icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 3022036
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
18 maj 2018 11:39
6

Tvärstopp

Så kom den då igen, platån. Den där punkten då kroppen slutar vara medgörlig och foglig utan förvandlas till något motsträvigt som inte gör som du vill. Alla som gått ner en del i vikt vet att det kommer sådana perioder, det flyter bra ibland också förstås. Men det är de där mellanspelen man minns. Viktplatåerna. Tvärstoppen.

Det är svårare att tappa vikt i värmen. Jag tappar rutinerna, regelbundenheten och med det även lite av kontrollen. Det gör det inte bättre att jag vet om det.

Men jag hämtar mig, och sätter ny fart snart. Det gör jag alltid. Jag ger aldrig up.

Vi scoutade en ny runda igår, på cykel. Paula älskade sin vagn och var så snäll hela vägen att jag faktiskt var tvungen att kolla om hon andades. Hon satt tyst och pysslade med sina grejer, tittade på omvärlden som susade förbi och sov om vartannat. 

Jag kommer definitivt att kunna springa den rundan, utan problem. Möjligen kommer jag få justera den lite så den blir 15km utan att besöka Tempo och handla, jag glömde stänga av klockan där, men det är sådant jag kan ändra på med tiden. 

Vi stannade och fikade i skuggan, och hade det ganska trevligt tycker jag men jag är inte säker på att resten av familjen tyckte det var angenämt. Paula satte i sig två hela grötklämmisar och verkade supernöjd däremot. Kanske blev 1,5 mil lite väl långt om man är otränad, men å andra sidan cyklade vi faktiskt sakta. 15km tog 2h 20 minuter laugh

Jag tror jag skulle kunna springa fortare, om jag får träna lite smiley Och det är det som är planen smiley

Gillar

Kommentarer

 • 18 maj 2018 16:07

  Never give up !

  Det är bra med lite erfarenhet och jämförelsematerial när man håller på med att försöka gå ner i vikt.

  Vikten / vågen jävlas ibland men det är bara att fortsätta och då släpper det ju till slut 

  Tycker det låter som en angenäm lugn cykeltur wink

 • 18 maj 2018 17:53

  Det går lite upp och lite ner, och ibland står det helt still. Det är så det är tydligen, det var så förra gången också fast då flippade jag ur betydligt mer varenda gång det hände, nu är jag lite lugnare. Det reder sig, i förlängningen är det jag som vinner den här dragkampen laugh

  Ja, det var mysigt tyckte jag fast maken var väl inte lika lyrisk, men jag ska nog få honom i form så han tycker det är roligare att cykla. Lillskruttan älskar att åka efter cykeln och det är hans cykel som har fästet, så om inte annat får hon hjälpa mig argumentera med sina fantastiska blåa ögon och vinnande leende laugh

 • 18 maj 2018 18:05
  Tita

  Ont i ändan (trots cykelbyxor) har jag efter min första cykeltur för säsongen 8,7 km.😖

  Har inte du fått ont efter den långa turen men du är kanske redan van!?!

  Lillskruttan tycker nog att det är mysigt i sin trygga värld i cykelvagnen😊

  Du kommer snart igen så ta det med ro!!

 • 18 maj 2018 18:09

  Nja, jag är nog härdad från motionscykeln, för cykelsadeln besvärade mig inte särskilt ska jag erkänna.

  Som tur är har vagnen ett bra och tätt myggnätsliknande hälje så inga insekter kommer åt henne när hon sitter där, så jag är lugn jag med. Humlor må vara luddiga och fina, men de kan göra rejält ont de också om man får tag på dem och det skulle inte förvåna mig om Paula nappar en i luften med sina små kobrasnabba händer laugh
  Hon kan vara helt makalöst snabb när hon sätter den sidan tilllaugh

   

   

 • 18 maj 2018 18:11
  Tita

  Vill man ha nåt får man vara snabb🤗🤗🤗

 • 18 maj 2018 18:23

  hahaha ja sannerligen, det har hon lärt sig fastän hon inte är 9 månader riktigt än laugh

   

Logga in för att skriva en kommentar.