icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2469135
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
27 november 2018 18:37
8

Vad är detta för trolldom?

Ute är det så kallt att asfalten glittrar. I vanliga fall när jag ger mig ut och springer i den här sortens kyla brukar jag hosta lungorna ur mig när jag kommer in i värmen igen. Det visste jag på förhand, och det räknade jag med den här gången också. Trots detta ville jag ut och röra på träningsvärken lite, styrketräningen igår visste vart den tog men ni kännert mig vid det här laget. Träningsvärk har aldrig stoppat mig förut.

Kyla däremot har gjort det. Inte i dag däremot, jag hittade mina vintergrejor, mysiga mössan, tröjan med extra långa ärmar så jag kan dra in fingrarna i värmen ordentligt, vantarna, merionullsbuffen för att hålla halsen varm, den varma lager 1-tröjan, varma strumporna och vindjackan. Pannlampa på och musik i öronen. 

Jag höll bara precis så hög fart att jag inte frös ihjäl på kuppen, det är en hårfin balansgång där men hittar man sin sweet-spot är vinterlöpning underbart. Det var underbart.

När jag kom in uteblev dessutom hostan, den jag alltid brukar få av att springa och andas in kall, torr luft. Varför vet jag inte.

Jag tänker inte beklaga mig, jag fick en underbar runda på 6km trots att baken är öm och midvinternattens köld är hårt.

 

Gillar

Kommentarer

 • 27 nov 2018 19:09
  paloma

  Det är kanske det långa uppehållet med graviditet och barnafödande som hjälpt till, skönt är det i alla fall🙂👍

 • 27 nov 2018 20:54

  Ja i det här fallet tänker jag bara tacka och ta emot, den där hostan saknar jag verkligen inte 😁

   

 • 29 nov 2018 14:17

  Låter som en bra runda tillslut, bra kämpat LadyG! smiley

 • 29 nov 2018 14:27

  Tack Johan, det var jättemysigt men jag förstår fortfarande inte varför jag inte fick hosta av kylan. En teori jag roat mig med är att det ä'r torrare kyla på höglandet än i Stockholm, att luftfuktigheten kanske retade mina slemhinnor på ett sätt som höglandets kyla inte gör, men det är en obevisad teori utan bevsining laugh

  Det kan lika gärna bero huset, lägenheten i Stockholm var ett av husen som byggdes på 60-talet, innan man införde begränsningar i hur mycket asbest m.m. man fick använda. När vi flyttade skulle huset, fasaden alltså, asbestsaneras. Kanske var det som gjorde mina luftrör så känsliga? Jag vet inte ens om material i fasaden kan påverka inomhusluften tillräcklligt, så det är lika mycket gissning det laugh

 • 29 nov 2018 14:33

  Ja det är lite konstigt, men väldigt positivt. Bara njut och ta en runda till snart smiley

 • 29 nov 2018 14:42

  Absolut, planerar en runda redan ikväll. Ska bara skjutsa en dotter till jobbet först laugh 

 • 29 nov 2018 14:45

  Trevlig tur! laugh

 • 29 nov 2018 14:46

  Tack! laugh

Logga in för att skriva en kommentar.