icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 1634538
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
12 oktober 2017 16:10
7

Vägning igen

Sedan sist har jag tappat ytterligare 2 hekto medan Grynet gått upp nästan 3 hekto och växt ytterligare ett par centimeter, det går inte fort för min del men jösses amalia så fort Paula utvecklas. Hon ligger stadigt på magen och lyfter huvudet, utan bebisvaggandet eller vinglet nu. Lyft huvudet har hon gjort länge, men det är nu som först det inte ser ut som att huvudet försöker rymma med henne smiley

2d5424ca-0f00-4adb-b48a-7908d8239215.jpg

Hon är dessutom betydligt mer pratig nu än tidigare, hon sitter och jollrar med när vi pratar vid matbordet och gurglar när man badar eller byter på henne. Jag är säker på att hon försöker kommunicera, hon skulle inte titta så länge och utan att blinka om hon inte sökte kontakt och ville prata.

Lilla Grynet fortsätter charma alla, även den trötta barnläkaren som undersökte henne. Han hade haft en jobbig dag tror jag, han såg sliten ut. Men Grynet (som blev väckt för undersökningen) vrålade lite, sen blev hon nyfiken på honom och tystnade och tittade istället. Vid vägningen kissade hon floder och fyllde hela vågen! Barnsköterskan bara skrattade, och tur var väl det för det blev hon som fick städa upp efter oss smiley

Senare ikväll ska vi hem till pappa och stycka älgkött, jaktlyckan var god och för första gången kommer vi att ha gott om viltkött! En lyx att vara stillsamt tacksam för. Älskling får ta hand om Grynet så ska jag sätta mig in i styckningen så gott jag kan, lite kan jag m,en man kan alltid lära sig mer!

Vilken tur att Elgiganten redan levererat och installerat den nya kylen och frysen jag ville ha. Den gamla frysen flyttade de ut i garaget, och den gamla kylen körde de bort till återvinning. Så oerhört smidigt! Det var sådan tajming, för de hade nog i stort sett bara stängt dörren bakom sig när pappa ringde och undrade om vi ville ha kött! Jag ser fram emot att experimentera med viltkött, det är en helt annan sak än att göra gryta på exempelvis nöt eller gris.

Nu ska vi bara greja överskåp så får vi se om inte köket, som jag redan gillade, blir ännu lite mysigare och trevligare. De nya skåpen är supertysta, i synnerhet jämfört med de gamla men även jämfört med andra skåp på marknaden!

Eftersom det är förkylningstider skaffade jag en örontermometer på hemvägen från BHV, jag vet att rumpmätning ger säkrare resultat men vem vill slita upp ett febrigt barn ur sängen och riva av kläder och blöja för att mäta när man kan smyga ner öronmätaren i sängen och ta en koll utan att väcka? Jag behöver inte statistiskt säkerställd temperatur, jag behöver en fingervisning. Om det ser ut att vara feber enligt öronmätningen kan jag passa på att ta en exaktare temperatur när jag byter nästa blöja, men jag tänker inte bråka med barnet om jag inte måste.

Så nu är vi redo även på den fronten. Fast jag hoppas ju förstås att amningen skyddar henne från allt sådant,  att mitt immunförsvar är starkt nog för oss båda.

 

Gillar

Kommentarer

 • 12 okt 2017 16:31
  LissaLo

  Låter som allt är väl. Bra så! Viltkött är bästa köttet 👍

 • 12 okt 2017 17:33
  viljans

  Härligt med lite positiva grejer från ert håll, vi är så många som dras med elände nu så detta var en fröjd att läsa, hon är såååå söt!😍

 • 12 okt 2017 20:46

  LissaLo, ja nu har jag att experimentera med, jag har inte lagat mycket vilt innan men det ska det bli ändring på nu ♥

  Tack viljans, hoppas det bara är en övergående period, elände kan inte vara för evigt 😊

 • 12 okt 2017 22:43
  aregnisw

  Sån liten goding, trevlig läsning smiley så ljuvligt gott med vilt det saknar jag.

 • 12 okt 2017 23:38
  gasten

  Hon är så söt! Det är så roligt när man ser att de börjar intressera sig för omgivningen och är med lite mer! 

  Grattis till minus!

 • 13 okt 2017 08:17
  Bella50

  Är hon inte lite lik mamma , tro 🤔😍👍

  Låter som allt löser sig. Är ingen fena på vilt heller...men gillar att äta det. 

  Lycka till med livet 👍

 • 13 okt 2017 09:20

  Tack Aregnisw! Vilt är gott men i Stockholm är det en lyxråvara som kostar massor så jag är verkligen inte van vid att ha så här mycket vilt. Jag vet knappt vad jag ska göra med det! Det är i och för sig ett kärt besvär smiley

  Tack gasten smiley
  Ja det är helt annan skärpa nu jämfört med de första dimmiga blickarna hon försökte ge omgivningen, nu får jag känslan av att hon ser något också laugh

  Bella50, hårfärgen är nog min för när vi går ut ser vi att hon är rågblond, som sin mor smiley
  Fast jag ser betydligt mer av hennes pappa, hennes envishet inte minst heart

   

Logga in för att skriva en kommentar.