icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2917380
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
24 maj 2011 21:05
27

Vårruset, Stockholm

Det såg ut som att det skulle bli regn där ett tag, men vädergudarna skonade oss och snart sken solen från en blekblå himmel. Svalt, bara 14 grader, och lite småblåsigt. Bättre kunde det med andra ord inte bli! Jag hamnade i ett gäng som höll bra fart, inga direkta vägproppar någonstans och jag kunde rulla på så fort jag ville. Kortade ner stegen i backarna och tuffade på uppför, sträckte ut och rullade på ner för. Det gick kanonfint, segheten efter halvmaran i lördags var som bortblåst! Tiden? 28:13 blev det tillslut, [KURSIV]betydligt fortare än jag hade tänkt mig[/KURSIV] med tanke på maran - men jag hade kul! Det måste man få ha! Skit samma om det var sensationellt korkat att dra på lite, jag ser på pulskurvan att det inte var en maxning så trots att det var personbästa vet jag att jag hade kunnat klämma till med en ännu bättre tid. Men det sparar jag till Blodomloppet, eller iFormloppet kanske. Vi får se :-)

Kommentarer

 • 24 maj 2011 21:10
  Bummlan
  Gud så skönt det låter! Och kanontid väl, med tanke på dina föresatser! Så där vill jag känna på Blodomloppet :) Det är bara satkärringar som har tur med torkvädret, säger mamma (jag brukar ha tur). Undrar om det bara är bitska hälsocoacher som har tur med löpvädret ;). Kan du inte komma och springa Blodomloppet i Örebro? Jag är orolig för att det ska vara för varmt!!! Nu laddar jag om mina tummar till maran, och undrar vad jag ska stryka för outfit :)
 • 24 maj 2011 21:21
  [FET]Det var så härligt! [/FET]Stelheten och segheten från halvmaran var som bortblåst! Hur underbart som helst, benen kändes så där härligt starka och pigga som de bara gör emellanåt utan vidare. Och inte ens mp3-spelaren hade jag, jag som annars brukar vara beroende av att inte höra mina andetag är det går tunt, för hör jag hur jag flåsar kan jag börja tro att jag är trött :-) Ja - jag är lättpåverkad som få :-) Eftersom jag inte tycker något väder utom åska är dåligt väder att springa i så stämmer det din mamma säger även på löpare ;-) Om det blir som de lovar nu, regn och blåst, så satsar jag på rosa kjoltights eftersom de är lite längre än de andra och lite varmare. Hade det blivit varmt hade jag satsat på blått istället, men nu skulle det visst bli blåde kallt och blåsigt - inte mig emot (jag har aldrig sprungit maran i det vädret så det ska bli en intressant upplevelse) :-)
 • 24 maj 2011 21:30
  Bummlan
  Vad smart med mp3! Det ska jag ha på Blodomloppet. Och kul att höra att du är lättpåverkad och att du hittat medel för att hantera det. I skogen gillar jag att höra mitt eget flås, för då inbillar jag mig att jag tar i :) Men bland folk klarar jag det inte, för jag tror att de ska tycka att jag har dålig kondis. Som om nån skulle bry sig!!!!! Med andra ord, det finns knappt nåt dåligt väder, bara fel inställning ;) Den ska jag servera henne - den kommer att veta var den tar!!! TACK! :D Jag stryker genast det rosa linnet och reserverar plats i soffan :D Hur gör du för att ladda om nu gen? Nåt speciellt?
 • 24 maj 2011 21:32
  Troxii
  Har du ingen bild på dig själv på ruset Lady? Fick för mig att jag såg dig men jag vete tusan.. Kläder, hår? Bra tid där :D Jag är tokmissnöjd över min och hela skiten.. Höhö. Men blogg inlägg kommer snart!
 • 24 maj 2011 23:05
  Varsågod :-) Omladdning sker med vila, massage/TENS på eventuella stela muskler och varma bad för att mjuka upp kroppen så mycket som möjligt. Sova minst 8 timmar per natt är a och o om man ska ladda om när det är tött mellan tävlingarna, och så äta vettigt förståss. Troxii, nu har jag fått upp ett par bilder, jag har slappat i badet en lång stund och gonat mig. Tycke rinte du borde vara missnöjd, inte om man sätter tiden i perspektivet att du inte hunnit träna mer än 4 månader! På 4 månader har du kommit under 30 minuter på 5 km, det tycker jag är både raskt och starkt marscherat!
 • 25 maj 2011 08:14
  Troxii
  Vilka snygga bilder det blev, du ser så glad ut jämt :D Jag var helt i fokus när jag sprang men jag är inte riktigt lika hurtig som du :D Jag ska nog ta det där med badet som ett tips, jag blir alltid så stel i benen efter jag har sprungit. Och tro det eller ej men idag har jag lite träningsvärk :> Tack, jag antar att det inte är fy skam. Jag börja jogga för 2månader sen, give or take. Godmorgon :)
 • 25 maj 2011 09:42
  TVÅ!! Men söta det är ju ÄNNU bättre! Hade jag kunnat springa som du efter två månader ... Herre [KURSIV]jösses[/KURSIV], du är duktig!! :-) Godmorgon :-)
 • 25 maj 2011 11:57
  Troxii
  Tack kära du! :) I vilken grupp börja du springa med? :) Tycker det var så härligt med uppvärmningen, alla göra samma sak, mysigt på nåt sätt ^^
 • 25 maj 2011 12:03
  Jag råkade hamna i första av nån anledning. Jag trodde jag ställde mig i andra gruppen men rätt var det var stod jag i gruppen bakom eliten! Inte för att det var där jag ville vara, men jag höll mig på sidan och försökte att inte vara i vägen så gott jag kunde. I år var det faktiskt riktigt förnuftiga rörelser mtp hur trångt det är. Sats, som var tidigare, har en tendens att göra skitstora rörelser som är direkt farliga för dem runtomkring i trängseln, men F&S var bra på det där. De hade tänkt till.
 • 25 maj 2011 12:19
  Troxii
  Elite LadyG! :D Funderar på om jag inte ska stå där nästa år faktiskt, jag stod i tredje och det var alldels för långt bak. Sprang ju om sjukt mkt människor som hade givit upp o gick. Och de var gruppen före. Jag som tveka på 3e gruppen ^^ Ja de var riktigt duktiga, men min vän fick sig en spark av en liten tjock dam, haha hon stod där och vad livrädd, damen var allmänt galen i rörelserna, haha.
 • 25 maj 2011 12:27
  hehe, jag kände mig rätt malplacerad faktiskt, alla var så mycket mer taggade än jag och stod och studsade och hade sig :-) Du borde absolut startat tidigare, det gör alla andra. I år försökte de nog sortera de västa misstagen, vissa ser man att de helt enkelt inte har kapacitet att springa på 25 minuter oavsett vad de själva säger. Men tidigare år har det inte varit någon sortering alls, vilket lett till totalkaos på alla fronter. Stavgångare i grupp 1. Barnvagnar på banan. Jag har sett det mesta vid det här laget :-)
 • 25 maj 2011 13:02
  Troxii
  Hehe, jag vill också vara så hurtig. Jag stog o studsade i början o var supertaggad men försökte lugna ner mig lite så jag inte explodera och sen inte orka hela biten ^^ Jag har en vana för spurtande :P Då börja jag ett bra år då och kanske inte ska klaga så mkt. Hehe, men jag har inget att jämföra med men det ska definitivt bli det! Nu ska jag bara klå 29min här hemma, dock är det mer och brantare backar på min runda men det ska gå! ;) Ska du springa midnattsloppet?
 • 25 maj 2011 13:10
  Jag blev taggad när alla började springa, då ville jag med, men fram tills startskottet gick var jag rätt ljummen inför loppet faktiskt. Fast det gick det med :-) Du började ett kanonår :-) Det är rätt inställning! Då kommer du klå tiden nästa år med råge dessutom, en liten bonus så där till nästa gång :-) Njae, jag behöver nog koncentrera mig på Helsingfors marathon som går nån vecka efter om jag inte missminner mig. Fast de har tjusiga tröjor på Midnattsloppet, så man blir ju lite sugen :-)
 • 25 maj 2011 13:14
  Troxii
  Ja jag kan tänka mig det! :)) På ett år måste jag kunna klå den tiden, om jag inte blir lat och tjock soffpotatis igen ;)) Men det ska inte ske, fy fasa! Snygga t-shirts? Det har jag missat *kikar* Det som locka mig är att det mörkt och en massa tända ljus lite här o där. Det är en stor grej tydligen. Och jag är en nattuggla, det kan inte bli bättre ;)) Hur lång är maran i helsingfors?
 • 25 maj 2011 13:39
  Löpning är bra på det viset, man får ett större utrymme att äta gott utan att riskera att gå upp så jag tror du klarar dig :-) Det brukar vara illrött eller neongrönt som tävlingströja på Midnattsloppet (eller nån annan gräll färg) och det är väl fint? :-) Maran är alltid 42km nu för tiden, fast OS-maran i Stockholm 1912 var faktiskt bara 4 mil jämt. Det är inte så hemskt länge sen de standariserade maran så nu är den alltid 42 195m.

Logga in för att skriva en kommentar.