icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 3125795
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
28 juni 2011 07:54
9

Träningsvärk (igen)

Snart börjar jag tro att det är ett defaulttillstånd för mig, jag vaknade precis lika stel och öm i musklerna som i går morse och kände att träningsvärken minsann återkommit med förnyad kraft och styrka. Nåja, jag hade tänkt mig en vilodag idag så det är väl ingen större panik. Men lite stultig känner jag mig, och jag ska på möte i eftermiddag. Vågade mig upp på vågen efter många om och men, med träningsvärken från helvetet kan det inte bli mycket värre tänkte jag. Men vågen stannade på 68.6kg som vanligt. Jag kan inte riktigt begripa det, men tydligen är det den vikten min kropp gillar, oavsett vad jag tar mig för.

Kommentarer

 • 28 jun 2011 08:32
  Troxii
  Önskar jag hade ditt tänk LadyG!! Härligt med träningsvärk ;)
 • 28 jun 2011 08:19
  Bummlan
  Ja visst är det konstigt vad nollkollen gör med oss. Eller den inbillade nollkollen. Jag har inte vägt eller lagt in sen i torsdags, och fasar redan för vågen på fredag. Men kan det inte vara så att vi ändå lyckats öva in ett beteende och en inre röst? Men om jag känner mig själv rätt så får man hålla ett öga (eller öra) på den där inre rösten så den inte blir för självsäker och sätter igång att experimentera åt än den ena eller andra hållet :) Å raraste Lady. Jag tror jag tar den sista varianten, den verkar kunna stilla springbeghovet jag har efter att snubblat av banan ett inplanerat pass nu. Och att bli snabb på långa distanser är ju vad jag vill (om man bedömer milen och upp till mara som långa distanser. För mig är det det just nu :))
 • 28 jun 2011 08:25
  Det måste vara något sådant, annars skulle jag inte hållit vikten utan den där maniska kontrollen att mäta och väga allt. För det är ju lite maniskt när man är som mest inne i mätandet och vägandet, men det var åtminstone för mig det enda sätttet att lära mig. :-) Tusingar är en klassiker, det springer varenda marathonlöpare :-)
 • 28 jun 2011 08:12
  Det är ju ganska lätt att behålla den vikten måste jag erkänna, och redan förra veckan bestämde jag mig att det där med vikten nog får anstå medan jag funderar på hur jag blir snabbare. Däremot har jag inte vågat mig upp på vågen förrän nu, tänkte jag säkert gått upp till 75 eller nått men fysiken har varit snäll och lydig och behållit vikten. Det var ju en lättnad med tanke på hur otroligt lat jag varit med att fylla i MD och hålla koll på vad jag stoppat i mig på sistone! :-) Alt 1: Pulsträning. Dra upp pulsen till din VO2maxpuls, den du fick uppmätt på Bosön och sen joggar du ner den tills det känns bra. Upprepa tills du är nöjd. Alt 2: Distansstyrda intervaller. Sätt bandet på den högsta hastighet du vet att du kan hålla i 400m. Hoppa på bandet i farten, spring 400m och skutta av bandet, vila i 40s. Upprepa 6 till 10 gånger. Alt 3: Tidsstyrda intervaller. Sätt bandet på den högsta fart du vet att du kan hålla i 4 minuter. Hoppa på bandet och spring i 4 minuter, skutta av och vila 3 minuter. upprepa 4 gånger, ta en lite längre vila om du vill (ca 6-8 minuter) och upprepa hela passet igen. Något sådant kanske? Eller vanliga klassiska tusingar, du springer 1000m i den fart du orkar hålla på milen och vilar 2 minuter, sen drar du på igen. Kanon om man vill bli snabb på längre distanser.
 • 28 jun 2011 08:06
  Go morron brudar, håller me Bummlan vikten är ett tal bara, Du sliter ju som en tok, tror du ska gilla läget jag da Ha en bra dag me värken
 • 28 jun 2011 07:59
  Bummlan
  Om kroppen bestämt sig för 68.6 och mår bra där kan det väl få vara där? Du äter bra, motionerar och här hälsan personifierad. Och snygg!!!! Som en riktig kvinna! Varför bråka? Verkar bättre att sluta fred och lägga energin på farten istället :) Idag ska jag iväg och ge mig på intervall på löpbandet. Tror det är bästa sättet att lura in mig på intervallträning. Bra tips på hur jag ska lägga upp det?
 • 28 jun 2011 08:39
  Glömde nämna att tusingarna gärna ska vara 6-8 st åtminstone, så det tar en liten stund att genomföra. Fler än 10 är inte så bra, då är det bättre att öka farten istället. :-) Men visst vår man en annan känsla för hur energität maten är när man väl mätt, vägt och detaljgranskat maten man lagat? Och när man sprungit sin första 5km inser man hur himla mycket man måste springa för de där ynka 2-300kcal en macka går på och hur ynkligt den mättar i förhållande till all energi :-) Iaf var det så för mig, jag upptäckte en massa saker jag trodde jag hade koll på. Som att mackor var ett dåligt alternativ till mellanmål, och att smoothies kan rasa upp i 3-400kcal om man väljer fel ingredienser :-)
 • 28 jun 2011 08:35
  Bummlan
  För mig har det också varit enda sättet att lära mig. Har aldrig begripit vad folk menar när de säger "normala portioner av vanlig mat". Jag blir bar anervös :) Maniskt, var ordet! sa Bull. Maken har haft den goda smaken att skratta rart när jag vägt varenda ingrediens i matlganingen, vägt den färdiga rätten, delat vikten med antal postioner, vät portionen och dividerat med "normalportionen" och lagt in i MD. Klart jag går ner i vikt, jag hinner ju inte äta :) Aha, se vad man får lära sig av en ultraräv. Tusingen känns som en bra variant att komma över den här skyhöga tröskeln jag har till intervallträning. Bara begreppet gör att jag får mjölksyra och traumatiska minnesbilder från gymnastiksalen i skolan. Det är en demon som ska dödas snabbt och effektivt.
 • 28 jun 2011 08:50
  Bummlan
  Ja så är det. Hittade kaloribomber där jag trodde att jag var på säker mark. Knäcke t ex. Nu äter jag knäcke i alla fall, eftersom jag älskar det och mår bra av det. Men jag trycker inte i mig en hel rund kaka och tror att det är ofarligt :) Och jag har lärt mig att hitta "de bättre" alternativen. Alltså högre näring men inte lika energitäta. Jag som kört vispgrädde, smör och olivolja som standardbas i all matlagning har lärt mig massor av nytt. Och får äta mer (som jag gillar) och blir mättare och nöjdare. Och jag har upptäckt att frukt är gott och nyttigt :) Tänk att det skulle ta över 50 år ;) Okej 8 tusingar. Jag hade nog satsat på 10, så det känns skönt att det inte var fler. Nu ska jag pallra mi iväg, för nu har knäcken med avokadoröran lagt sig tillrätta i magen. Kommer med rapport sen. Och kom ihåg att du är kvinnligt SNYGG! Den ackraste kvinnokroppen jag sett var på en badstrand vid Medlehavet. Tror jag berättat om det förr. En tjej som hade de typiska breda höfterna, lite större byst och runda fina lår. Och lite timglasform. Hon var så vacker. Men hade säkert enligt vårt galna sätt att se på skönhetsideal kanske 5-7 kg "för mycket". Men icke. Hon var så vacker och utsrålade sensualitet och hälsa. Du påminner mig om henne, faktiskt! Ha det gott så länge.

Logga in för att skriva en kommentar.