icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2689794
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
5 oktober 2011 14:37
2

Tankens kraft

Ibland hör jag folk som säger elaka saker om sig själva, lite på skoj så där. "Jasså du springer? Det är jag alldeles för lat för!" eller något mindre smickrande om den egna vikten, mattesinnet eller något annat. Självuppfyllande profetia, tror jag bestämt det kallas. Du blir vad du tänker helt enkelt.

"När en människa upplever att han är hopplös, blir han det. Får han veta att han är betydelsefull, infriar han sannolikt våra förväntningar. Förväntar vi oss framgång, får vi framgång. Förväntar vi oss misslyckande, får vi misslyckande." Källa: http://psykologi.ifokus.se/articles/4d71439eb9cb46222d05886c-sjalvuppfyllande-profetior

Ett exempel på hjärnans kraft är den så kallade Bannistereffekten, ett begrepp som fått namn av Roger Bannister som 1954 blev förste man att springa en engelsk mil på under fyra minuter, någonting som forskare fram tills dess ansåg omöjligt.

Eftersom alla var överens om att det var omöjligt var det heller ingen som klarade det, fram tills Bannisters bedrift. Under de därpå följande två åren klarade ytterligare femtio löpare att ta sig i mål på tider under fyra minuter. Så omöjligt var det, med andra ord. Man kan utnyttja den här fantastiska resursen, hjärnan, genom affirmationer: Du ska alltså ge fanken i att säga taskiga saker om dig själv och istället börja tänka snälla saker, lite förenklat uttryckt.

Kan du förändra din syn på dig själv, din uppfattning om vem du är kommer det också att avspegla sig i dina handlingar så småningom.

 

Kommentarer

  • 5 okt 2011 15:02
    Verkligen tankvärt! Jag var och lyssnade på Babben Larssson. Positivt tänkande och hur man får positiv självbild! Alldeles rätt GE FANKEN i att säga taskiga saker om dig själv. KRAMIS
  • 6 okt 2011 09:13
    borde lära mig det där faktiskt :/ jag är bara duktig på sånt i ett avseende jag är stor och stark ;) har övertygat min man om att han inte får kalla mig liten och söt utan det heter stor och stark ;)

Logga in för att skriva en kommentar.