icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5085225
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
11 October 2016 22:03
3

Trivsedag

Jag har velat mellan "Zombies, run!" (löprunda) och "Dr Who" (motionscykel). Båda är i superspännande lägen i berättelserna. Idag hade jag faktiskt tid, jag kunde göra både och. Det är lite lyxigt. Av binge-skäl har jag lovat mig själv att inte lyssna på zombiesarna eller titta på Dr Who om jag inte samtidigt springer eller cyklar. Så gissa hur mycket jag hatar TBC-avsnitt... Men det är strikt nödvändigt eftersom jag just upptäckt Netflix, och att de har Dr Who där - en serie jag sörjt ända sedan ComHem avvecklade den BBC-kanal som visade den serien. På Netflix kan man sträcktitta på en hel säsong till klockan 5 på morgonen om man inte passar sig... Så för att jag ska få titta måste jag cykla. På det viset begränsar jag mig lite, och orkar på sin höjd 2-3 avsnitt i taget laugh

Visst är jag knäpp? laugh

Det är samma sak med "Zombies, run!", för att jag inte ska sträcklyssna på alla avsnitt av ren nyfikenhet så måste jag springa eller powerwalka. Skillnaden är att där kan jag orka med 4-5 avsnitt i taget, ett avsnitt har jag satt till att vara 1 timma långt (man kan reglera det själv). Men cykla kan jag göra i stort sett varje dag, 5 avsnitt zombies gör jag bara nån gång i veckan max.

Jag funderar dessutom allvarligt på att bekosta de tester VC inte tar själv, det finns ett labb vid Fridhamsplan där man kan ta tester, fast jag skulle vilja ha med lite annat också, t ex kortisol, HbA1c, TRAK och blodstatus så vi får väl se hur det blir. Får väl först och främst vänta 5-6 veckor eller något sådant så att jag inte är blodfattig efter blodgivningen, annars blir ju Hb missvisande. laugh

 

Gillar

Kommentarer

 • 12 Oct 2016 02:04
  ulla165

  Jag har också tänkt kolla alla mina värden. Vi servar ju bilen och betalar glatt vad det kostar, så då kan man ju ta hand om sig själv också. Det är ju viktigare dessutom.

 • 12 Oct 2016 06:44
  Bella50

  Vi gjorde det i några år, maken och jag. Det var efter alla dösfallen runt oss...men nu när jag mår så bra igen har jag glömt bort det lite. Kanske borde...🤔

  LadyG det måste man väl kalla diciplin om något 😧😆👍

  Senast uppdaterad 12 Oct 2016 06:45

 • 12 Oct 2016 11:35

  ulla165, det var exakt min tanke! Bilen servar vi, besiktigar den en gång om året och grejar. Trots att vi kan köpa ny om den gamla havererar på ett sätt som inte går med kroppen. Och vårdcentralen vill ju inte bekosta friskvård, att ta tester på friska gör de bara inte. Men de borde...

  Bella50, jo men visst blir det ju så att man får annat som, tar tiden och tankarna. Men visst vore det bra att hålla ett öga på sina värden.

  Självbevarelsedrift, inte självdisciplin. Säsong 5 av Dr Who avverkade jag på en natt, det höll på att förstöra dygnsrytmen totalt för mig så jag fick fatta ett beslut. Jag älskar den där serien, men jag klarar inte av att bara se ett avsnitt. Så nu står motionscykeln mitt i vardagsrummet som en grå koloss igen, villkoret för att jag ska slå på Netflix. :-)

Logga in för att skriva en kommentar.