icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5234027
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
27 februari 2021 12:08
3

Vår

Det börjar likna vår ute, det syns lite liv i rabatterna igen och mina små chiliplantor som jag planterade strävar ivrigt uppåt mot belysningen. Snart är det dags att ta tag i förodlingarna, och då kommer jag antagligen att fylla alla tillgängliga ytor med odlingar. Igen. De allra snabbaste chiliplantorna, razzamatazz, har redan knopp. Det hade jag inte riktigt väntat mig, men kör i vind för det. Jag kan leka humla också smiley

8e85df36-ebb4-4a95-98da-c8f1aeb6725b.jpg

Testade en ny sorts "pasta", på konjakrsrot. Samma som de där knepiga nudlarna är gjorda på. Är man medveten om att de inte har någon som helst egen smak, de tillför absolut ingenting på den punkten, är det helt okej. Jag beställde direkt från deras hemsida, men det kanske finns i butik också. Inte här nere, men i större städer kanske? 1-2 portioner skulle jag vilja ändra till 1 portion. Det är inte så mycket i en sån där påse.

38acfb58-1336-4507-a3f2-215d0d1c48c4.jpg

Serverar man substitutet till en rejält smakrik gryta eller röra av något slag så kanske man inte tänker på att de inte smakar någonting och att de har mindre textur är frigolit. Som omväxling till blomkålsris och broccoliris kan det fungera, men det är inget jag kommer att basera min livsstil på kan man väl säga...

Det ska bli intressant att testa "pasta-ersättningen". Det som tilltalar mig är att bäst före-datumet är bra, det är lagom mycket kalorier och det går snabbt att fixa. Det jag inte riktigt tyckt om hittills är att det är så otroligt intetsägande. Men det finns maträtter där jag helt enkelt inte tycker smaken som blomkåls- eller broccoliris bidrar med fungerar. Och någon vettig ersättning till spaghetti har jag ännu inte hittat, finstrimlad vitkål i all ära men jag börjar bli förbannat trött på vitkål.

 

Gillar

Kommentarer

 • 27 februari 2021 20:07
  paloma

  Jag äter hellre bara lite pasta, ris eller potatis än att äta substitut. Jag provade sådana där glasnudlar som inte smakade något alls, konsistensen var inget vidare.

  Ibland ungsrostar jag morötter och äter istället för potatis, ris eller pasta till kött och kyckling.

  Nu vet jag inte varför du letar ersättning så klart😉

 • 27 februari 2021 20:25

  Åh vad gott det ser ut, trevlig helg! smiley

 • 28 februari 2021 10:23

  Paloma, omväxling förnöjer. smiley Just nu letar jag lågkolhydrat-ersättningar till det mesta eftersom jag inte hinner träna lika mycket som jag skulle behöva. Protein är lätt att få  i sig, och fett är inte så  svårt men kolhydrater finns det överallt. Det är nästan svårt att inte få i sig det. LCHP fungerar bra även när man inte tränar, men det är ett jäkla pyssel att hålla nere kolhydraterna när man tränar lite. Det är mycket lättare när man faktiskt tränar en massa. Det kanske vore lättare att bara öka träningsdosen laugh

  Tack Johan, tack detsamma!

Logga in för att skriva en kommentar.