icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 3272527
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
25 maj 2017 20:40
10

Trött

Idag har det varit en vara hemma-och-pyssla-dag. Så jag har pysslat mig trött, genom att jaga kirskål. En rabatt och 2/3-delar av aroniahäcken är rensad, sen blev jag trött på det för tillfället och satte gräsfrön istället, på den där kala fläcken som blev efter vinbärsbuskarna. Rök på mossan lite med räfsan också, men med måtta. Jag minns hur öm jag blev första gången jag tokräfsade gräsmattan.

Sen började jag känna mig rätt mätt på sol över huvudtaget, så jag gick in och vattnade blommorna och förberedde för att åka till återvinningen och ta hand om den biten. Dammsög huset när jag gick igenom det. Mannen i huset tömde kattlådorna, fixade en maskin tvätt och tömde diskmaskinen så den fyllde jag ju direkt genom att laga middag, persiljekryddat potatismos och stekt isterband med nykokt brysselkål och chilikryddade kikärtor.

Jag rör mig kanske inte så fort, men resolut och det har blivit så mycket gjort idag att jag blir alldeles matt när jag tänker på det. Hade jag gjort upp en lista på "Att göra" och den sett ut så där, fast ogjord, vete katten om jag hade orkat. Nu gick jag från syssla till syssla, sakta men säkert. Mannen nynnade medan jag samlade ihop mina vapen, sax, hacka och räfsa, till kampen mot kirskålen.

Imorgon ryker jag på kirskålen igen. Och i övermorgon. Och dagen efter det. Förr eller senare orkar inte rötterna vara utan sina blad, de behöver dem för fotosyntesen, och dör. Farfar lyckades med det i sina rabatter, så jag vet att det går om man bara är envis nog och inte ger sig.

I'll be back laugh

Gillar

Kommentarer

 • 25 maj 2017 22:04
  Bella50

  Lycka till...men kirskål går väl att äta tror jag 🤔

 • 26 maj 2017 10:15

  Jo, den ska visst gå att använda som spenat men om du visste hur mycket av eländet det finns... Den luktar ju inte så gott heller, inte som nässlorna som faktiskt luktar ätbart.

  Mannen i huset tömde en rabatt, han grävde djupt och drog bort metervis av rotnät, i stora sjok! Den stod knähög i rabatterna som han grävde om och aroniahäcken där jag får repa av bladen och utmatta den, men nu är det nästan bara kvickroten kvar, och de späda blad kirskålen försöker med trots allt.

   

 • 26 maj 2017 15:43

  Min syster äter så mycket av sin att den inte kommer ifatt...

 • 26 maj 2017 16:20

  Antingen är hon vegetarian eller get i så fall wink
  Skämt åsido, den ska vara väldigt nyttig påstås det smiley

 • 26 maj 2017 18:18
  Bella50

  Jag har oxå ett liknande ogräs som jag kämpar emot...år efter år. 😬

 • 26 maj 2017 18:21

  Det räcker ju att den hittar ett enda ställe den kan gömma sig på så har man den snart överall igen!

 • 26 maj 2017 18:33
  Bella50

  Men vi ger aldrig upp kampen...eller hur ? 😆👍

 • 26 maj 2017 20:26

  Aldrig! laughyesdevil

 • 27 maj 2017 16:11

  Min syster är inte vegetarian. De är fem i familjen och hon torkar alltid för att ha under vintern, och ger bort till mig t ex

  ;-)

   

   

 • 27 maj 2017 16:28

  Aah, smart! Visste inte att man kunde torka den faktiskt! yes

Logga in för att skriva en kommentar.