icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5234061
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
12 januari 2018 14:54
2

Summering

Veckan som gått har varit framgångsrik på det sättet att jag hunnit med en hel del, trots att datorn havererade och totalvägrade starta. Älskling tog den fajten med den äran, även om det tog nästan två dagar för datorn att bli dator igen och inte en hög elektronikskrot.

Det jag hann med var till exempel ett löppass, två cykelpass och några uppdateringar till receptsidan jag pysslar med, utöver att bebismysa med Paula förstås och se henne fara omkring i babygymmet som en liten furie. Nu har hon vänt flera gånger alldeles på egen hand, jag är inte säker på att det var med flit i början men efter ett tag märkte hon nog att det faktiskt fungerar. Hennes metod, om än lite vådlig i mina ögon, går ut på att stjälpa i sidledes när vi lägger henne på magen och sedan roterar hon nästan av sig själv. Så, lägger jag henne på magen och ser till att hon är stabil där så lägger hon sig på sidan, viker in armen och stjälper runt. 

Som vanligt gör vårt lilla Gryn saker för tidigt, de allra flesta vänder sig vid ungefär 6 månaders ålder. Något senare är inte ovanligt heller. Sitter stadigt med stöd gör hon sedan länge, hon behöver inte ens särskilt mycket stöd längre. Jag imponeras djupt av hur de där små lyckas balansera huvudet på den där tunna lilla nacken, det är trots allt en väldigt stor andel av kroppsvikten som ska balansera på en väldigt smal liten nacke. 

På det hela taget är jag nöjd, även om det finns saker jag vet att jag kan göra annorlunda och måste göra annorlunda om jag ska vara framgångsrik. Men jag tar ett steg i taget, precis som alla andra och första steget blir att etablera en träningsrutin och det gör man inte på bara en vecka. En vecka är en bra början, det är allt.

Alla vet vid det här laget att punktförbränning inte fungerar.

Men det är förvånansvärt många som inte vet att konditionsträning påverkar det viscerala fettet (det farliga som sitter mellan organen) på så vis att även om man inte går ner nämnvärt i vikt så använder kroppen selektivt fett från bukhålan. Detta är inte punktförbränning, fettet som används inte tas från de områden som arbetar (vilket för det mesta är ben när vi pratar konditionsträning) men det är en önskvärd effekt. En mycket änskvärd effekt då det är det viscerala fettet som är farligt, som ökar risken för det metalbola syndromet, som ökar risken för hjärt- kärlsjukdom och som orsakar för tidig död.

Jag tänker bifoga lite studier från PubMed för den som är sugen på mer läsning i ämnet, men nu vaknade Grynet så nu tog tiden slut för idag.

Trevlig helg allesammans!

 

Gillar

Kommentarer

 • 12 januari 2018 17:15
  aregnisw

  Du har full upp hör jag och det där med punktförbränningen vore intressant att läsa om jag kan så litet om sånt. Har läst lite att det är bra att konditionsträna för att förbränna fett så situps hjälper inte så värst mycket då... eller hur det har jag märkt.

  Trevlig helg till dig med smiley

  Senast uppdaterad 12 januari 2018 17:22

 • 12 januari 2018 19:00

  Så mysigt med bebismys heart

  Jag blir jätteglad om du vidarebefordrar mer om punktförbränning och annan klokskap du har.

  Själv är jag dålig på just den delen. Jag har mest fokuserat på mig och min kropp. Blir överlycklig när något fungerar och sparar på det och när det inte fungerar så kollar jag vad jag kan ändra på. Men det där om jag förbränner rätt fett eller tränar på rätt sätt är jag dålig på. I Kickstarten lärde jag mig nyligen att man förbränner jättebra med styrketräning och att en promenad efter gör att förbränningen ökar!! Hade jag ingen aning om. Och då har jag hållt på med allt som rör kropp, vikt och mående i ... tja hela mitt liv. Men som sagt, jag har mer kört på funkar/funkar inte utan att egentligen förstå varför.

  När det gäller bukfetma är det något jag funderat mycket på. Min senaste viktuppgång, förlåt jag menar naturligtvis min SISTA viktuppgång wink gjorde att jag drog på mig mycket kg på just magen och högt upp också.. det ororar mig.

  Så allt du kan hjälpa mig med uppskattas heart

Logga in för att skriva en kommentar.