icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5219265
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
24 juni 2019 11:45
1

Straight edge?

Midsommarfirandet gled förbi, smidigt som en dans runt stången. Det var skönt att det inte blev några större åthävor, utan vi kunde ta det lugnt. Alkoholfritt givetvis, vi dricker inte alkohol ens i vanliga fall så varför skulle vi börja nu? 

ad8254d3-5401-4d49-b829-fe5f156bf5d1.jpg

Paula sprang omkring hemma hos morfar och hade jätteroligt. Hon tycker det är superkul att springa omkring på hans stora gräsmatta och peka på saker och säga "Titta!". 

ed7ea027-ce04-4a1b-bbbd-3d44968bd3a7.jpg

Pappas växthus är superspännande, och doften är fantastisk. Där spenderade vi mycket tid med att Titta! på saker.

5a58f39a-c54d-44c3-b0cb-fbe6fcd1fac9.jpg

Varmt om rumpan på brunnslocket.

Eftersom fläderbusken blommar nu så har jag gjort nästan tio liter saft också. Paula älskar flädersaft. Det är inte en typisk barnsmak tänker jag, vinbbärssaft kan jag förstå att hon gillar och äppelsaft med kanel. Lite sötare smaker, lite rundare, men flädern är lite annorlunda, inte lika len och rund som de andra. Citronerna gör den lite syrlig. Men ändå dricker hos så det kluckar om henne!

f503905a-41cb-41fa-94d1-4c1e63286207.jpg

I en diskussion med en ytlig bekant fick jag höra att jag, som är straight edge, lever renare och hälsosammare än de flesta. Jag var tvungen att googla termen medan jag smet på damrummet (tack gode gud för modern teknologi!). 

Saxat från Wikipedia:

"Straight edge (ibland förkortat sXe, SxE och Edge) är en livsstil och (motkultur) subkultur, starkt associerad till punk och hardcoremusik.

Livsstilen innebär avhållsamhet från tobak, alkohol och övriga droger. Ett tillägg till denna livsstil är vegetarianism eller veganism, men detta är endast frivilliga tillägg och är inte en nödvändighet för sXe, likaså avhållsamhet från promiskuöst sex." 

Det var intressant att höra, jag säger inte att det är fel på något vis. Jag gillar punk och hårdrock, och resten av beskrivningen stämmer rätt bra även om det kanske inte egentligen hänger ihop med något annat än det faktum att det är för mig hälsosamma val jag gjort. Det råkade finnas ett namn på det, det visste jag inte. Är jag fortfarande Straight Edge då, om jag gör och lever som en, men utan att känna till termen?

Det är lite spännande att få höra sådana saker, hur andra ser en. Uppfattar en. Åtminstone så länge det är någorlunda positiva saker smiley

Jag kan absolut leva med att uppfattas som avhållsam när det gäller alkohol och droger, och även om jag inte är vegetarian är jag inte den största karnivoren heller. Jag äter ganska mycket vetegariskt och har bytt en hel del animaliska produkter mot vegetariska alternativ, jag har bara inte uteslutit animaliska produkter helt.

Att avstå från promiskuöst sex ger sig själv, varför skulle jag gå över ån efter vatten? Vissa saker blir bättre och bättre med tiden, jag förmodar att det har med kunskap och erfarenhet att göra. Och att vi fortfarande är intresserade av varandra, intellektuellt så väl som fysiskt.

4ac1921b-f555-4fd3-98e6-fa11342dc2c9.jpg

Vilodag, det har jag inte haft på två månader. Men förra veckan tog jag flera dagar i rad. Så nu börjar jag om, jag kör förra veckan (dvs den jag skulle kört förra veckan) denna veckan och fortsätter där jag var. 

Jag har ett marathon att träna inför och jag tror inte jag har råd att missa särskilt många fler långpass om jag ska klara det.

(Edit: men oj vad stora bilderna blev?) surprise

 

Gillar

Kommentarer

  • 25 juni 2019 08:21
    pralin

    härliga tankar. smiley

Logga in för att skriva en kommentar.