icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2970143
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
28 april 2011 14:23
37

Tiodygnsprogrnosen

Nu är det 10 dagar till den första tävlingen. Jag håller tummarna att SMHI har rätt i sin tiodygnsprognos. Eller Foreca eller yr.no för den delen, de säger samma sak. [LANK]http://www.yr.no/sted/Sverige/Stockholm/Stockholm/langtidsvarsel.html[/LANK] [LANK]http://www.smhi.se/vadret/vadret-i-sverige/land/hourByHourTable.do?geonameid=2673730&starttime=2011-04-28 13:00:00&endtime=2011-05-07 21:59:00[/LANK] [LANK]http://www.foreca.se/Sweden/Stockholm?details=20110507[/LANK] Om det stämmer, mulet och runt 9 grader, kan det bli en kanontävling. Alla mina bästa tider har jag gjort i svalt väder. Måtte de ha rätt den här gången!

Kommentarer

 • 28 apr 2011 14:29
  Synd att de nästan alltid har fel på dessa längre prognoser, men jävlar vad lack jag blir om de ljuger om helgvädret för här ska det stekas :). Såg att svältdebatten är igång igen; känns som att det är dags för ett par stickys i forumet med länkar, mytkrossningar och fakta om viktminskning. Grubstyle typ ;)
 • 28 apr 2011 14:34
  Jag hoppas verkligen att de har rätt, för prognosen såg perfekt ut både för denna och nästa helg! Ja, det kommer alltid några som ska dra igång svältmyterna igen. Att snubbarna i Minnesotastudien minskade sin ämnesomsättning med 40% kan man ju förstå, de var ju bara skinn och ben tillslut. Att försöka slå i mig att välmående människor i ett I-land skulle lida av sänkt basalmetabolism utan att samtidigt ha kraftiga ätstörningar (och då skulle de knappast ha överviktsproblem).... Nej, jag köper inte det helt enkelt. Det går inte ihop helt enkelt.
 • 28 apr 2011 14:52
  Friskade upp minnet lite genom att läsa studien igen och den är ju minst sagt extrem och inte generellt applicerbar. Allt det här med spridningen av svältläget måste ju komma ifrån favoritproblemet att folk överskattar sitt matintag; sen har de mage att sitta och sprida detta på fikarasterna och förstöra för andra bara för att de inte vill ta tag i problemet själva. Nu får vi se om hon tar sig tid att läsa dina länkar men det brukar de aldrig göra, tråkigt nog. De blir totalt insyltade på egna teorier och har mycket svårt att öppna upp sig för att det faktiskt finns vetenskapliga bevis på motsatsen. Jag tror till och med att det står någon rad om anorektiker där? Att de hade samma ämnesomsättning som oss "vanliga". Det som jag tycker är viktigast med allt detta är att folk inte lägger fram sina egna erfarenheter som ren fakta - de får det att framstå som bevis från studier och forskning fast det egentligen grundas på vad de tror. Mer i stil med "jag tror", "enligt min erfarenhet". Inte i stil med "så är det".
 • 28 apr 2011 15:05
  Det är minst lika mycket en studie i grymhet, hur fick de ens männen att gå med på experimentet? Tyvärr kommer de flesta inte att läsa länkarna. De få som faktiskt gör det är för det mesta de som redan börjat ana sig till hur det ligger till. "Jag läste nånstans...", "egna erfarenheter" och "jag har hört..." duger för de flesta som bevis, de tar upp det också på träningslära. Folk är förvånansvärt dåliga på källkritik i verkligheten, vad de än säger om man frågar. Om man upprepar något tillräckligt många gånger blir det sant...
 • 28 apr 2011 15:48
  Hör att några hetsar upp sig inför att gå in i svältdebatten igen? PEPP för det! Hoppas vädret verkligen är så bra som det vill ge sken av att bli i prognoserna. kram
 • 28 apr 2011 15:58
  Undra vad man lär sig på kost- och näringsrelaterade utbildningar nu för tiden :). Hur kan man koppla ihop svältläget med lite mindre ork p.g.a. ett kaloriunderskott. Får nog definiera om det till "tröttläget" eller något ;)
 • 28 apr 2011 16:01
  lol ja, jösses. Om det där är vad man lär ut borde de få pengarna tillbaka för sina studier...
 • 28 apr 2011 16:07
  Men hon tar det bra, nu blev jag glad :D. Mission accomplished? Har faktiskt funderat i banor att läsa någon sommarkurs eller liknande i näringslära eller något träningsrelaterat bara för att se mig för vad som erbjuds på universitet och högskolar :). Dock tror jag inte att en grundkurs skulle ge mig speciellt mycket :D
 • 28 apr 2011 16:14
  Jag skulle helst se att de började lära ut vettig kost och näringslära i skola, tidigare. Så att inte unga människors första tanke med en balanserad diet är en hamburgare i varje hand, eller vad det nu var Kalle och Hobbe tyckte.... Ett tag var jag inne på att bli kostrådgivare men jag har nog för mycket temperament för det :-)
 • 28 apr 2011 16:21
  Det lär inte bli någon förbättring på det planet skulle jag tro. Det är Anna Skipper och Aftonbladet som lär ut baserna i näringsläran tillsammans med gamla mytmonster som sprids av alla andra. Kostrådgivare hade väl passat dig? Du läser mycket och är intresserad. Nu ser jag nästan framför mig att du sitter och dunkar i tangentbordet när någon säger något befängt :). Jag borde också ha läst något liknande men det fick bli ekonomi istället som inte alls är lika roanda - fast kanske lättare att få ett hyfsat jobb dock :)
 • 28 apr 2011 16:24
  Sambon konstaterade torrt att "du behöver inte överytga [KURSIV]mig [/KURSIV]om det. Jag vet att svältläget är en myt. Du har sagt det i två dar nu." så jag ska nog ta en paus från den debatten, men jag blir uppriktigt upprörd eftersom den av alla myter skadar mer än någon annan myt.
 • 28 apr 2011 16:25
  Jag slår inte på tangentobordet däremot, det är ju för sjuttsingen ett Razor Lycosa! Men jag går ett varv ibland och orerar :-)
 • 28 apr 2011 16:33
  Razer Lycosa – Ett tangentbord för gaming. Hahaha du kan avreagera dig i något spel istället, det fungerar utmärkt :). Bra att du prackar på mannen med sådant här fast han lär nog tycka att du blir en jobbig kärring mellan varven :D. Jag nämner inte ens sånt här i det vardagliga livet, det blir stormiga debatter och folk verkar inte ta med sig någonting av vad man säger; ungefär som här då ;)
 • 28 apr 2011 16:40
  Ja, han säger det inte men jag ser på honom när han fått nog. Då är det bara att komma på något annat att ventilera sin vrede på :-) Synd att jag körde progressiv löpning igår, jag hade gärna kört intervaller idag. Finns inget bättre sätt att jaga frustrationen ur kroppen än köra skiten ur sig på en idrottsplats. Gärna tabataintervaller eller VO2maxträning. När man sprungit tills man mår illa är man för trött för att bry sig längre :-)
 • 28 apr 2011 17:34
  Bummlan
  Hell trötthetsläget!!! Och jag vill ha en dokusåpa med LadyG som "Arga kostrådgivaren"!!! Maken, som jag utnämnt till filial till SMHI, påstår att Polman alltid har rätt i sina väderprognoser. [LANK]http://www.klart.se/stockholm-l%C3%A4n/s%C3%B6ndag.html?w=2[/LANK]

Logga in för att skriva en kommentar.