icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2911103
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
25 augusti 2015 10:04
4

Stelt

Idag vaknade jag stel och gisten, det känns att jag gjorde något ovanligt igår. Som barn busade jag alltid på det där viset. Vad hände? När blev jag så stel och osmidig att jag inte grejar lite lek och bus utan att känna mig som en stubbe dagen efter? Som barn lekte vi ju i timmar, klättrade, hoppade, sprang och rusade.

Det blir förmodligen ett besök på gymmet idag, jag planerar att jogga dit och hem som uppvärmningen och nervarvning. Det brukar kännas väldigt bra efteråt, så det vill jag absolut hinna med. Förhoppningen är att jag kanske känner mig mindre gisten efteråt, jag tror jag behöver lite blodcirkulation och rörlighetsträning idag för att känna mig som folk.

Det har varit en hel del vegetariskt på sistone, vegetarisk lasagne är väldigt gott och lätt att göra. Det vore trevligt att lära sig lite fler maträtter för att ha en bredare repertoar. Morots-, rödbets-, soja-, kikärts- och linsbiffar grejar jag nu, och olika soppor, pastasåser och pastagratänger. Någon sorts gryta skulle vara trevligt att svänga ihop, jag gjorde en på bland annat kålrot förra hösten. Den vill jag laborera lite med. En vegetarisk pytt skulle väl kunna fungera om man blandar olika sorters lök, rotsaker av olika färg och smak, fräser dem var och en för sig och kryddar lite gott?

Hemsidan tuffar på för övrigt, jag är nästan uppe i 200 recept snart och som ni kanske märker är det inte ont om idéer. Det är bara tid och möjlighet att äta (vi äter ju alltid det som publicerats, det är vanligtvis bilder från middagen eller lunchen som hamnar på sidan) som begränsar hur fort det går att komma ut med nya recept.

För att underlätta sökandet lite, och för att man ska kunna bläddra bland recepten på lite nya sätt har vi lagt in lite nya temasidor och en ny funktion längst ner under recepten som visar relaterade recept.

En sak jag drömmer om, men saknar utrustningen, är att göra egen korv någon gång. Men utan korvhorn blir det inte lätt, så jag får drömma vidare :-)

 

Gillar

Kommentarer

 • 25 aug 2015 10:45

  Detta recept kanske kan inspirera till korvskapande: http://roethlisberger.se/2015/07/15/vegansk-korv/ :)

 • 25 aug 2015 11:00

  Coolt, det måste jag ju testa nån gång! Tack LadyFat! :D

 • 25 aug 2015 13:01

  Samma erfarenhet har jag också när det gäller att hoppa hopprep. Som barn hoppade jag hopprep jämnt. Nu känner jag att det känns betydligt mer än vad jag kan komma ihåg att det gjorde när jag var barn. 

  Det roliga är att det går att bli smidigare även som vuxen. 

  Lycka till med recepten! 

 • 25 aug 2015 13:08

  Tack!

  Förvisso är vi nog lite tyngre, men i gengäld måste vi ju som vuxna ha mer muskler också. Kanske var så upptagen med att ha roligt som barn att man inte märkte hur tröttande det var? :-)

Logga in för att skriva en kommentar.