icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2508503
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
24 september 2013 12:17

Tvehågsen

Av olika anledningar sov jag inte så mycket i natt, totalt kanske jag fått sova fem timmar och det känns redan nu. I vanliga fall är jag sprudlande, energisk och hinner med. Men när jag inte fått sova som jag ska är jag tvärt om, långsam och trög. Jag hinner inte med och blir stressad. Förmodligen blir det ingen, eller väldigt lite träning. Jag är lite tvehågsen där. Man gör inte kroppen några tjänster genom att träna när kroppen redan är sliten och trött, även om det är av andra anledningar. Fast vi får se, solen kanske kommer fram och lockar ut mig på en mysrunda. Men jag är öppen för alternativ, kan man väl säga... Sömnbristen gör mig mer vaksam på vad jag äter, jag är medveten om att hjärnan signalerar efter energi mer frekvent när man sovit dåligt. Risken att överäta när man sover dåligt är jättestor, så idag tänker jag hålla örnkoll. Inte en oliv ska slinka ner utan att noteras, inte en nöt. Det är annars sådant som jag kan snacksa på utan att direkt bokföra det, 8-10 oliver på en dag blir ändå bara ~80kcal och det utrymmet tycker jag att jag har faktiskt. När jag sovit dåligt saknar jag inspiration att laga mat också, en farlig kombination. Förr brukade det sluta med att jag hamnade på den lokala pizzerian. Därför måste jag, måste verkligen, planera middagen innan jag upptäcker att jag är utsvulten och fem minuter från att dö svältdöden! Jag fattar inte bra beslut om kost och matlagning när jag är hungrig. Alltså bör jag planera och förbereda när jag inte är hungrig, så att det mesta är klart att bara "fixa". Men det är fanken så svårt när man saknar inspiration fullständigt. Nåja, i värsta fall blir det väl pastasås och spaghetti eller nått sånt enkelt...

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.