icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2465552
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
25 mars 2013 15:28
8

Styrka idag, nån sorts löpning imorgon

Styrkepasset gick förvånansvärt bra, jag var inte alls säker på att det skulle göra det. Jag hade en vag idé om att göra armhävningar, så många jag orkar i fem repetitioner. Med tanke på att redan ett set med armhävningar till max skulle få armarna att skaka var det inte utan en viss tvekan jag kastade mig över passet. När jag klarat av armhävningarna, det blev 135 stycken tillslut, kastade jag mig över dips med ryggen mot vardagsrumsbordet. Det tar bra på triceps, särskilt om armarna redan är fladdiga av trötthet efter armhävningarna :-) Assisterade chins hängande under loftsängen gick extremt tungt idag, jag fick assistera mig ovanligt mycket med benen faktiskt. Därefter kastade jag mig över gummibandet och körde slut på musklerna fullständigt. [FET]Dagens träning:[/FET] armhävningar 30 + 25 + 25 + 25 + 30​​ dips 20x3 ass. chins 10x2 bicepscur​​ls 10x3 shrugs 20x3 flies 10x3 hammercur​​ls 20x3 plankan 1 minut 10 sekunder Imorgon är det meningen att jag ska springa ett nytt sorts pass. Men hur ska jag kunna hålla ordning på det stegrade passets olika farter och distanser imorgon. Tanken är att jag ska hålla olika farter olika distanser, totalt ska passet vara 20km långt och det ska gå fortare och fortare hela tiden men inte i regelbundna intervaller - det är lika rörigt som det låter. Det är säkert en bra idé bakom upplägget, men jag kommer aldrig att komma ihåg det, så jag måste ta ner det till något jag kan minnas. Jag ser två stora problem med passet så som det lades upp i schemat. Det ena är att jag inte kommer att komma ihåg hur länge jag ska springa i vilken fart och det andra är att jag är synnerligen dålig på att hålla en given fart på beställning. Att det är jobbigt är inte ett problem. Det är själva poängen med passet. Det som antagligen passar mig bäst är att jag ger mig ut i det tempo som ger mig långpasspuls och sen försöker göra ökningarna allt eftersom. Tänkte att jag kunde köra 6km lugnt, 5km inte fullt så lugnt, 4km fortare, 3km fort och de sista 2km skitsakta som nerjogg. Kör jag på puls/känsla kan jag strunta i fart. Då borde jag uppnå målet med passet oavsett vilken dagsform jag är i och alldeles oavsett vilket underlag och väder det är ute. För jag antar att baktanken med passet är att träna uthålligheten och fart i samma övning.

Kommentarer

 • 25 mar 2013 15:34
  skogspass, eller det kanske är för långsamt för dig (man måste ju springa långsamt om inte man vill falla handlöst då och då) det är kul att hoppa över småbäckar, ta ett jättekliv över en stubbe, dyka under en vindfälla m.m :D och det är ganska skonsamt för kroppen också (om inte man överskattar sin förmåga och faller flera gånger) men det är mentalt tröttande
 • 25 mar 2013 15:42
  Jag tror du glömmer en sak: jag bor i Stockholm. Det finns en liten skog inom löpavstånd, men den är fortfarande skidspår i så den får jag hålla mig borta ifrån och åka tåg för att springa gör jag inte :-)
 • 25 mar 2013 15:50
  du får ta närmsta park och springa flera varv ;) nått att köra på en semester i sommar istället kanske
 • 25 mar 2013 15:55
  Som alla andra stockholmare :-) Ja, när skidspåren är borta och det torkat upp lite så man inte klafsar omkring i lera tänker jag besöka skogen med mina orienteringsskor och se om de fungerar i terräng som det påstås :-)
 • 25 mar 2013 16:07
  bamse63
  Faen vad du är duktig, skicka lite spring till mej i en påse så jag kanske slipper mina besvärliga fötter :D. Verkar ha en magisk gräns på 1 km sen går fötterna åt h-ete och vaderna blir till sten, varesej jag går eller joggar. Tur styrketräningen går fint iallafall :) Pepp på dej!! Spring som vinden!
 • 25 mar 2013 16:12
  Tack bamse63 :-) Dina fötter kanske föredrar tyngdlyftarskor framför löparskor helt enkelt? Det är ju skönt att det fungerar som det ska med styrkan i alla fall, annars vore det heldystert! Pepp på dig med :-)
 • 25 mar 2013 16:16
  Du är otrolig vilket program. Kan du inte ställa upp på DN galan som hare på 1500m. Du är duktig!
 • 25 mar 2013 16:19
  Tack Matso, men löparna på DN Galan skulle säkert kunna springa två varv medan jag kämpar med mitt första, i bästa fall. :-) Fast jag tror faktiskt att jag kan springa längre än vad de kan :-)

Logga in för att skriva en kommentar.