icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2522367
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
6 oktober 2018 12:23
2

Träningstankar

Jag utgick ifrån mina pers när jag valde vikterna, i marklyft t ex är pers 65kg så jag tränade på aningen lägre vikter. I bänk räkade jag tänka fel och valde 30kg som utgångsvikt, som är mitt nuvarande pers (mitt gamla är 40kg men det är ju hundra år sedan) men det var inte så dumt kanske. Jag vet inte riktigt.

Så här såg det ut i  alla fall:

Marklyft: 55kg 5x3, 60kg 5x3
Bänkpress: 30kg 5x3, 32,5kg 5, 4, 4
Sittande Rodd: 27kg 5x3, 32kg 5x3
Latsdrag: 27kg 5x3, 32kg 5x3
Knäböj: 50kg 5x3, 55kg 5x3

Noll träningsvärk. Övningarna är de roligaste, jag har valt ut dem för att de roar mig men jag undrar om det här verkligen ger någonting. Enda övningen som kändes riktigt tung var bänkpressen (mycket nära fail på sista repsen, hade jag försökt på 5:e hade jag failat det vet jag) men inte ens i pecsen har jag träningsvärk idag. Ligger fortfarande på underskott och har gått ner 0,8 sen förra veckan, så jag borde vara helt bombad idag.

Det tog över 1,5 timma att träna men det var ju för att jag fick med mig båda mina vuxna döttrar också, så det var minst lika mycket socialt som träning. Jag tyckte det var jättetrevligt att få lite ensamtid med dem, det händer inte så ofta nu för tiden. De har ju sina egna liv och åtaganden också, det måste man ju förstå.

Det går säkert att köra effektivare så det inte tar så himla lång tid, då kan jag säkert klämma in lite fler set också. Kanske inte i bänkpressen just, men i de andra övningarna. Jag får testa på måndag för då kör vi samma upplägg en gång till, det är ju ändock ett helkroppspass. Det kanske känns annorlunda om jag inte får så mycket vila som det blev när vi körde tre stycken, då kanske jag inte alls är sugen på fler set.

Jag skulle nästan behöva en PT att rådfråga nu, känns det som. 

 

Gillar

Kommentarer

 • 7 okt 2018 14:26

  Jag vet egentligen inte så mycket om träning, men brukar köra lite som att man känner att det tar lite, att det börjar bli jobbigt vid 5-12 repetioner beroende på om jag kör tyngre/lättare. Varierar mellan normala vikter på 10x3 (repetitioner x set, vila mellan seten) eller 15x3 till tyngre vikter på 5x5. Det finns massor av info på nätet att läsa, även mycket på youtube helt gratis. Skönt om man vill göra ”rätt” men slippa PT. 

  Senast uppdaterad 7 okt 2018 14:27

 • 7 okt 2018 14:33

  Eftersom jag är intresserad av att öka min maxstyrka begränsar jag mig till att det ska vara så tungt att det inte går att göra fler än 5 repetitioner per set. Det ska vara tungt, inte bara ta emot lite. För uthållighet brukar jag satsa på 8 repetitioner per set, det ger en tillräckligt bra avkastning för att vara värt tiden. Fler än så tar mer tid än det är värt för min del, och mer än 10 repetitioner för någonting gör jag inte om det inte är rehabilitering det är frågan om.

  Jag ska peta in militärpress också, så är hela kroppen täckt. Om jag snor på hinner jag på 1,5 timma, mer tid än så har jag inte per gång. Passet ska köras måndag (onsdag) och fredag. Onsdagen har jag inte bestämt mig för riktigt än, men det lutar åt det.

  Om jag kompletterar tung styrketräning med högproteinkost och lagom mycket löpning bör jag få bukt med mina graviditetskilon, som kroppen verkar vara synnerligen angelägen om att få behålla smiley

  Det jag hade velat prata med en PT om är mest progressionen, hur jag ska gå vidare för att öka i styrka men minimera risken för överträning eller skador. Jag är ganska säker på övningarna som sådana då jag tränat ganska länge smiley

Logga in för att skriva en kommentar.