icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2917298
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
15 mars 2021 09:42
6

Tack, min vän

Igår lämnade katten Mimmi oss och gjorde sin syster Kajsa sällskap. Hon blev 20 år gammal och var en modig katt in i det sista. 

1e906e4d-9620-4483-ab3e-5800e51cdfeb.jpg

Bild: Mimmi

Jag skaffade Mimmi och Kajsa när vi flyttat in i lägenheten i Stockholm, innan vi hade ett förstahandskontrakt vågade jag inte skaffa djur men i samma ögonblick vi hade en lya for jag till Tyresö och skaffade två svarta pälsjönsar för en hundring. Barnen fick döpa dem.

När katterna blev äldre tyckte till och med veterinären att de var väldigt lika, till och med för att vara kullsyskon. Från sidan eller bakifrån var det bara jag som säkert kunde se skillnad på dem, och jag var den enda som hörde skillnad på deras röster. Vi hade våra bataljer förstås, men vi somnade i samma säng om kvällarna. 

d3240da1-6409-4688-bf02-50ec00eb62a8.gif

Bild: Mimmi i förgrunden, Kajsa i bakgrunden

Kajsa gick bort i cancer flera år innan vi flyttade, men Mimmi hade vi förmånen att få behålla längre. Det var hennes förtjäns att vi skaffade Iris och Allexis, Mimmi saknade sin syster och verkade så deprimerad att vi var tvungna att göra något. Två små kattungar piggade upp henne, och när hon fostrat dem klart fick hon fostra äldsta dotterns kattungar också. Hon lärde dem en massa dumheter förstås.

a630d352-53ee-492f-b5f4-04efb6380841.jpg

Bild: Kajsa

Mimmi var med mig under några av de hemskaste åren i mitt liv, och flera av de bästa och jag är tacksam för att ha fått lära känna den katten. Hon var speciell, modig och lugn. När vi flyttade spatserade hon orädd rakt ut ur buren och erövrade huset med en svansföring som talade om för omvärlden att hon var Drottningen här och det var så hon tog sig an livet. Med högburen svans och nyfiken öppenhet.  

Mimmi fick flytta till min äldsta dotter när vi fick Paula, och katten fick flera fina skymningsår där innan det blev dags för henne att gå vidare. Hon mådde inte bra, så det var det enda rätta.

Hon somnade igår kväll hos veterinären i stillhet. Smärtfri, lugn och trygg.

Saknad.

4a6b37c7-5944-4585-b284-fd9ecfe47a01.gif 

Bild: Mimmi

 

Gillar

Kommentarer

 • 15 mar 2021 11:04
  Solskatt

  Katter är helt underbara djur. Trodde inte själv att jag någonsin skulle bli kattfrälst, men när vår Murre kom till oss som övergiven katt, smälte jag omedelbart för detta gosedjur. Vi fick leva tillsammans i 17 härliga år. Tidigare hade vi haft hundar. Även dessa lever kvar i våra minnen av ljuvliga stunder. 

 • 15 mar 2021 12:15
  Bella50

  Åh, alltid sorgligt när det sker. angelmen ...man måste ta ett beslut.

  heart En sista kärlekshandling heart

  Jag hade nog glömt att ni hade 3 katter...men nu förstår jag eftersom Mimmi inte bodde hos er. Du skriver inte lika ofta om de andra heller...och bara häromdagen kom jag på det. Jag kommer ihåg hur ni byggde och möblerade ställen till dom att ligga på o.s.v.

  Vilken fin livshistoria du skrev om henne broken heart

  Våra 2 kvarvarande tjejer, Elsa ( snart 16 år ) och Ayla ( blir 17 år)  mår än så länge bra...men är slöare...iaf på vinterhalvåret. Den dagen kommer här också...

  Senast uppdaterad 15 mar 2021 12:18

 • 15 mar 2021 15:01
  Lovis

  24301fd4-c7f0-463a-8883-3bcd0042ffa0.png 7a24d95e-0b86-4261-ba65-267dd42ba9d0.png

 • 15 mar 2021 15:43

  Tack ❤

  Det var dags, hon var trött och hade ont. Man bara vet att det är dags, att hon fått nog. Det syntes i ögonen.

  20 fina år fick vi åtminstone. ❤

 • 15 mar 2021 17:19
  dodda

  Så fina katter och så tråkigt, lika jobbigt var gång det händer crying mina två katter blev 17 och 18 år. Bara fina minnen. Jag saknade mina katter kände jag var för gammal för att skaffa ny katt så det blev en liten hund Boerderterrier fick efter höra att dom också har ett långt liv. Vågar inte ens tänka på att jag lämnar först. sad

  Styrkekram heart

 • 16 mar 2021 01:57

  Underbar kisse. Alltid jättejobbigt när någon familjemedlem blir ängel. För våra husdjur blir ju familjemedlemmar. Vad skönt att du har fler katter så blir det lite lättare när du kan gossa och prata med dem. Jag vet hur det käns. Men konstigt nog blir det lättare att tänka på dem och se korten på dem.det är bara härliga minnen efter våra vänner

Logga in för att skriva en kommentar.