icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2642964
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
19 maj 2020 09:12
6

Trögt

Livet går sin gilla gång, jag lägger enorma resurser på fel ställen om man tänker att jag ska gå ner i vikt och komma i marathonform. 

Jag skulle kunna lista alla fel jag gör, men jag blir inte gladare för det. Det är ingen hemlighet eller något mysterium hur man går ner i vikt, det är tvärt om ett mirakel att jag fortfarande ligger kvar på 79-80kg och pendlar. Åtminstone om man ser till hur mycket jag ansträngt mig att hålla vikten och gå ner på sistone.

Å andra sidan går odlingarna jättebra! Nu vet jag inte riktigt vad det är som kommer i växthuset, men det är fint i alla fall:
3afa8971-7ded-4cc4-b5bf-6c7e6e98686c.jpg

Inomhus frodas tomaterna i vattenodlingen, de blommar och står i, så jag får leka humla och pollinera åt dem. Med lite tur får vi tomater!

Hoppas det fungerar även i vinter, men om tomater är styrda av ljus och värme borde vi kunna ge dem det de vill ha för att ge oss tomater tänker jag. Vi har belysning, vi kan möblera om i vardagsrummet och pyssla och se till att det rummet håller den temperatur tomaterna trivs bäst i, vilken det nu kan tänkas vara.

I och med att den står i vattenodlingen har den alltid näring och vatten, så det är bara ljus och temperatur som behöver bli rätt.

7e02430c-2cfa-4990-98cb-a1429ce39646.jpg

Katten åt upp gurkplantorna däremot så gurka får jag försöka med igen.

Men jag får skylla mig själv, katten ville ha gräs och jag hade glömt odla det. Så då tuggade katten på det som fanns istället, som inte var basilika. Det gillar hon inte, och dillen når hon inte.

Jag måste fixa hennes gräs, så hon inte äter på något hon absolut inte borde gnaga på, som gullranka eller porslinsblomma får då blir det ledsamt! De är giftiga!

8f13c948-64b5-40d8-9216-37c45f5587f0.jpg

Paula växer så det knakar. Det roligaste hon vet är att få springa omkring i naturen.

Jag har tagit kontakt med den lokala idrottsföreningen och bett dem om lov att sätta upp en reflexbana, det är lättast att göra det nu på sommaren när det är ljust så att man kan börja använda den till i höst. Håller tummarna för att markägarna inte misstycker, det är tre stycken i området.

Men annars händer det absolut ingenting på träningsfronten.

 

Gillar

Kommentarer

 • 19 maj 2020 13:19
  babs2

  Ur min synvinkelsett händer det mycket hos dig, 

 • 19 maj 2020 14:04

  Ja det är kanske det som är felet, det händer ganska mycket - bara inte sådant jag skulle vilja.

 • 20 maj 2020 08:33
  Bella50

  Wow...vilka odlingar !! 

  Visst händer det saker...man får väl vara glad för det också. 

  Vore trist annars.

  Oj , vad lång hon blir nu. Njut av henne. Det går så fort.

  Ha en härlig dag👏👏

   

 • 20 maj 2020 08:48

  Ja, järnnätterna för någon vecka sen höll på att ta död på växtligheten, men vi skaffade frostvakt så det lever en del saker fortfarande. Så fort risken för frost är borta har jag mer som längtar efter att få komma ut laugh

  Hon pratar massor också, tre-ordsmeningar ibland till och med. Springer och går superstabilt, kan saker som hon egentligen inte borde kunna än. Men hon är en väldigt fysisk tjej, spelar boll och är jättebra på att både sparka boll och kasta den laugh

  Detsamma till dig Bella!

   

 • 20 maj 2020 09:26
  BirtheX

  Så roligt att få följa dina odlingar. Tror det där med odling har blivit av en folkrörelse så här i coronatider..

 • 20 maj 2020 11:35

  Ja det verkar inte bättre laugh
  Men det är ju bara roligt, ju fler som engagerar sig och odlar ju bättre. Då får man förståelse för sin mat också, på ett sätt som man inte får om man går och köper färdigt i påse eller på burk(!). 

Logga in för att skriva en kommentar.