icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2102192
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
14 april 2019 18:18
7

Vår

Vilodag från träning betyder inte nädvändigtvis att jag sitter still, det betyder egentligen bara att jag inte avsatt tid för att köra slut på mig själv. Eftersom jag inte skulle träna kunde jag lika gärna rensa ogräs, vårstäda garageuppfarten och plantera lite som behövde planteras. Jag såg att det är mycket som är på gång upp, mycket som överlevt vintern. Det är kul!

7c991c3d-7897-43dd-8678-fafccf798f32.jpg

Under äppelträdet visade det sig att de här vackra överlevt till exermpel, och jag har spanat in både vitsippa och enstaka tussilago i dikesrenarna på mina rundor. I en av rabatterna har vi fler blåstjärnor, fast av modellen som tittar uppåt med vitt i mitten.

5e5b7bdf-c3de-4c0b-8b00-c0f9054da4ad.jpg

Fläderbusken har fått fart ordentligt, den verkar verkligen gilla att jag la på färsch jord under den och försökte göda den lite. Baktanken var förstås att den skulle få energi nog att göra många blommor åt mig heart

Buskarna jag planterade förra året är också vid liv, om än lite tilltufsade och yrvakna än så länge. Vi får väl se om de kommer sig och buskar till sig lite eller om jag måste hjälpa dem med det.

48f282a2-ca19-4b7c-a12d-daac41700dce.jpg

Jag trodde nästan att den heta sommaren skulle tagit död på våra rabarber, men det verkar som att de är segare än jag trodde. Det gläder mig i och för sig, jag vill gärna ha rabarber också. I ett fåfängt försök att hålla dem i styr satte vi en pallkrage runt dem, men eventuellt kanske det var en övning i meningslöshet... Vi får väl se.

En bit salami-brie paj till lunch gav mersmak så mellanmålet fick bli salami-brie-knäckebröd. Middag blir dillkryddade fiskfärsbiffar med kokt potatis och någon sorts vit sås och gröna ärtor. Balanserat och bra, det kommer att bli lite kalorier över så jag kommer att behöva planera in något mer, men innan jag gör det ska vi ta en promenad i solen. Det är fortfarande soligt och skönt ute, och Paula tackar inte nej till att gå ut hon heller. 

Ute sjunger fåglarna, jag hörde koltrasten innan. Nu ska vi gå ut och lyssna om vi kan höra honom igen. Ha det gott!

Gillar

Kommentarer

 • 14 apr 2019 20:11
  paloma

  Ja våren är verkligen i full gång nu, och jag älskar koltrasten. Dom brukar sitta på längtaket och sjunga framåt kvällningen, det är rena konserten varje kväll🙂

  Tack detsamma🙂

 • 14 apr 2019 20:15

  Härliga vår med alla vårtecken som nu dyker upp lite varstans.
  Vad brukar du göra med gottigheterna du har i trädgården? T.ex. flädern...

 • 14 apr 2019 20:51
  Bjarki

  Älskar våren!! smiley

  Låter som du fick ett riktigt träningspass ändå wink

 • 15 apr 2019 10:30

  Paloma, vad underbart! Då skulle jag ju bli sittandes i närheten nästan jämt bara för att lyssna på honom smiley

  Eleaor, det mesta jag gör är flädersaft. Eftersom jag inte använder konserveringsmedel eller liknande får jag frysa in i PET-flaskor, så det inte möglar.

  Bjarki, ja det blev lite svettigt ändå men på ett annat sätt än det blir i gymmet. Man blir dessutom väldigt mycket hungrigare av att jobba ute av någon anledning.

 • 15 apr 2019 12:25

  Älskar hylleblomssaft (fläder). Gjorde när jag var liten men här finns ingen fläder, tyvärr så avundas dig lite

 • 15 apr 2019 13:40

  Hylleblom var ett nytt namn på fläder, men så passande om man tänker på hur blomman ser ut! Jag är mycket tacksam för att vi har en äkta fläder på tomten ska du veta! De som hade huset först, de som anlade trädgården, planterade en massa ätbart! Det har vi glädje av nu 30 år senare laugh

 • 22 apr 2019 10:50

  Åh kul när forna ägare tänker på framtida ägare;)

  Hylleblom ska vara det skånska ordet för fläder. (vad jag vet) Och jag borde anamma min skånska så jag försöker göra det nu när jag lämnat skåneland för gottcheeky (Flyttade för 9 år sedan från skåne)

Logga in för att skriva en kommentar.