icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2689798
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
23 september 2019 12:12
13

Tuff vecka framöver

Jag sitter och går igenom hur min vecka ska se ut, jag passar på nu när lilla är på förskolan och jag kan tänka flera tankar i rad utan att bli avbruten. Eftersom jag följer två träningschema, ett för styrkan och ett för löpningen, är det növändigt att jag lägger ihop dem någonstans så jag vser veckans totala belastning och kan planera kost och återhämtning efter det.

Min vecka kommer att se ut så här:

Måndag, styrketräning ca 30min
Knäböj 5 på 42,5kg, 52,5kg, 65kg, 75kg, 85kg
Bänkpress 5 på 22,5kg, 27,5kg, 32,5kg, 37,5kg, 42,5kg
Stångrodd 5 på 17,5kg, 22,5kg, 27,5kg, 30kg, 35kg

Tisdag, löpning ca 45 min
10x150m, intervaller med kortvila. Värm upp med lätt jogg, rörlighet och några koordinationslopp. 

Onsdag, styrketräning ca 30 min
Knäböj 5 på 42,5kg, 52,5kg, 65kg, 65kg
Militärpress 5 på 20kg, 20kg, 20kg, 22,5kg
Marklyft 5 på 50kg, 60kg, 70kg, 80kg

Torsdag, Löpning ca 40 min
Lätt distans 6km

Fredag styrketräning ca 45 min
Knäböj 5 på 42,5kg, 52,5kg, 65kg, 75kg, 3 på 85kg, 8 på 65kg
Bänkpress 5 på 22,5kg, 27,5kg, 32,5kg, 37,5kg, 3 på 42,5kg, 8 på 32,5kg
Stångrodd 5 på 20kg, 22,5kg, 27,5kg, 30kg, 3 på 35kg, 8 på 27,5kg

Lördag löpning ca 90 min
Långpass 12km

Söndag löpning ca 40 min
Lätt distans 40 min

Den nya klockan har avslöjat något väldigt intressant, som förklarar varför jag känt mig så bombad på sistone. Jag sover kanske 7-8 timmar per natt men jag sover väldigt ytligt, och får kanske 1 timmas djupsömn som bäst. Det räcker inte att sova för kroppen, den behöver djupsömnen för att läka och reparera. 

Osäker på vad mer jag kan göra, annat än försöka stressa ner. Jag tror det är stressen som smyger med in i sömnen. Träningen är min ventil, utan den hade jag sannolikt mått ännu mer pyton. När jag slarvade med träningen ett tag i somras mådde jag inte alls bra. Det krävdes ett krafttag för att komma upp på banan igen, komma igång.

"Pokemon Go" och "Zombies,run!" är bra på sådant. Appar som kräver att man rör sig för att man ska få belöningarna. Jag har kikat lite på en app som heter "PaceUP" också, om ni vill lägga till mig där bör ni hitta mig som Annica Johansson (med eller utan mellanslag vete katten, jag är grön på den appen).

Kosten behöver jag registrera nu och ett tag framöver så jag ser vad jag håller på med. Jag står still i vikt igen. Jag är bra på det i år. Viktnedgången har varit otroligt långsam.

Men ska jag klara maran nästa år behöver jag komma ner närmare 70 åtminstone. Det är ett bra delmål! Dit är det dessutom "bara" 5,8kg i dagsläget och det känns mer överkomligt än över 10kg. Jag får inte glömma att jag redan avverkat över 15 gravidkilon, och lilla är nyss 2 fyllda. Takten är, om man tänker efter, helt lagom.

Det är ju trots allt en livsstilsförändring jag gjort. Inte en snabbfix.

 

 

 

Gillar

Kommentarer

 • 23 sep 2019 13:32
  paloma

  Sova år väldigt viktigt säger dom, men allt kan man inte påverka själv. Bara att veta att man sover för lite kan stressa tycker jag😉

 • 23 sep 2019 15:20

  Jag tyckte nog mest det var skönt att det verkligen fanns en förklaring till varför jag, trots mina 8 timmar per natt, går omkring och känner mig tung och trött. 

  Det kan ju vara så att jag kanske inte ska träna så sent som jag gjort vissa dagar, iofs pgs tidsbrist på dagtid men ändå. Jag får lära mig planera bättre. Får försöka se om det finns ett mönster innan jag börjar joxa. Det kan ju vara så att det försvinner självt också, bara för att jag blev medveten om det. Konstigare saker har hänt smiley

 • 23 sep 2019 18:00

  Lycka till med träningsprogrammet!

  Intressant att din klocka kan se din brist på djupsömn. Hoppas du sover bättre snart, jag har också problem med sömn men jag sover få timmar också, vet inte alls hur man ska få ordning på det tyvärr och det är problematiskt.

 • 23 sep 2019 18:38

  Tack mosel, jag tror den mäter det genom att mäta dels puls och dels hur jag rör mig, den mäter till och med syresätntingen i blodet surprise så den vet sannolikt mer om mig för tillfället än vad jag gör wink

  Det är jobbigt att inte vara utsövd, fastän man sover. Man blir så lättretlig och kort i tonen mot folk, utan att mena något illa. 

   

 • 23 sep 2019 19:53

  Lycka till själv har ögonen gjort att det är jobbigt att gå där det är ojämnt, Men ett öga är fixat nu bar få ordning på glasögon. Motionen är viktig lyckades hitta ett par ny löparstrumpor, som underligt nog är mjukare en de gamla men siter åt hårdare och jag får inte sprängvärk så blev några kilometer i dag.

  För står din frustration med sömnen om du inte tränar, som din kropp kräver, jag behöver lite tungt arbete för att må bra men när kroppsdelarna inte hänger med går vikten åt skogen. Tro humöret med på verkar det.

  Står med still en 5kg för mycket för att var nöjd och 10 kg för det skulle vara bra. Just nu mest kol på så det inte sticker hoppas på att operationen ska fixa benen så de fungerar igen, åderbrock en benet blir som en stolpe om jag går på hård mark.

  Lycka till med träningen tro på dig LadyG, det viktiga är att hitta orsaken, Det värsta är att det inte stämmer med mängden kalorier som  jag gick ner på förut. Enligt en del forskar stämmer det att hjärna vill tillbaks till gamla vikten efter en 2-3 år där för så många missar hålla vikten. Äter jag 500 kalorier för lite som jag gjorde förut blir jag bar hungrig men går inte ner, äter jag mycket mindre tappar jag orken fort när jag jobbar.

  Så nu lägger jag om kosten mot en inflammations hämnande kost, Mycket ingefära, gurkmeja, och chili i maten, nästan inget fläskkött, bara viltkött. ingen processad mat som korv, blir det köttfärs nån gång så blir det 8 mm grovmalen en gång. 

  Det fungerar min arm är nästan helt värk fri nu. Givetvis inga sötningsmedel eller glutamat, bara olivolja eller möjligen nån rapsolja, de enda oljorna som tå att hetas upp utan att bli skadliga.

  Ursäkta var tydligen lite skrivsugen ser bra på ett öga har inte set att läs på datorn förut.

   

 • 23 sep 2019 20:01

  Hej Afkrut!! Det var roligt att du tittade in, så glad jag blir! Du har inget att be om ursäkt för!

  Löparstrumpor är jättesköna, jag använder nästan inga andra strumpor nu för tiden, det är viktigt att fötterna trivs och har det bra jämt ju!

  Det låter som att du äter gott och bra, att du fått mindre värk är ju också ett tecken på att det är bra. 

  Hoppas allt är bra med er annars, det var ju ett tag sedan vi hörde av dig! 

 • 24 sep 2019 10:26
  Jessand

  Ja denna sömn är inte helt lätt att få till...har nog inte heller den djupsömn jag behöver även om jag lyckas befinna mig i sängen 7-8 h fler och fler nätter. Vaknar massor om nätterna , superlättväckt, sällan jag sover sådär så man inte upplever att man vaknat hela tiden.

 • 24 sep 2019 11:13

  Precis så känns det Jessand! Jag misstänker att det hänger ihop med att det händer så mycket just nu, i så fall kommer det att gå över med tiden. När Paula fyller 18 eller så cheeky

  Senast uppdaterad 24 sep 2019 11:14

 • 25 sep 2019 14:39

  Sömnen är viktig men av någon anledning så fungerar vår kroppar väldigt underligt. Jag kräver väldigt lite sömn. Under mitt aktiva liv jobbade jag 16 timar om dagen i 30 år, i snitt i bland 24. Hade restid och läste i snitt 2 timar om dagen ofta på naten för att klar föredragen jag skulle hålla. Försökte sova 3-4 timmar per natt. Onsdag och lördagskvällar var jag ute och kopplade av blev på torsdagen ofta sent flickorna bodde i fel stad. På lördagen kom man hem på söndagsmorgon. Då var det lagom ta båten ut och fiska med grabbarna. Gick aldrig in i vägen av det och var både morgonpigg då. Som jag är nu går ofta upp 6.30 och lägger mig vid 24.00. försöker få längre vila nu för att få benen att bli normala, så kan bli en del mornar med. Att lyssna på någon bok.

  Enda gången jag gått in i väggen var när jag hade två vilda stryker, och balanserade på slak lina med arbetsdomstol som jag de mitt huvud och TV och tidningarna i varje buske för att få tag på mig. Som inte kunde säga flasklock en till pressen så knivig var situationen 5 dygns förhandlingar och ingen stans att få var i fred. Samtidigt var tvungen ha kontakter öppna för samtal. Överlevde det med några extra gråa hår, men upprepade samma sak några år senare. Priset för att sitta som ordförande.

  Gick in i vägen av hussvampförgiftning för 20 årsen, vilket kostade mig hälsan känner fortfarande av det många organ fick för mycket stryk, pappa och mamma var gamla redan då och dog bokstavligt talat av det.

   

   

 • 25 sep 2019 15:01

  Tragiskt med dina föräldrar Afkrut! Jag visste inte att hussvamp kunde vara farligt för folk också, där lärde jag mig något nytt! 

  Du tror inte att du hade mindre sömnbehov som ung just för att du var ung och hade så många roliga järn i elden? 

  Det låter inte ett dugg roligt att bli jagad av pressen, som teknikjournalist brukar jag inte behöva jaga folk för att få intervjuer. De flesta kommer till mig, eller så hör deras representanter av sig, för att få berätta om sin senaste uppfinning. Lite annorlunda jämfört med din sits, bli jagad för en kommentar eller en bild är inte ens etiskt i min bok.

  Hinner du röka vilt och annat kött fortfarande? Du hade ju så många goda recept för dig!

   

   

 • 25 sep 2019 16:03

  Hussvamp får inte Lunds och Upsalas forskare uttala sig om för sina universitet de har satt munkavel på dem för risken att få skadeståndskrav på sig från bygg och fastighetsbranschen som tiger ihjäl all fakta om mögel, min hyresfastighet eldades upp av brandkåren, och hyreshuset jag hade min afär i upptäcktes svartmögel i hela väggen där jag satt hela dagarna så efter 15 år i den lokalen och hussvamp hemma var kroppen körd.

  Det sjuka, min läkare läste sin professors examen på hussvamp, tack vare det jag överlevde för läkarna trodde ju det var ofarligt.

  Hon fick inte lämna ut några papper ur databasen som hon hade tillgång till för sina studier men hon läste utåttill för mig i fyra timmar. Bo i mögeelhus är bevisat det förkortar livslängden med 5-10 år inte för att möglet är så giftigt utan för att kroppenens organ tar slut och då orkar den inte rena blodet.

  Stod också att man hade bevis på att demens kunde utvecklas av mögel hus av samma orsak att kroppen blir utsliten av mögel gasen.

  Bor du med små barn i mögelhus utvecklar de troligen olika allergier 13-16 årsålder ett täcken på mögel är att man ofta är småförkyld.

  Har man mögel i hyreshuset källare stod det med att det oftast är högst upp det är farligast att bo gasen stiger det är inte möglet man ser som är farligt utan gasen.

  Min fru när vi gifte oss var hon lite gräs allergier mot nyklippt gräs efter 2 år i huset och många akut resor gör hon utslag på allt på pricktesten. Jag är överkänslig kan ta i YEs diskmedel i regel 2 gånger trejegången får jag köttsår. Får jag bensin på händerna så svider det som eld, händer det två gånger samma dag har jag elakt sår som inte vill läka.

  En professor sa att det skulle gå att träna upp sig men skulle ta tid, I 3 år gick jag med handskar förjämnan kunde inte hålla i en stålgaffel utan att blodet börjad rinna, i dag mekar jag minna maskiner med en vis försiktig het och vänder biffen i stekpannan med fingrarna igen i bland.

  Så jag har en hälsosamrespekt för hussvamp och mögelkilarna som var nere och besiktade huset had rymddräkter med syrgas flaskor bar det fick mig att funder på vad jag hade i huset.

  Och min respekt för myndigheterna som låter vår bar gå i mögliga byggnader och gamlingar bo i mögel i gamla hyreshus är mig ett under någon måste ju ha del av all forskning.

  Men finns det mycket pengar så kan man köpa tystnad för allt för rättegångar i såna här frågor gynnar de som kan köpa flest experter.

  Fins från ett engelskt universitet och ett från USA där det fins två avhandlingar publicerad de är det högst utbildade i frågan och har nästa utbildat alla andra experter så ingen törs stämma dem där kan man läsa vad jag sagt. Man redovisar en dansk familj som hade exakt de symtomen som jag hade, där för jag över levde, där för jag är extra känslig på alla gifter som tillsätts maten och bar äter utan skadliga E-nummer nu även skippat alla oljor som inte tål att hättas upp då blir giftiga eller som en del påstår cancerframkallande. Så solrosolja är ute ur huset nu bar olivolja och lite kallpressad rapsolja.

  En liten kort föreläsning in jag hade luskat ut allt och använd alla kryphål hade jag flera fulla byrålådor med hemligt material. 4 för detta forskar som hade forskat och fåt arbetarförbund. Förbud som hade forskat om mögel och hussvamp och blivet utsatt tre gånger (kontraminerade) som de själva sa, hände det gång till så skulle de dö, tänk tig bli utsatt för mögel i ett hus och dö. Man har stor nytta av att var Dockterand i ett ämne som man inte kan jobba i. Orkade nu jobba några timmar i sin lilla sy butik om dagen.

   

   

 • 25 sep 2019 16:15

  Oj, det låter ju jätteläskigt! Men det är klart, om det finns pengar att tjäna någonstans så försöker de säkert göra det också. Det skulle ju inte vara första gången byggbranschen ertappas med fusk. 

  Tror alla skulle må bra av att äta renare mat med färre E-nummer om jag ska vara riktigt ärlig, inte bara överkänsliga.

  Det måste vara smärtsamt att laga och fixa med bilen tänker jag, den är väl rätt indränkt i kemikalier? Du är ju händig, men det kan ju inte vara roligt om det börjar bränna om eld menar jag. Inte ett dugg roligt!

  Går det att lindra besvären med kosten menar du?

 • 26 sep 2019 00:06

  Jag lever nästan ett helt normalt liv om jag äter viltköt och inga skadliga E-nummer det mest ruskiga är att jag reagerar på sötningsmedel mest aspartan stevia är det enda som fungera någosånär. När jag slutade med cokakola för helt för tre årsen,blev  det med mycket bättre. Fuskar lite med maten i bland då river jag ofta sönder mig. Bäst mår jag på viltkött, och grönsaker. 

  Skulle må bäst på att vara vegan.

Logga in för att skriva en kommentar.