstone dem hon pratar mest om.

Det är så pass varmt att jag inte på allvar orkar ta hand om trädgården. Det som sköts automatiskt fungerar, men rensa rabatterna och ta hand om tomaterna t ex orkar jag inte. Jag borde tjuvat dem, men nu har de rännt iväg och blivit groteska monster. 

Jag vill bara krypa in i kylskåpet en stund. Eller åka till Coop och handla, de har ett jätteskönt kylrum för mejeriprodukterna. Där kan man stå och välja mjölk länge...

Sköt om er i värmen!

Gillar

Kommentarer

 • 15 jul 2021 12:36
  gittan52

  Jag hörde på radion att den senaste veckan har många, bl.a. i Järvaområdet svimmat då de fått sin vaccination. Allt tyder på att det beror på att personerna ätit och druckit för lite.

 • 15 jul 2021 12:46

  Det är en av anledningarna att jag vill med, jag vet att han ätit och druckit för lite men jag kan ju inte gärna tvångsmata honom heller. Särskilt inte som jag är en lika god kålsupare själv...

 • 15 jul 2021 13:13
  Digitali

  Resorb eller annan vätskeersättning är att rekommendera i denna värme. Mat med självklart men vätskeersättning hjälper mycket. Ja kör tre-fyra resorb i den här värmen samma sak när jag är utomlands. 

 • 15 jul 2021 14:01
  klaraelv

  Jag köpte en massa citroner, efter jag var på gymmet i morse, som jag pressat och blandat med vatten  och lite sötningsmedel och pytelite salt. Som vi dricker av. 

 • 15 jul 2021 14:39

  Digitali, jag använder gärna Resorb Sport i vattenflaskan när jag tränar, men Paula får man blanda ut den med rejält mycket saft för att hon ska tolerera den. Hon tycker inte om smaken. Men det går att bluffa henne som tur är laugh

  klaraelv, när jag sprang ultra hade jag något recept på egen sportdryck men sen blev jag lite bekväm, när Resorb lanserade sin Sport-variant, den med apelsin är inte helt vidrig faktiskt laugh

 • 15 jul 2021 22:47
  lflickan

  Har du sett fixasjälvs recept på vätskeersättningsglass? Det vore kanske nåt för Paula, och dig så klart 😀, kallt och bra innehåll. Visserligen med Fun Light men det är för att inte rubba socker/saltbalansen. Finns säkert nåt att byta det mot om man inte vill ha det. 

 • 16 jul 2021 09:14

  Har du lflickan receptet är jag intresserad, jag är inte rädd för sötningsmedel smiley

 • 16 jul 2021 09:56
  lflickan

  Här kommer länken.

  https://fixasjalv.se/vaetskeersaettningsglass/

  Såg nu att hon hade vätskeersättning i pulverform men tänker att man kan göra egen med. Och eftersom det inte fanns nån dosering på hur mycket saft man kunde ta om den var osötad så var det inte mycket till recept egentligen. 😜

Logga in för att skriva en kommentar.