icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2917278
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
25 maj 2011 12:35
4

Var sitter skönhet?

Bilden vi matas med som ideal, tidningarnas retuscherade bild av kvinnan, driver kvinnor rakt in i psykisk sjukdom och orsakar skador för livet. För vad? Varför låter vi inte modemagazinen och affischmakarna ta sitt ansvar? För varje kvinna som svälter sig själv in i sjukdom, för varje flicka som skär sig själv i förakt över att inte se ut som modeskeletten och för varje person vården måste ta in på grund av redaktörernas omoraliska kapitalistiska cynism borde de få betala dyrt. Jag vet inte hur, men jag vet att det är redaktörerna och annonsörerna man borde klämma åt. Det är de som ligger bakom den där skiten, att unga kvinnor svälter sig bortom sans och vett. Till döds. Eftersom det inte finns så mycket tidningar från da Vincis tid t ex får vi förlita oss på återgivningar av skönheten personifierad, olika skildringar av Venus. Den skönaste av dem alla. Jag tittar och jämför tavlorna med moderna återgivningar av "skönhet" och tycker att det var mycket bättre förr.

Kommentarer

 • 25 maj 2011 16:24
  Bra talat! Tyvärr så är det ju inte bara modemagasinen och annonsmakarna som ställer till det - titta på filmindustrin, musikbranschen etc etc - kvinnosynen idag är förnedrande. Vi ska se perfekta ut, ha perfekta jobb, en perfekt man, perfekta barn, perfekt hem...och kraven tar aldrig slut. Det värsta är väl att när man lägger sig på en annan nivå så känns det skämmigt - att inte hemmet är i tipp topp, att ungarna faktiskt inte har toppbetyg och att de inte idrottar eller sysslar med ngt som vi uppfattar som berikande på fritiden. Nu slutar jag där - skulle kunna hålla på hur länge som helst känner jag
 • 25 maj 2011 13:51
  Troxii
  Amen!
 • 25 maj 2011 14:17
  Kunde inte ha skrivits bättre!!! Hell Zorn och likande:)
 • 25 maj 2011 22:40
  Fick du inspiration från ett blogginlägg tidigare idag LadyG? Höll på att sätta shaken i halsen när jag såg det nämligen. De fick i alla fall äta mer på den tiden :). I dagens samhälle hade de dock vägt 150 kg med tanke på alla kassa halvfabrikat som finns.

Logga in för att skriva en kommentar.