icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5079114
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
28 June 2021 09:38
9

Varför vänta?

Det här är lite katten på råttan och råttan på repet, men jag börjar väl från början. Min gamla väckarklocka fungerade dåligt, och min smartwatch sitter olyckligtvis på handleden där den är alldeles för lätt att stänga av. Så jag har haft lite problem att komma upp i tid, på sistone har det blivit i sista sekunden ideligen och det känns inte bra. Man stiger upp stressad och sedan blir dagen som den blir.

Men nu har vi bytt klockor till såna där smarta saker som man kan prata med.

82e8e793-0713-4183-8589-8f6c71f91910.jpg

Den gnölade imorse, pratade väder och pladdrade. För att få tyst på den måste jag prata, och för att kunna prata måste jag tänka till. Artikulera. Vakna.

Det fungerade. 

Det innebar att jag kom upp tidigare än vanligt och hann både gosa med Paula, dricka kaffe och cykla redan innan jag i normala fall skulle ha varit inne på första koppen.

Det var en av de saker jag nosade rätt på i forumet, att jag utnyttjade alla små motiovationer och lockelser för att komma upp på hojen på mornarna och börja dagen med en cykeltur. Då, på den tiden, var det Star Trek The Next Generation, hela serien alla säsonger och jag fick, självpåtaget, bara titta om jag cyklade. Så jag cyklade tills baken höll på att falla av laugh

Den här gången är det Lucifer på Netflix, betydligt färre avsnitt kvar men jag har velat se den sista säsongen länge nu. Dragningskraften är inte liten, den är stor. 

fbdf3d0a-31b0-4ac7-bd8f-4ad214a8684f.png

Det känns faktiskt oförskämt bra att ha börjat dagen med att bränna knappt 450 kcal. 

En annan sak jag noterade i det gamla forumet var att jag var mycket hårdare på mellanmålen än jag varit. Jag lät det aldrig gå mer än 3 timmar medan ätfönstret var öppet.

Det var sällan några stora saker, ett ägg och lite keso, en liten skål kvarg eller ett par skivor kassler och keso. Proteinrika saker.

Det hade jag sånär förträngt. Men jag har noterat att jag gör ju inget annat än äter! i ett av inläggen, och det känns som en nyckel i det hela. Inga stora saker, men ofta. Aldrig bli riktigt hungrig. Aldrig bli riktigt mätt.

Alltid lagom.

Så, för att få lite koll på vad jag håller på med ska allt in i Matdagboken, inte bara maten. Tankar, strategier, träning och lösningar. Allt. Det krävs ett helhetsgrepp för att det här ska fungera.

Och jag börjar idag.

Kommentarer

 • 28 Jun 2021 11:56
  gittan52

  Tankens kraft kan vara stor, så det kan nog vara ett bra stöd att dokumentera alls och på så sätt kunna se helheten och skruva lite där det behövs smiley

 • 28 Jun 2021 12:17

  Precis så, knepigt att jag ska vara så trög på att komma till skott bara smiley

 • 28 Jun 2021 17:12

  f85df80d-bd3b-46a9-a9b9-85b46f306bac.jpg

  Middagen är planerad 🥰

  Jag tror att detta blir gott! 

 • 28 Jun 2021 22:50
  Bella50

  Mums och lycka till yes

 • 29 Jun 2021 00:38

  Tack Bella50, det blev inte riktigt som jag tänkt mig så kycklingen får bli imorgon laugh

 • 29 Jun 2021 06:09
  pralin

  bra tänk där.  De gäller att få till tanken till handling.   Jag tror du fixar de.heart

 • 29 Jun 2021 08:19

  Tack pralin!!

 • 29 Jun 2021 08:35

  "för att få lite koll på vad jag håller på med ska allt in i Matdagboken, inte bara maten. Tankar, strategier, träning och lösningar. Allt." Det där tror jag är ett vinnande koncept, lycka till LadyG! yessmiley

 • 29 Jun 2021 09:44

  Tack Johan, jag har märkt hur mycket nytta jag haft av att kunna gå tillbaka och studera mina strategier i efterhand. Man är ju aldrig så klok som när man är efterklok wink men kanske kan jag se mönster jag missat. Eller bli påmind om saker, som morgonrutinen att cykla/träna! Oj vad jag saknat det! Stiger upp lite tidigare för att hinna, men det är det värt! 

   

Logga in för att skriva en kommentar.