Tung och glad
Idag hade jag gått upp nästan fyra hekto, och jag tror jag kan gissa varför. Jag lagade nämligen svärfars favoriträtt, fläsklägg med rotmos, till middag och det kan ha blivit lite mycket salt för mig då.
Dessutom var det gott, så det kan ha blivit lite för mycket av allt
Eller så har det med löpningen att göra, jag var till gymmet på morgonen innan allt annat och sprang min halvtimme. Mer trögstartad, det tog längre tid innan det kändes så där bra och halvtimmen gick inte lika fort som i måndags men jag hade inga problem med att fullfölja.
Idag har jag träningsvärk, inte bara stelhet som innan utan värk. Jag ska inte klaga däremot, det är ju jag som försatt mig i den här situationen.
Två gånger har jag gjort fläsklägg med ben, båda gångerna har det blivit gott. Intressant, för det enda jag gjort med den är koka den i vatten som täcker den tillsammans med hel kryddpeppar, hel svartpeppar, en näve lagerblad, en hel strimlad purjo, en halv rotselleri i bitar och två jättemorötter i slantar (för att få en god buljong). Salt behövs inte, det finns så det räcker i fläskläggen, om du köpt en rimmad.
Det är väldigt okomplicerat, lägg alltihop i en stor gryta och koka tills läggen släpper från benet. Det tar ungefär 1 timma/kg om man har en lägg med ben.
En del av buljongen kokade jag rotmoset i, resten sparar jag för framtiden. Man vet aldrig när man behöver en god buljong
Men som sagt, vikten tog en smäll och steg norrut igen men det försvinner det med om jag håller mig till mina goda vanor i övrigt. Det är så det gjort hittills i alla fall, förra veckan gjorde vikten en liknande krumelur och slutresultatet blev att jag gått ner i vikt i alla fall när jag summerade veckan
Ikväll ska jag försöka göra helstekt älgfilé... Det kan gå precis hur som helst. Jag har aldrig lagat det förut, så det ska bli spännande.
Gillar
Kommentarer
-
Jag kokade fläsklägg för första gången nyligen och det tillsammans med rotmos var fantastiskt. Älg är svårt för oss att få tag på men vill minnas att mamma hade enbär med när hon gjorde älgstek och det var himmelskt.
-
Rotmos och fläsklägg är verkligen gott! Det tar ju lite tid att tillaga....men är väl värt besväret!
Smart att ta vara på buljongen! Så långt tänkte ju inte jag... 🙈
Viktuppgången är nog kanske en liten kombo av träningen och maten...men det släpper nog snart igen....
-
Helfrid, fläsklägg och rotmos tillsammans är godare än det ser ut för
Jag använde bara lite svartpeppar och kryddpeppar, så att inte viltsmaken skulle försvinna. Det blev inte mycket kvar i grytan kan jag säga! Jag får nog räkna med att jag inte gått ner i vikt imorgon heller
Elka, som tur är behöver man inte göra så mycket när det väl börjat sjuda, men snabbmat är det inte så man måste planera middagen i god tid! Som tur är klarar det sig bra i folie under handdukar, om man räknar fel på tiden som jag gör ibland
Logga in för att skriva en kommentar.