icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5233941
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
16 september 2012 01:38
3

Stockholm halvmarathon 2012

Det var inte riktigt min dag idag, det anade jag redan i startfållan för startgrupp F - men friskt vågat hälften vunnet heter det ju så jag höll fast vid planen att ge mig på 2:15 för man vet ju aldrig... Allra första kilometern var det verkligen gåsmarsch. Så trångt att det var helt omöjligt att avancera, inte utan att ödsla energi på ett sanslöst sick-sackande. Så det övergav jag. Lappade själv vid skyltarna väl medveten om hur tunneln skulle stöka till det för gps:en men hade glömt stänga av autolap. Håhåjaja. I tunneln var det lite bättre och sen lättade det, bitvis. Vissa passager var otroligt svårforcerade eftersom de var max ett hästarsle brett. Till och med järnvägen har standariserat spårvidden till två hästarslen brett, så jag tyckte det var lite väl trångt på sina ställen. Men det var ju bara några ställen, så det störde antagligen inte så mycket just idag. Försökte låta bli att tänka så mycket och bara falla in i "lunken" men idag var det jobbigt att springa. Det var dessutom mer kuperat än vad jag mindes, absolut inte en flack eller snabb bana. Jag tror min hjärna var felinställd idag, för när det bara var nån kilometer kvar blev jag helt ärligt besviken. "Va, är det redan slut!" var min spontana kommentar när jag fick syn på slottet. Så känner man bara om man längtar efter att springa ett annat lopp än det man springer i... I slutänden sprang jag nog det bästa jag kunde idag, med tanke på att jag har hjärtat och hjärnan inställt på ett helt annat lopp och en annan utmaning. Dessutom noterade jag att jag slarvat med järntabletterna efter blodgivningen för fyra veckor sen. Jag har tagit hälften av det jag borde, och även om det inte på något vis borde vara avgörande tror jag inte en optimal uppladdning ska innehålla något slarv. Fastän jag sov bra, har ätit bra och mår i övrigt rätt bra så tillskriver jag det mediokra resultatet just slarv. Slarv med återhämtning, slarv med fartträning, slarv med styrka och slarv med fokus, målbild och planering. För ärligt talat har jag inte sprungit 21km så här långsamt på tävling sen Varvet 2009. Som träningspass betraktat däremot var det okej med lite inlagda fartökningar, backträning och ganska okej distans. Resultatet? 2.28.55

Kommentarer

  • 16 september 2012 08:11
    Grattis till dig!!!
  • 16 september 2012 08:20
    Men det där lät inget vidare, o va hemskt att ha en tanke på ett lopp som inte blev av, men du fick dig lite träning som du skriver
  • 16 september 2012 10:40
    Tack Audrina :-) Jodå, det blir av jaropi, fast inte förrän i augusti 2013 så jag får gå och tråna ett tag till :-)

Logga in för att skriva en kommentar.