icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 3473912
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
14 november 2012 10:14

Träningsvärk (igen), Rocksmith (igen) och jul

Igår skulle jag inte träna, så vi gick förbi lite butiker och pep bland annat in på Erikshjälpen ifall det skulle dyka upp något intressant. Det gjorde det. Naturligtvis hittade vi en sängstomme i furu, massiv och precis lagom till oss. I rätt design, rätt trä, rätt färg s a s. Jag trodde jag lärt mig av sängborden vi hittade, att inte försöka bära tunga saker flera kilometer. Tydligen är jag inte så lättlärd alla gånger. Idag har jag träningsvärk i armarna, axlarna och ryggen. Seriös träningsvärk. Inatt svettades jag som en stolle, det brukar vara ett tecken på att jag tagit i ordentligt. Nattliga svettningar, oro och djup sömn. Jag är så nöjd med Rocksmith, spelet jag spelar på lediga stunder. Det är jätteroligt att spela gitarr, jag lär mig nya saker nästan varje gång känns det som. Som självlärd gitarrist kommer man till en punkt när det börjar bli svårt att lära sig nya saker, åtminstone gjorde jag det. Jag lärde mig lite genvägar, lite fusk om man så vill och ingen skulle höra skillnaden om de inte är skolade musiker :-) Men Rocksmith hör, och poängsätter. Så jag måste plötsligt börja använda lillfingret, som jag annars inte använder. Vilket också innebär att jag använder vänsterhanden på ett nytt (mer korrekt) sätt. Och det betyder förstås att jag har träningsvärk i de små musklerna inne i handen. Fingertopparna är inte ömma längre, jag har nog börjat lära mig att inte hålla om halsen som om jag försöker strypa gitarren :-) Det är lite över två veckor till första advent och jag längtar redan efter att få tomta, pynta, sätta upp ljusen och göra det fint. [KURSIV]Jag vill ha köksluckorna nu!!![/KURSIV] Vi har varit på vaktmästaren om det, men utan framgång. Det är svårt att göra köket riktigt fint utan luckor. Men till jul ska de väl vara här - annars blir jag riktigt syrak eftersom vi ska ha julmiddagen här i år. Jag gör en hel del av maten i förväg, det som går i alla fall. Man måste inte stå och slava på julafton, det blir sällan riktigt bra. Är man ute i god tid, planerar lite och ser till att inte försöka göra allt själv så går det alldeles utmärkt att hålla julbord för släkten utan magsår och förtvivlan. Det blir förhoppningsvis en bra jul i år, trots att året varit jobbigt. Det blir första julen utan svärmor t ex, och hur sambon ska ta det vet jag inte. Hans pappa ska åka bort till sin bror över julhelgen, det kanske är kanske lika bra. Det är inte kul att komma hem till en tyst och tom lägenhet på julaftonskvällen, oavsett hur trevlig aftonen var fram tills dess. En sån helg ska han inte behöva vara ensam tycker jag. Ingen borde tvingas vara det.

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.