icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2613749
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
10 februari 2020 15:35

Som det blir

Det blåser så det knakar i huset, jag är högst ovillig att ge mig ut och springa nu ska jag säga. Hela fredagen och lördagen var jag lite småsnorig och igår kunde jag skylla på en vag känsla av att jag kanske höll på att bli förkyld, men idag är jag inte ens snorig och vilopulsen är låg och fin. Vad jag än trodde jag kände igår så var det falskt alarm. Blåsten hann inte gå över. 

I helgen var jag på kurs, distansutbildningen jag går har ett antal obligatoriska träffar där vi har skrivövningar ihop och diskuterar skrivandet. Extremt givande! Det var dessutom väldigt tervligt att träffa sina kurskamrater i verkligheten, innan hade jag ju bara deras namn och texter. Nu har jag ansikten också, och en känsla för vilka de är. 

3788c5b4-62a8-45c9-96dc-f464d32cf3f6.jpg

Bild: Kursen hålls i Ädelfors folkhögskolas regi, så vi övernattade där. Mellan sista lektionen för dagen och middagen passade jag på att hälla ur mig lite.

Jag, som i normala fall är väldigt morgontrött och svårtstartad, var uppe klockan 7 och var faktiskt både vid medvetande och talbar vid den tiden. Vad det kan bero på vet jag inte, jag lade mig förvisso ett par timmar tidigare än vanligt men jag somnade samma tid som alltid.

0c2395ad-54d0-46e5-b7da-b10f2393d835.jpg

Bild: Oftast är jag tolerant som en trampmina på morgonen, men den här gången log jag till och med. Före första koppen kaffe!

Jag lånade makens Mac Book, den ska ändå bara tjäna som skrivmaskin. Laptoppen är bra på alla sätt och vis, bortsett från en sak. Den är inte bärbar. Den är i bästa fall släpbar. smiley

Vi fick författarbesök av Maria Nordström som skrivit "Sekten" (finns på Storytell Original), och vi fick fråga precis allt vi kunde komma på. Jag märkte snabbt att jag kan ha varit den enda med intervjuvana, det var inte så många andra som vågade vara frågvisa medan jag fick lägga band på mig för att inte korsförhöra henne fullständigt (jag vet att jag kan bli intensiv när jag är intresserad, alla är inte bekväma med den sortens fokuserade intresse) smiley

3983fa30-90dd-40dd-879e-d8968fd05427.jpg

Bild: Hon var jättetrevlig och svarade på frågor, läste ur sin bok (hon hade den på mobilen i Storytell-appen) och inom mig surade jag lite för att det var just Storytell som snodde henne. Jag har Bookbeat... smiley

Vad detta kan ha gjort med vikten törs jag inte ens tänka på, jag har faktiskt inte vägt mig. Ädelfors folkhögskola serverade fantastiskt god mat, men jag tror inte det var smalmat direkt och jag avvek av nöd och tvång från min periodiska fasta. Lite smidig får man ju försöka vara, vilket innebar att jag inte heller hållit mig till proteinnivåerna. 

Dessutom har jag suttit stilla och koncentrerat mig mycket, och man kan säga vad man vill om det men så många kalorier förbränner man inte genom att tänka mycket. Trött blir man, men inte mycket mer. 

Maken och flickorna var hemma undertiden, och Paula har hittat en favorit (Barbapappa) som sysselsätter henne all vaken tid om vi låter henne. Hon har lärt sig sätta på TV:n själv dessutom (jag har INTE lärt henne det!) så nu får vi vakta fjärrkontrollerna så hon inte utökar sin skärmtid själv. 

Det är sportlov den här veckan i vår kommun, så det blir inget bad den här veckan om vi inte åker själva. Vi får se om vi hinner det, hallen är stängd för allmänheten lite mer än vanligt (sportlovsaktiviteter för skolbarnen tar upp en massa tid). 

Nu ska jag sätta mig en stund och läsa ikapp vad som hänt medan jag varit borta! Jag hoppas i alla fall att ni får en trevlig vecka och att ni inte blåser bort!

 

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.