icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5237436
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
15 juni 2024 17:06
19

Trött så in i bängen

Vikten har stigit, men jag är inte förvånad. Vi har haft så mycket att göra att det egentligen inte är klokt att jag håller ihop.

Första avslutningen t ex, Paula börjar första klass till hösten. Tiden går så oerhört fort.

e9affa08-4e88-47cd-af83-bada2afcacb5.jpg

Avslutningen hölls i kyrkan, föredömligt korta tal av de vuxna och massor av sång från barnen. Prästen höll sig till att vara välkomnande och vänlig, utan att predika (tack) och kommunpolitikern höll nog ett av de kortaste tal jag hört av en politiker. Om han sa tre meningar innan "Ha ett trevligt sommarlov" så var det inte fler.

Efter det fikade vi på bygdegården innan vi fladdrade vidare laugh

e1b0721c-bdaf-46bc-8582-971c3eba7d24.jpg

Lilla hjärtat tycker om att gå i klänning och vara fin, samtidigt som hon tycker om att klättra i träd och busa laugh

Jag har i alla fall klarat av alla de mål jag föresatt mig, gjort det jag ville göra och lärt mig nya saker. Jag har lärt mig hantera en motorsåg, kulvapen av alla de slag och hagelgevär, jag har hållit högläsning för stor publik och jag pysslar med mina bin. Jag skriver på en bok, som kanske till och med blir klar. Jag försöker träna 2-3 gånger i veckan, även om det på sistone blivit lite si och så med det, och jag kan förmodligen mer om kost och näringslära än jag har nytta av.

Vikten däremot... Jag kommer ju ingen vart där. Det är det enda jag inte grejar. 

Det gör mig lite nedslagen faktiskt, trots att jag klarat så mycket och gjort så många saker.

Lyrics:

It starts with one thing

I don't know why

It doesn't even matter how hard you try

Keep that in mind

I designed this rhyme

To explain in due time

All I know

Time is a valuable thing

Watch it fly by as the pendulum swings

Watch it count down to the end of the day

The clock ticks life away

 

It's so unreal

Didn't look out below

Watch the time go right out the window

Trying to hold on, didn't even know

I wasted it all just to watch you go

I kept everything inside

And even though I tried, it all fell apart

What it meant to me

 

Will eventually be a memory of a time when

I tried so hard

And got so far

But in the end

It doesn't even matter

I had to fall

To lose it all

But in the end

It doesn't even matter

 

One thing, I don't know why

It doesn't even matter how hard you try

Keep that in mind

I designed this rhyme

To remind myself how

I tried so hard

In spite of the way you were mocking me

Acting like I was part of your property

Remembering all the times you fought with me

I'm surprised it got so

Things aren't the way they were before

You wouldn't even recognize me anymore

Not that you knew me back then

But it all comes back to me in the end

You kept everything inside

And even though I tried, it all fell apart

What it meant to me will eventually be a memory of a time when

 

I tried so hard

And got so far

But in the end

It doesn't even matter

I had to fall

To lose it all

But in the end

It doesn't even matter

 

I've put my trust in you

Pushed as far as I can go

For all this

There's only one thing you should know

I've put my trust in you

Pushed as far as I can go

For all this

There's only one thing you should know

 

I tried so hard

And got so far

But in the end

It doesn't even matter

I had to fall

To lose it all

But in the end

It doesn't even matter

Gillar

Kommentarer

 • 15 juni 2024 17:42
  MagganD

  Vilken söt liten tös! Förväntansfull inför åk 1? 😁

  Jag tror inte prästen får säga någonting gudaktigt, eller utdela välsignelsen längre.

  Jag minns en skolavslutning i kyrkan för nån av mina ungar. I kyrkan hade de haft någon teaterföreställning och rekvisitan var kvar. Prästen sa:

  "Jag får ju inte längre utdela välsignelsen vid sådana här tillfällen, men..."

  *pekade mot ett blått draperi*

  "... Han som bor där bakom önskar alla en riktigt glad sommar!"

  👍❤️🤣

   

 • 15 juni 2024 17:46

  Oja, hon är så förväntansfull, börja i skolan och vara ett av de stora skolbarnen är en stor sak! smiley

  Jag hade nästan förväntat mig en liten minipredikan ändå, vi bor mitt i ett hyper-kristet ultrakonservativt bondesamhälle cheeky Vad lagar och myndigheter säger är ingenting jämfört med pastorns och prästens ord här cheeky

  (Edit: vi har multipla församlingar här, så det finns bokstavligen både präst och pastor inom skotthåll!) devil

  Senast uppdaterad 15 juni 2024 17:47

 • 16 juni 2024 08:43
  BirtheX

  Fin och så glad tös på första skolavslutningen. 

  Kanske är så att du haft lite för många projekt på gång för att verkligen kunna fokusera på viktnedgång som du  tycker är viktig? Eller så har du energi för allt? Jag har ingen aning men bara undrar hur mycket tid och energi du behöver lägga på olika roliga saker/viktiga saker? Energi-kalkyl på excel-blad? 😂

 • 16 juni 2024 10:11

  BirtheX, det har verkligen varit full rulle sedan vi flyttade ut på gården, och då har jag ändå försökt hålla nere mängden jobb så mycket jag kunnat. Men utbildningarna måste jag gå, särskilt motorsåg och röjsåg (som jag ska gå till hösten) för att alls kunna göra något i skogen. Samma sak med jägarexamen, om vi ska behålla jakten (och det vill bonden som arrenderar våra åkrar att vi gör, vildsvinen förstör så förskräckligt annars). Nån måste hålla efter dem, annars vill ingen arrendera åkermarken (vem skulle vilja lägga jobb och pengar som förstörs av grisar?). Tills nyligen jagade en av grannarna mycket gris, och det räckte men sedan han skaffade damsällskap har han inte varit lika aktiv och det märks direkt på hur grisarna rycker fram. 

  Mitt i allt det här har målandet, skrivandet och träningen varit mina enda andningshål och chanser att ladda batterierna, så jag betvivlar att det hade varit en bra idé att dra ner på det. Jag har grubblat, men det har inte funnits något jag kan lämna ifrån mig (maken sköter företaget på heltid, i stort sett själv och drar ett enormt jäkla lass som det är) om det bara hade varit det. 

  Det gör ju inte arbetsbördan mindre förstås. Men den dagen pappa försvinner in i dimman fullständigt närmar sig snabbt, han är redan till hälften borta, och då måste vi vara redo att hantera gården på egen hand. Dessvärre har jag inte lyxen att kunna skjuta upp saker längre. Det börjar redan bli besvärligt att få veta vad kontakter heter som man måste känna till, han blandar ihop namn och människor (en del han hävdar att han pratat med har varit döda i säkert 20 år eller mer). 

  Tills nyligen vägrade han av någon outgrundlig anledning att berätta vad försäkringen på byggnaderna kostar. Märklig sak att vilja hålla hemlig. Ett tag var det var gräsklipparnyckeln låg någonstans som var den stora hemligheten. Elräkningen har jag bråkat om, han vägrar släppa den ifrån sig och emellanåt vägrar han betala den också eftersom han tycker den är dyr. 

  Föråt att jag bara häver ur mig så där, det är ingen hjälpt av egentligen. Men så där håller det på, dag ut och dag in. 

  Senast uppdaterad 16 juni 2024 10:14

 • 16 juni 2024 11:45
  Elka

  Vilken fin liten prinsessa du har! 😍 Redan så stor att börja skolan till hösten. 

  Du har så många järn i elden att jag förstår mycket väl att vikten inte hinner att tänkas på på första plats. Det blir nog tid med det också framöver....och se till allt du verkligen uträttat ....för det är ju inte lite precis.

 • 16 juni 2024 12:14

  Tack Elka, jag försöker påminna mig om att jag är kompetent och kunnig men det sitter fortfarande en liten fan på ena axeln och viskar "ja men du har ju inte gått ner i vikt, så hur kompetent kan du vara?" precis som om kompetensen satt i fettprocenten på kroppen ... Jag blir så trött på mig själv ibland. 

 • 16 juni 2024 12:24
  Elka

  Hihi....ja vi har nog alla en lite fan på axeln som gärna vill tala om hur dåliga vi är när vi inte lyckas med allt som vi vill....själv så försöker jag numer slå dövörat till och fokusera på det som är bra....men det har ju tagit sin tid....typ hela livet! 😂 Men det sägs att det är bättre sent än aldrig....😂

 • 16 juni 2024 12:30
  BirtheX

  En måste hela tiden försöka ligga steget före sin egna tankar... (helt omöjligt förstås) ....men i alla fall ständigt utmana dem med förnuftet som du gör. De där negativa dito som förstör så mycket av våra självförtrenden. Häv ur dig du! Ett sätt att få rätsida och se på saker och ting utifrån egen skrift.. Var rädd om dig!

 • 16 juni 2024 12:54

  Elka, jag trodde jag hade dompterat den lille fan men nu har han kaxat upp sig igen. Det verkar vara ett livslångt arbete att hålla honom borta.

  BirtheX, ja logiskt vet jag ju att jag gjort ett enormt arbete och lärt mig otroligt mycket på kort tid, det är därför jag blir så förbannad på mig själv för att jag blir besviken över att jag inte också gått ner i vikt. Varför kan jag inte bara vara glad för att jag gjort saker som jag inte ens vågade tro att jag skulle försöka mig på, än mindre klara av? Nej då, jag ska förstås älta det jag inte klarat. Men jag förstår ju vad stress gör med kortisolnivåerna och ätandet, jag vet hur dålig sömn påverkar suget. Det är inget märkligt, egentligen. *facepalm*

  Maken kom med visdomsord innan (jag berättade för honom om vår konversation och vad jag skrivit), "Vi måste planera bättre."<- "Vi" (inte "Du") heart

  Det är bland annat den här prestationsångesten, att alltid sträva efter perfektion och aldrig vara riktigt nöjd med mindre, som drev mig rakt ner i utbrändheten. Det idiotiska är att jag vet det. Jag vet. Ändå agerar jag som en idiot, och gör om samma misstag så fort jag kan.

  Vita möss lär sig fortare...

 • 16 juni 2024 13:20
  BirtheX

  Kloka ord LadyG men så avslutade du med en negativ släng igen...att slå på dig själv med. Aja Baja! Fin man du verkar ha. Håll hårt i honom. wink

 • 16 juni 2024 13:34

  Hahaha men ja det är sant BirtheX, jag lyckas verkligen vända allt åt fel håll just nu.

  Ja honom håller jag hårt i heart

 • 16 juni 2024 19:42
  Bella50

  Har läst och håller med övriga. DU är nog den mest " drivna" jag känner LadyG.

  Klappa dig själv på axeln. Vikten är INTE viktigast ...även om man tror det lite föö..r ofta för att det ska vara hälsosamt.

  Var nöjd, lev nu och gläds åt allt det fina du har i ditt liv.

  Bekymren med pappas sjukdom  kan du inte fixa...bara acceptera.

  Din O... sa ju nåt klokt. Ni är ett team...och att vara 2 är hälften så tungt.

  Pepp från mig...

  Ps.  Hon är så fin er Paula heart Ds

  Senast uppdaterad 16 juni 2024 19:45

 • 16 juni 2024 19:46

  Tack Bella50, vad snällt sagt! Nej pappas sjukdom kan jag inte göra något åt, det är väl därför kan tänkas som jag styr och ställer med allt annat. Kontrollerar det jag kan i brist på annat (amatörpsykologen i mig gissar vilt igen).  

 • 16 juni 2024 19:53
  Bella50

  Så kan det också vara. Lev Nu och njut av stunderna som känns bra mitt i allt annat. Det är dom som räknas ...

  Lättare sagt än gjort...jag vet.

  Senast uppdaterad 16 juni 2024 19:53

 • 16 juni 2024 19:55

  Bella50 heart

Logga in för att skriva en kommentar.