icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2508395
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
23 september 2016 14:10
12

Stolt

Nu är jag officiellt lite mallig. Förr hade jag så dålig balans att jag knappt kunde stå på ett ben. Det, kan man säga, har jag jobbat med.

2eee2587-3765-47d8-9eec-017aef567552.jpg

Den här övningen avslöjar direkt om man har dålig balans. Den hade jag inte klarat att göra förr, jag hade rasat som ett korthus. Idag gjorde jag 10 repetitioner i rad, och gjorde om det 3 gånger utan att blinka knappt. Det gick som en dans.

Jag blev lite glad faktiskt, för dels upptäckte jag att jag har betydligt bättre stabilitet än jag trodde och dessutom visade det sig att mitt ivriga rehabtränande av den gamla stukningen verkar ha fungerat för jag hade bättre balans och styrka på den fot jag skadade för några år sedan än jag hade på den ostukade. Då har jag i alla fall inte slarvat med min rehabilitering!

Tänk, förr gjorde jag 6, 7 eller i bästa fall 8 enbensknäböj fast med den andra foten bakom mig, gärna mot en boll eller en stol som moraliskt stöd eller ett bord precis i närheten som jag kunde greppa. Idag gjorde jag inte mindre än 30 böj per ben utan att tveka, utan stöd och utan att det blev direkt jobbigt.

Nånting rätt har jag ju gjort då!

Gillar

Kommentarer

 • 23 sep 2016 14:17

  Grymt bra förbättring! 😃

 • 23 sep 2016 14:24

  Tack smiley

 • 23 sep 2016 17:12
  Bella50

  DET skulle jag behöva träna på. 😬

  Stärker väl sätesmuskler och i låren  Är lite " lat" vad gäller sånt, tyvärr .

  bra jobbat 👏👏

 • 23 sep 2016 20:04

  Var tvungen att prova 😊 Det gick men då min sjukgymnast avrått från enbens knäböj skippade jag 3x10. Bra jobbat!

 • 23 sep 2016 20:21

  Är glad jag har fåt minna ben att få mig komma upp från backen om jag kommer ner går med ett vist besvär. Mina leder har för mycket atros, men nú låser jag upp och igen båten på nån minut för hölljag på att dö på kubben så en stor förbätring är det för mig med, där för jag rustat upp båt kärran blir nog fiske nästa år med.

 • 23 sep 2016 21:55

  Bella50, den är kanon för rumpan! Man måste inte göra 1,5 timmas träning för att det ska vara effektivt! Det räcker med 3x10 såna när man ändå kollar nyheterna, lite vadhävningar (gå upp på tå och ner igen) medan man borstar tänderna eller väntar på att timern ska ringa i köket. Lite sånt, det min man kallar tjuvträning laugh

  Ewa1969, vad synd, det är en kanonövning men bara om man är hel och oskadad! Jag gissar att du fått andra övningar som passar dig bättre!

  Afkrut, artros är inte så kul, det går i lindrigare fall att bromsa sjukdomen med styrketräning och du är ju stark som en oxe så du har kanske lite försprång på värken. Var rädd om dig, det går att ta i för mycket också så man gör sig illa.

 • 23 sep 2016 23:03
  gasten

  Bra jobbat, du är jätteduktig! 

  Ska nog prova och se vad jag klarar. Funderar också på att köpa en rockring det ska ju också vara bra om jag klarar det. 

 • 24 sep 2016 11:07

  Tack LillaLo och gasten smiley

  Jag är nästan lite öm i baken idag, om jag känner efter. Jag hade lätt kunnat göra fler med andra ord!! Det var inte bara som det kändes, jag har verkligen blivit så mycket starkare och jobbat mig till så mycket bättre balans laugh

 • 24 sep 2016 19:34

  Jag har gått från att gå på kryckor i 3 år för att jag inte kunde stödja på knät, och går hyfsat på det om jag är försiktig och inte överbelastar det, men kliva i och ur båten funkar bar nu, men har en landgång på bryggan som är väldigt brant ner, klockan 6 på morgonen är mitt knä inte med på noterna och minna stövlar konstigt hala. Ligger tunna ribbor på landgången ska byta ut dem mot kraftigare så jag inte halkar.

   

  smiley

 • 24 sep 2016 20:06

  Finns det inte nån takpapp eller något du kan fästa dit så det blir riktigt strävt och svårt att halka?

 • 24 sep 2016 21:15

  Ner vid vattnet blir till ock med reflorna i båten snor hala, av allt som växer är bar borste och vatten som funkar, halk skyd funkar när det är nytt, sen växer det i det med en massa alger, Trä ribbor blir rena så for det regnar bar det att de som siter där nu är bar några milemeter höga tänkte sätta dit 220 mm hga, det ska man inte glida över. Ung domarna på bryggan i jämter har gjort det, är nog 10 år äldre en mig. Har brantare landgång ner till bryggan, skulle behövas ett eäcke.

 • 25 sep 2016 11:24

  Aha, ja och byta halkskydd varenda år är ju inte så muntert. Då är inte det någon bra lösning. Vilket pyssel! surprise

Logga in för att skriva en kommentar.