icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2917450
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
24 maj 2011 09:17
10

Vårruset, Stockholm

Ikväll är det dags för Vårruset, ett lopp som man kan säga markerar början på min karriär som löpare. Det var där det började, en gång i tiden. Första gången, för fem år sen, sprang jag på 32:09 och det var en tid jag fick problem att slå. Det tog lång tid och mycket träning innan jag regelbundet kom upp i de farterna. Men på träning har jag ingen draghjälp av att det är tävling, med allt vad det innebär. Ikväll skulle kunna vara ett guldläge för att komma under 28 minuter på 5km. Men det vore senationellt korkat att ge sig på det - i lördags sprang jag halvmaran och nu på lördag ska jag springa maran. Det finns inte plats för en maxning på 5km helt enkelt, jag återhämtar mig inte snabbt nog för det. Jag får spara den karamellen till blodomloppet den 8 juni istället. Om jag orkar, det är ganska nära efter maran, i regel behöver jag i alla fall 2 veckor innan jag kan börja öka igen. Fast det kan bli längre i år, det har varit tuffare än vanligt. Vi få se helt enkelt, jag får väl ta ett nytt nappatag med vikten och se om jag kommer närmare 65kg den här gången om det känns motiverande.

Kommentarer

 • 24 maj 2011 09:18
  Lycka till & spark i baken!
 • 24 maj 2011 09:22
  Tack!
 • 24 maj 2011 09:22
  daggan1
  Lycka till. Grymt imponerande vad du orkar med! Jag hoppas att jag kommer till den punkten att jag kan springa vårruset. Måste få ordning på ryggen så att den orkar med belastningen att springa, och dessutom mer minus på vågen så blir det ju lättare också både för flåset och ryggen. Kör hårt hos sjukgymnasten nu och hoppas kunna börja småjogga till hösten. Återigen, lycka till ikväll!
 • 24 maj 2011 09:24
  Tack! Man får anpassa sig till vad kroppen klarar av, får den vila mellan varven klarar man mer än man tror! Hoppas din rygg blir bättre snabbt, för det finns inget mysigare än att jogga i gränskan om våren och höra fåglarna illkvittra i träden!
 • 24 maj 2011 09:27
  Bummlan
  Så du sluter ett varv i cirkeln i kväll! Visst är det häftigt med milstolpar som man bara springer på (och förbi :)) och får aha-upplevelser av? Hoppas du får vind i ryggen och sol i ansiktet!
 • 24 maj 2011 09:30
  Japp, det känns bra att jag lyckats hålla den nya vanan vid vid liv i 5 år. Jag som aldrig brukat klara sånt, nya goda vanor har alltid runnit ut i sanden annars. Men det här blev kvar :-)
 • 24 maj 2011 09:45
  Troxii
  Lycka tiiiill :D Jag vill ha den på 28min... :P Vet inte om jag kommer lyckas men, har den hemma på 30 så borde gå. PEPP och nu spöregnar det i stan fick jag nyss höra. Men det försvinner ;)
 • 24 maj 2011 09:47
  Bummlan
  Jag ska också ha min kvar om fem år. Och springa ofta och långt och fort SNYGGT :) Den enda vanan jag lyckats hålla så länge är att snusa. Och kallas väl snarare ovana :/
 • 24 maj 2011 09:50
  MarikaB
  Härligt!! Du är en inspiration!! Jag sprang en del när jag var yngre. Sen kom en massa elände och med det SSRI preparat och en jäkla viktuppgång. Bestämde mig för att börja springa igen när jag var under 80 kg, men iddes inte vänta. Nu springer jag lite, och ska göra mitt första vårrus på 8 år den 9/6. DET ska bli kul! Sen är det tjejmilen som hägrar. Efter det får vi se vad mina knän pallar, har lite förslitningar så löpning är väl inte bästa medicinen för det. Men jag vill i alla fall göra tjejmilen först. Ska bli spännande att se vad jag fixar för fart på vårruset :) Jag är 5 månader inne på mina nya vanor, och det är rekord för mig :) Lycka Till ikväll!!
 • 24 maj 2011 12:07
  Lycka till!!! Hoppas du får en tid som du är nöjd med!!

Logga in för att skriva en kommentar.