icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 3125681
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
20 juni 2011 18:39
6

Varför lär jag mig aldrig?

Bada varmt är underbart. Jag älskar det!!! Men varför lär jag mig aldrig att å ena sidan inte bada så varmt att jag får hjärtklappning och å andra sidan att stiga upp ur badet lugnt nog för att inte få lågt blodtryck och sus mellan öronen??? Jag borde ju veta det vid det här laget, hur det blir när man studsar upp ur ett jättevarmt bad...

Kommentarer

 • 20 jun 2011 19:16
  Bummlan
  Isch, been there dona that. Det är riktigt läskigt. Och ändå gör man om det. För det är så skönt att bada varmt :)
 • 20 jun 2011 19:20
  Jaaa, sträcka ut sig så mycket man kan och flyta tyngdlös i värmen är ju underbart! Jag är ju så kort att jag nästan kan ligga raklång i vårt badkar (ett ganska gammalt, stort schabrak som väger hur mycket som helst) så jag älskar att bada riktigt riktigt varmt :-) Men jag är inte fullt lika glad i effekterna efteråt, som jag trodde skulle försvinna iom att jag blivit mer vältränad. Men det har tydligen inte med saken att göra, jag blir jätteyr och får hjärtklappning lika bra nu som förr.
 • 20 jun 2011 19:25
  Bummlan
  Ett sånt badkar vill jag ha, men de är svindyra i min storlek :) Men det är så skönt. Jag får nöja mig med att knäna alltid sticker upp. Men det är skönt ändå. Riktigt riktigt äckligt är det när det susar och gungar och man (jag) tror att jag ska slå ihjäl mig i badkaret eller mot handfatet. Sist låg jag utslagen på sängen en halvtimme efter och maken fick komma med vatten, för jag trodde det skulle hjälpa. Vilket det gjorde, men det har lika gärna kunnat vara vilan. Har du nån aning om vad det beror på?
 • 20 jun 2011 19:30
  Det kan inte bero på att hjärtat saknar kapacitet att pumpa ut blodet, för så vitt jag märkt ökar inte hjärtfrekvensen lika mycket som att det känns som att hjärtat slår [KURSIV]hårdare[/KURSIV] än vanligt, inte nämnvärt fortare dock. Så med den teorin effektivt skjuten i sank... Inte den blekaste! Kallt vatten hjälper, det har hänt att älsklingen fått komma med ett glas redan medan jag sitter på badkarskanten och pustar (längre kommer jag inte ibland). Vila hjälper definitivt. Om det är svalt ute hjälper det att ställa sig spritt språngandes vid fönstret, ur synhåll för grannarna förstås :-) Kan det vara värmen som stökar till det? För jag känne rmig lite kokt :-)
 • 20 jun 2011 19:37
  Bummlan
  Kan vara värmen. För mycket av den varan är vi inte delikata nordbor rustade för att hantera. Dessvärre. Fördelen kan väl vara att värme bränner mer fett än kyla, läste jag. Om det inte är så kallt så man skakar. Men otäckt är det, som sagt. Men skönt i varmt vatten. Man blir så avslappnad och lugn i hela kroppen och själen. Tills man reser sig upp, vill säga. Tips inför nästa gång: ställ ett stort glas vatten med [KURSIV]mycket [/KURSIV]is i på badkarskanten :)
 • 20 jun 2011 20:06
  Tja, det är ju opraktiskt att vara värmeisolerad om det är varmt, så ur den synvinkeln är det ju bra att göra sig av med extra fettet. Ingen dum idé med vattenglaset! :-)

Logga in för att skriva en kommentar.