icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 3272591
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
7 april 2020 09:46

Trägen vinner

Vi pysslade i trädgården igår igen, Paula hjälpte till också. Vi sparkade boll och lekte mellan sysslorna. Den ungen kan inte få nog av att busa ute. Under tiden hann maken fixa rabattkanterna och jag lade sista handen vid växthuset, vattnade det jag sådde häromdagen och såg till att allt var i sin ordning. Jag fick syn på ett bi, en humla, en nässelfjäril och en citronfjäril. De gillar våra tidiga vårblommor.

569ab8d3-c533-403d-a44f-675d08312312.jpg

Bild: Det lilla biet kryper omkring i varenda blomma. Jag är glad att vi kan stå till tjänst.

Om jag får min vilja fram kommer det att finnas fler blommor på tomten under säsongen, så att pollinerarna hittar oss. Jag tänkte satsa på sådant som klarar sig rätt mycket själv, som vallmo t ex. Den behöver inte mycket för att sprida sig, och den är rätt vacker. Akleja håller jag på att förodla, och jag tänkte försöka dra upp blåklockor, förjätmigej och tagetes. Var jag ska få plats vet jag inte, men jag löser det på något sätt.

Det syns att jag varit i farten och planterat lökväxter i trädgården, det kommer blommor lite överallt i gräsmattan. Scilla främst, men även krokus, pärlhyacinter och snödroppar tittar upp. Fördelen med att de ska blomma över först är att vi inte drar igång robotgräsklipparen för tidigt. Maken har sneglat längtansfullt på den sedan det blev plusgrader.

15257a73-ee5c-47ce-ade8-04f4d11fee4e.jpg

Bild: Jag invaderar vardagsrummet. På förmiddagen ligger solen på och lyser upp odlingarna, på eftermiddagarna  som på bilden är det lite väl mörkt. Jag borde skaffa lyse...

Jag har invaderat vardagsrummet med mina odlingar. Men vi sitter ju nästan aldrig där ändå så varför inte? Om det fungerar så bra som den första lådan, med salladen, fungerar så kommer vi att ha färska grönsaker året runt. Om tomater trivs i en sådan låda kommer jag att bli lycklig. Färska tomater, på vintern. Och de har inte åkt över halva världen?

Bingo laugh

Det var lätt att gå tillbaka till rutinerna igen igår, som att ta på sig en favoritmorgonrock. Man bara gled in i det igen. Det kändes som om kroppen bara väntat på det. Slarvet och de dåliga rutinerna har gett mig både ont i magen och oren hy, jag ser att naglarna ser sämre ut också. Kroppen har signalerat länge att den saknar mina hälsosamma rutiner, det är bara jag som slagit dövörat till.

Men nu hade jag energi och ork att lyssna igen. Ett steg i taget. Det kommer man långt med.

 

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.