icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 3473857
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
12 september 2021 13:50
10

Välkommen till det nya tiotalet

Promenaderna i skogen har jag faktiskt inte registrerat som träning, det kanske jag borde ha men jag har inte registrerat alls den här veckan. Det enda jag ägnat mig åt är stresshantering, återhämtning. Att gå i skogen är vilsamt för själen, även om kroppen inte håller med. Det är tyst och rofullt. Enstaka älgflugor är kvar, men här verkar de ha haft sin bästa tid för de är inte alls lika många som för ett tag sedan. Fästingarna däremot är lika ivriga och hungriga som alltid.

5721c6f6-b96e-4e16-8606-e0be5feb5f0a.jpg

Igår tog vi en svängom i ett nytt område, och tror ni inte att vi hittade hinkarna fulla igen? Det är helt galet så mycket svamp det finns i skogen egentligen. Sakta men försiktigt börjar jag lära mig lite fler, blek taggsvamp och trattkantarell känner jag igen också, och den vårtiga röksvampen är ätlig så länge den är helt vit rakt igenom. Karl johan skulle jag nog känna igen om jag bara hittar några.

Egentligen skulle jag vilja gå en kurs med någon som verkligen kan svamp så jag blir lite modigare. Men det finns inte så många sådana här, knappt ens på länsnivå. Jönköpings län är verkligen inte på hugget...

Så jag nöjer mig med att plåta dem, undersöka dem och fundera på saken tills vidare. Det är lika mycket för att få ta en promenad i skogen som för svampens skull jag gör det. 

Det kanske är detta, stresshanteringen i kombination med matvanorna, som gjort att vikten rasat igen. Ner under 80kg, med minsta möjliga marginal. 79,9 kg heart -11,3kg heart

2 kg till så är jag halvvägs laugh

Jag äter ungefär som innan, jag vet ju hur mycket jag ska lägga upp på tallriken för att det ska bli rätt. Jag bara väger inte maten, denna veckan åtminstone. Den motion som blivit har varit helt oregistrerad, ospårad, okontrollerad.

Raka motsatsen till vad jag normalt trivs med. Omväxling förnöjer antar jag.

Det är inte hållbart i längden, jag smygökar efter ett tag. Det vet jag. Slinter lite på mängderna, slirar på motionen. Men under kortare perioder går det utmärkt att leva på gamla meriter. 

Jag fick en kommentar från min äldsta dotter, det syns att jag gått ner. Det gjorde mig glad, jag sträckte på mig hela dagen efter det. Stolt.

Nu ska jag fundera på datum för när jag vill aktivera gymkortet igen. Restriktionerna från FHM är borta, jag är dubbelvaccinerad och under 80 kg. Nu får jag börja igen, officiellt. laugh

Fast så länge det är vackraste höstdagarna vill jag nog inte gneta inne, men när busvädret kommer... Höststormarna, regnet, snålblåsten. Då är det gott med lite löpbandslöpning istället. 

Ha en trevlig söndag heart

Gillar

Kommentarer

 • 12 sep 2021 13:58
  MAS63

  Härligt att läsa hur du taigt itu med stresshanteringen och tillåtit dig själv att låta stunden styra. Mindfulness då den är som bäst + att verkligen göra de aktiviteter som är avslappnade och tillfredställande är  helt fenomenal rehab. Är riktigt avundsjuk på den mängd av powerfood du har i din frysbox efter alla de underbara skogspromenaderna! Livet då det är som bäst!

 • 12 sep 2021 14:13

  Ja, det är precis det jag satsat på, att följa lusten i mesta möjliga mån, jag har inte skyndat mig någonstans, inte "snott på lite" för att hinna, inte ökat på stegen för att komma fram fortare. Försökt sänka takten helt enkelt, andas lugnare, göra saker långsamt ibland också. Det är en utmaning för en som mig, som är van att gå, prata och göra saker i 110 km/h hela tiden. Att bara stå på en sten i en skog och se sig omkring, lyssna på hösten och känna dofterna är värdefullt. heart

  Jag har lärt mig uppskatta hösten på ett helt annat sätt nu än förr, det är en underbar tid heart

 • 12 sep 2021 20:47
  Waza79

  Härligt att det fungerar för dig, bättre att skynda långsamt än att växla upp för snabbt. I längden så vinner man mer på att ta sig vidare på en lagom nivå. Massa pepp!

 • 13 sep 2021 08:43

  Tack Åsa79, det är mycket lättare för mig att gasa på och öka, ta i lite mer, jaga på. Jag borde verkligen öva mer på motsatsen, att få saker gjorda utan att lägga i turbon. Det är nyttigt smiley

 • 13 sep 2021 09:51
  Bella50

  Jag visste det...är det nån så är det DU ...

  med dina gamla meriter... så vet du Hur, var och när.

  GRATTIS 👏👏💐

 • 13 sep 2021 09:52
  Bella50

  Jag visste det...är det nån så är det DU ...

  med dina gamla meriter... så vet du Hur, var och när.

  GRATTIS 👏👏💐

  PS blir bara lii...te avis på svampen 😬 DS

 • 13 sep 2021 10:00

  Tack Bella50, skogen har varit givmild i år verkligen. Vissa år är det som om all svamp är slut, men i år har det varit sagolikt. Om jag vore helt säker på de andra svamparna hade vi kunnat plocka 2 - 3 ggr mer, det står svamp nästan bakom varenda gran. 

  Jag ska be maken plocka rönnbär också, så ska jag koka rönnbärgelé också. Han får klättra, så står jag på backen och roopar att han ska vara försiktig. Samarbete laugh

 • 13 sep 2021 12:59

  Tack MalleE, ja nu gäller det att inte bli styv i korken och trycka gasen i botten igen för då kan man ju gissa vad som händer laugh

  22060f5e-1a9d-416e-8c72-8e91a59ba7cf.jpg

 • 13 sep 2021 13:59

  Man kan hoppas på det iaf 😁

 • 15 sep 2021 09:07
  Digitali

  Att hitta balens kan vara svårt, jag har så lätt att köra på för hårt. Den här gången tänker jag till - har inte råd att gå sönder.

  Lycka till och försök låta det ta tid 🌻

Logga in för att skriva en kommentar.