icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5079152
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
28 January 2014 18:29
4

Sur

Nu surar jag lite, och saknar våren. Tänk vad mycket lättare det här passet hade varit att göra rätt om jag hade kunnat springa på Spånga IP. Får försöka göra om och göra rätt helt enkelt, på något vis blev VO2maxintervallerna inte som jag hade tänkt mig. Uppvärmning, progressivt 4km upp till 5 min/km för att få upp pulsen. Första intervallen om 4 min snittade pulsen 173 (93%) och det är jag jättenöjd med. Vila 4 minuter gång och sen på`t igen. Men den här gången blev snittpulsen bara 164 (89%) och det blev bara värre den tredje (162, 87%) och fjärde (159, 86%) på samma fart 11,4km/h :-( Jag tror det är löpbandets fel. Första intervallen var lite läskig för jag var ovan vid bandet, har ju inte sprungit inne på nästan 2 år eller något i den stilen. Men i takt med att jag vande mig och slappnade av så minskade ansträngningen och därmed uteblev önskepulsen. Jag hade velat ha samma snittpuls i alla fyra som jag fick i första :-( Det är jag mest sur för är att jag inte reagerade på att det bara var första intervallen som var riktigt jobbig. Jag borde reagerat, borde märkt något. Hade jag varit på banan hade jag pressat upp pulsen varenda intervall, för det är det man har en idrottsplats till för. Hade jag varit på Spånga IP hade jag inte gjort samma misstag, jag hade märkt något. Jag hade märkt att det inte var så jobbigt som det borde vara. Blev så syrak när jag insåg hur dåligt det gått att jag struntade i nerjoggen. Moget. Men jag stretchade åtminstone.

Kommentarer

 • 28 Jan 2014 19:21
  mosel
  Ta det inte så allvarligt. Du är ju jättejätteduktig som kämpar och står i hela tiden! :)
 • 28 Jan 2014 19:42
  Tack Mosel, jag försöker men det blir fel ibland. Men jag får fler chanser, och då ska det bli rätt.
 • 28 Jan 2014 23:45
  mosel
  Jag är jätteimponerad av dig, av alla siffor, puls hit och dit. Jag är totalt amatör och är glad nog att jag går i rask takt och har ingen aning om vare sig puls eller nåt annat... (Ja, tiden tar jag, det är allt). Ja, det går fler tåg och man lär sig hela tiden. Pepp pepp! :)
 • 29 Jan 2014 09:57
  Ibland räcker det med tiden man varit ute. Ibland är det allt man behöver veta :-) Som tur är får man fler chanser att göra rätt när det gäller löpning, det är sällan så att man bara får en enda chans :-) Jag är mycket gladare nu när jag sovit på saken :-)

Logga in för att skriva en kommentar.