icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5079160
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
4 May 2021 09:52
2

Styrka igår, löpning idag

Garmin har skaffat en ny funktion, den visar vilka muskler man tränat lite grovt om man använder profilen för styrketräning. Igår körde jag lätta bicepscurls, hammercurls, militärpress, stångrodd, drag neråt med gummiband och dips. Bilden ser faktiskt ut att reflektera detta.

305bf964-2c39-4518-b733-35bcd5629bd2.JPG

Bild: Garmins karta reflekterar vad jag gjorde, rätt väl tycker jag.

Idag är avsikten att jag ska ut och jogga, jag har en lös plan för vad/var men jag skulle gärna se att det kom en skvätt regn först. Det blir så friskt och pollenfritt då. 

2eafd3f1-b73c-4970-ad2e-370a0b8582d9.jpg

Bild: Min löparbana. Här går det lite långsammare, men det är nog inte fel.

Jag tänker sätta påståendet på prov, att det är skonsammare för kroppen att löpträna i skogen jämfört med på asfalten, för jag väger fortfarande mer än jag sa att jag skulle innan jag började löpträna på riktigt. Men som ni kanske märkte häromdagen har jag tappat tålamodet nu.

Jag springer, jag är ju löpare!

Resten får komma som det kommer. Garmins nya funktion gör det lite lättare att se hur jag styrketränar, om jag ofta utelämnar en viss muskelgrupp kommer det att synas.

Kosten följer träningen. Soppa till lunch, efter träningen, bryter fastan (ca 300kcal). Mellanmål med lillan när hon kommer hem från förskolan (ca 200kcal). Middag (ca 500kcal) och eventuellt kvällsmat (200 kcal) blir 1200kcal fördelade över ätfänstret som öppnar 13 och stänger 21. Kommer att ligga aningen högre på kolhydraterna nu, eftersom löpningen kräver en del av den varan, men fortfarande är protein prioritet. 

Idag var vikten några hekto ifrån lägstanoteringen innan knäet började bråka, så jag förlorade egentligen bara tid. Fettprocenten, om man ska tro vågen, är fortsatt på rätt väg och det gläder mig för jag köpte klänningar online och ska jag kunna ha dem vill jag nog gå ner lite till.

Man ska inte underskatta kraften i fåfänga laugh

Fast jag tänker ta mig tid att hinna läsa också, och skriva. Det går bra nu, det flyter faktiskt på. Det hör ihop, det där att läsa och att skriva. Jag behöver båda delarna. Nu har jag dessutom hittat in på bokbörsen, så nu går ingen säker!

1972651e-cd11-4c4a-b1e0-17171001f9b5.JPG

Bild: Trilogin som händer före Okänd soldat, som är min favoritbok. 

Jag hittade dem hos olika försäljare, men de är samma upplaga. Ibland ska man ha tur. Jag borde verkligen köpa fler e-böcker istället, men just denna trilogin finns inte som e-bok så jag fick jaga. Som tur är finns det de som inte bränner sina gamla böcker, utan lägger ut dem till försäljning på bokbörsen så att jägare som jag har en chans att hitta dem. Kanonfint skick, välvårdade utan synliga skador. Under hundralappen styck. Taget.

bb7c69f6-470e-49f4-be6f-50bdeca77ac2.JPG

Bild: Kan du vissla Johanna?

Visste ni att kokkaffe är gott? Jag mindes det inte förrän jag kände doften och smaken. Barndomsminnen kom tillbaka, farmor med kaffekoppen och sockerbiten. Farfar sörplade, farmor drack tyst. Jag ville smaka, fick smaka i smyg för pappa ville inte att jag skulle dricka kaffe. Å så jag älskade farmor och farfar för det, vår hemlis. Hembakade skorpor med smör och ost. Kaffet smakar rundare, mildare på något vis. Man får akta sig för sumpen. Kokat kaffe, även om man häller vatten i pipen så att det klarnar, kräver att man dricker lugnare. Sitt ner, ta det lugnt. Vänta lite med att dricka. Bränn dig inte, låt sumpen sjunka undan. Andas. Känn doften, smaken och hettan mot tungan.

Bryggkaffe är förvisso stapelvaran här hemma, men jag kommer att göra kokkaffe oftare. Om inte annat för att tänka på farmor och farfar.

Ha en bra vecka allesammans,

Var rädda om er.

 

 

Gillar

Kommentarer

 • 4 May 2021 12:03
  klaraelv

  Skoj att du kommit igång med löpningen, stigen ser ut som upplandsleden som går utanför tomten här. Det har ökat med MTB åkare som kommer efter leden. Bra att du försöker vara skonsam med lederna och kroppen. Rolig grej med Garmin, gillar när det blir åskådligt. Får längre fram kika på om det kan vara något för mig, har ju tidigare provat med några appar, men går alltid tillbaka till mitt anteckningsblock, oldschool.

  De säger att bryggkaffe ska vara så mycket nyttigare än kokkaffe, men jag som norrbottning föredrar kokkaffe, har aldrig ens ägt en bryggare, inte ens en perkulator (eller hur det stavas). Men med åren har man blivit lat, de sista 10-12 åren har vi haft helautomatiska Esspressomaskiner som gör gott kaffe, men någon gång blir det en panna med kokkaffe, då känns det verkligen lyxigt. Jag brukar hälla upp från pannen och hålla under en tesil för att minska på sumpen, sedan får man ändå dricka sakta. Jag brukade säga att jag var den sista kaffekokerskan, när vi flyttade ner till mälardalen så fanns det ingen i vår närhet som knappt hade smakat kokkaffe.

  Skulle köpa en ny kaffepanna när vi köpte en ny spis för ca 15 år sedan, jag gick genom alla affärer inne i S-holms innerstad, det fanns inte en endaste enkel panna att uppbringa. På en affär försökte en liten tös sälja på mig en vattenkokare, hon hade inte en aning om vad en kaffepanna var för något!!!! På en järnaffär fick jag tag på en som skulle gå att beställa, jag tyckte den var snuskigt dyr, 1000 kronor (för 15 år sedan), men vad skulle jag göra. Två dagar efter jag lagt beställningen ringde de från affären och sa att de inte kunde få tag på den, men den andra som fanns på samma sida i katalogen kunde de beställa, den KOSTADE 2000 KRONOR... aldrig i hvete jag betalade det för en kaffepanna, den var ju inte ens i guld. Ringde min mor och beklagade mig, fem dagar senare hade jag ett paket på posten, hon hade gått in och köpt den i en matvaruaffär i grannbyn, den pannan har jag ännu kvar.

 • 4 May 2021 16:39

  2 000:- för en kaffepanna?! Nu har det väl slagit runt för dem, jag tror inte vi gav över 400 för vår och det finns andra som kostar ännu mindre men jag ville prompt ha en röd. laugh Jag tror inte kaffet smakar bättre men den ska stå framme hela tiden så det är säkrast att den är trevlig att titta på laugh

  Jag gillar att garminklockan på det stora hela har lärt sig hur jag tränar, och känner igen övningarna bättre nu. I början var den verkligen inte bra på det, jag fick redigera nästan varenda pass men nu händer det inte så ofta längre, mest om jag lägger in en helt ny övning. Då kan den bli lite förvirrad, även om det t om identifierade dips korrekt (hur det nu gick till, klockan sitter på handleden och den är ju skapligt stationär när man kör dips). 

  Bara för att jag bestämt mig för skogen så regnade det så illa att jag bestämde mig för att springa min halvmil i samhället istället laugh

  Men det gick bra det med, inte öm eller trött på fel sätt någonstans så någon gång ibland gör det nog inget att det blir asfalt. Maran går ju, om det blir i Stockholm, på asfalt så jag behöver ju lite träning på det. Med måtta.

  Fast 3 dagars återhätmning? Heh ibland är garmin söt, på torsdag ger jag mig ut igen laugh

Logga in för att skriva en kommentar.