icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2917353
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
31 oktober 2018 16:19

Treostars pankelett

Ett recept som landar någonstans mitt emellan omelett och pannkaka. Den fyllde hela min stekpanna, 28cm i diameter med hög kant så se till att ha en rejäl panna till det här. Den stelnar som ost gör, det vill säga motvilligt och den vill väldigt gärna falla i småbitar men om man låter den stå på plattan för länge blir den torr och ledsam så ta den hellre och låt den se ut som en trafikolycka på tallriken än att låta den bli förstörd.

Här skulle jag ju förstås haft en bild, men jag glömde bort det fullständigt!

Det enda jag skulle göra annorlunda till nästa gång är att låta bli att skära mig i pekfingret när jag hackar lök. Om man vill kan man säkert skippa mjölet och lägga till ett par ägg istället, men då blir det en klassisk fritatta istället (tjock omelett).

Den blir färdig på ungefär 20 minuter om man inte är allt för lugn i köket.

Det 10%-iga osten har väldigt högt proteinvärde per 100g, 32-33g nånting per 100g vilket är högre än det mesta faktiskt. Nötfärs 10% ligger på cirka 20g/100 och fläskkotlett på 23g/100g. Den är med främst för proteinets skull, de två andra är med för att de är goda. Fetaosten vi valde var smaksatt med vitlök, den andra var en fyllig lagrad ost (18 månaders lagring). Här har man alla möjligheter i världen att experimentera och få fram sin egen smak.

Treostars pankelett

Energifördelning per portion

790 kcal, 61 gram Fett, 36 gram Protein, 20 gram Kolhydrater

Ingredienser för 4 personer

6 st Ägg ekologiskt rått

500 g Oatly - iMat - Matlagningsgrädde

1 dl Vetemjöl Ekologist KRAV KUNGSÖRNEN

280 g BACON TÄRNAT SE SCAN

100 g Ost hårdost fett 10%

1 st Lök gul eller röd

25 g Smör fett 80 %

1 dl Fetaost fett 16%

1 dl Ost hårdost fett 26%

Gör så här

Hacka lök och bacon. Fräs i smöret.

Vispa ägg, oatly och mjöl till en slät smet.

Tärna den 10%-iga osten i kuber, lika stora som fetaosten. Häll smeten över baconet och rör ner fetaosten och ostkuberna.

Riv hårdost över och låt stå under lock på svag värme tills osten på toppen smält och äggen stelnat. Skaka lite lätt på stekpannan så ser du om den gungar ofärdigt eller ser stelnad ut. 

 

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.