icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2508394
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
23 april 2012 11:52
2

Upprensning i påståendeträsket!

Fullkorn minskar risken för hjärtsjukdom. Detox-effekter av olika preparat. Påstådda hälso-effekter från grönt te och torkade bär. Nu är det upp till bevis, annars agerar företagen inte bara omoraliskt utan även olagligt. [KURSIV]"- Hälsopåståendena måste alltså ha vetenskapligt stöd. Risken är annars att konsumenterna blir lurade. De luras att köpa mat för att de tror att den har hälsoeffekter som den sedan inte visar sig ha. Det säger Petra Bergkvist, statsinspektör på Livsmedelsverket. Hon välkomnar den nya lagstiftningen som hon hoppas kommer underlätta för konsumenterna. ... Över 90 % av de påståenden som EFSA granskat hittills och som ingår i den nya lagstiftningen - har underkänts, och kommer därför inte tillåtas."[/KURSIV] Källa: [LANK]http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=406&grupp=12718&artikel=5074134[/LANK] Jag antar att hälsokostbranschens mer ljusskygga branschgrenar får dystra dagar framöver, reglerna börjar gälla från slutet av maj. Fast samtidigt ökar det förtroendet för resten av branschen när skumrasktyperna och bedragarna får styrka på foten. Jag tänker fortfarande inte köpa vad som helst, bara för att det står på en etikett att det eventuellt kan vara bra däremot. Fortfarande är det så, tror jag i alla fall, att sunt förnuft och lite egna efterforskningar är av nödvändighet innan man handlar.

Kommentarer

  • 23 apr 2012 12:19
    gittan52
    Kan bara hålla med :)
  • 23 apr 2012 18:41
    lflickan
    Håller med jag med. Mycket sägs vara så himla bra men det är få saker som är kontrollerade och kan visa upp riktig forskning.

Logga in för att skriva en kommentar.