icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5234108
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
26 september 2012 11:03
3

Träningsvärk igen

Ja, det är väl inget ovanligt när det gäller mig men den här gången är anledningen faktiskt inte träning, utan helt vanligt liv och leverne. Vår gamla tvättmaskin börjar bli väldigt till åren så vi passade på att köpa en ny nu när Expert går i konkurs och den vi spanat på plötsligt gick ner över 25% i pris. Hade de gått i konkurs två veckor senare hade vi antagligen hunnit köpa den till fullpris, men nu log fru Fortuna emot oss så vi fick den billigt. Men det innebär ju också att den gamla maskinen ska flyttas, den nya ska fraktas från affären och hem samt att den nya ska baxas på plats. Dörren är 60cm bred mer eller mindre exakt och maskinen är (på ena ledden) 59,9 eller något sånt larvigt så det var med absolut minsta möjliga marginal vi navigerade in åbäket på badrummet. Fy satan så tung en tvättmaskin är. Två maskiner är ännu tyngre. Till saken hör att jag körde ett fint styrkepass i måndags så jag var redan öm i kroppen när vi började. Träningsvärken verkar ha accumulerats i kroppen för så här öm var det länge sen jag var. Å andra sidan, vad styrketränar man för om man inte använder styrkan sen? Det vore ju som att baka bröd och sen bara lägga fram det för att titta på. Nej, mina muskler är inga skådebröd. Jag tränar för att kunna klara mig själv. Det är skönt att veta att jag inte måste anlita bärhjälp ens för de tyngsta sakerna här hemma. Jag och sambon klarar oss bra själva, vi kan hugga i och bära om det skulle vara så att det behövs. Vi lyfte in granndamens tresitssoffa utan större problem i somras, exempelvis. Den var förvisso lång och otymplig men man fick ju bra grepp så även om den kanske var tyngre än det mesta vi lyft tillsammans, sambon och jag, så var den ändå lättare att bära. Bara man får ett bra grepp kan man lyfta mycket, med rätt teknik. Damen blev glad, vi fick känna oss nyttiga och vi hälsar numera glatt på varandra och småspråkas lite emellanåt när vi ses. All is well that ends well. Den nya kyl/frysen kom i förrgår och vi har nätt och jämt hunnit boa in oss i den när det här dök upp. Den är tyst jämfört med den gamla som tjänat oss sen -83. Jag har inte ens funderat på att byta ut den förrän den började byta temperatur för oss, utan att någon rört vredet. Först trodde jag någon av tonåringarna busade med mig men när det hände när det bara var jag hemma förstod jag att det var början på slutet för en trotjänare. Den här veckan har hittils varit "allting på en gång, ingen panik" i stort sett. Nåja, vitvaror byter man ju inte så ofta att det stör. Och det är jag och min träningsvärk tacksamma för.

Kommentarer

 • 26 september 2012 11:26
  kaffe247
  Vitvaror är tunga och besvärliga att få på plats. Trångt och besvärligt och som du säger det går inte att få något bra grepp på dem. När man väl fått dem på plats så är lyckan gjord. Vi bytte tvättmaskin för ca ett år sen. Det blev en 8Kg maskin. Jag är sååååå nöjd med den. Alla lakan och dynvar från dubbelsängen ryms på en gång + lite till. Här är det samma som gäller det är gubben och jag som får rycka i när grejer skall flyttas =) Önskar dig lycka och välgång med dina nyförvärv ;)
 • 26 september 2012 11:39
  Tack! Undrar om de avsiktligt designar maskinerna så de ska vara rundade, hala och svåra att få grepp om :-) Vi valde också en 8kg-maskin av exakt samma anledning! Så skönt att kunna tvätta allt på en gång, äntligen slipper jag tvätta i omgångar varenda gång vi bytt sängkläder :-)
 • 26 september 2012 16:11
  Tabirimiri
  ja tvättmaskiner har nog i sitt eget liv i alla fall den tvätt maskin som jag hade som inte kunde stå på sin plats den började alltid röra på sig så fort den var i gång.

Logga in för att skriva en kommentar.