icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 3522910
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
7 januari 2017 17:50
10

Snö

Tacksamt travade vi 9km, äldsta dottern och jag. Snön ligger djup, det var jättehalt på sina ställen, så vi kortade ner passet och vände hemmåt innan vi gjorde oss allt för illa. Det är underbart att kunna jogga igen, även om det går sakta och även om jag är ur form fullständigt.

Jag kan, det är huvudsaken.

Foten ömkade sig lite lite, sista kilometern men det kan lika gärna ha berott på det sliriga underlaget som skadan. Jag chansar förstås inte utan gör mina rehabövningar, vilar och repsekterar foten. Jag vill ju kunna fortsätta springa.

Jag mailade min naprapat tidigare och meddelade vad jag gjort, och hur långt jag kommit nu. Får se om han skäller på mig för att jag gått för fort fram, i så fall får jag väl backa lite, eller om han har förslag på ytterligare andra övningar jag kan komplettera med.

När vi kom hem värmde vi tacopaj, himmelskt gott. Skönt att ha den klar i kylen bara att värma. Det är hög tid att fylla på frysen igen, vi flyttar ju faktiskt inte än så jag bör väl hålla kvar vid reglerna. Så lite långkok vore på sin plats, grytor och röror som är lätta att mäta upp och frysa in är min favorit. Chili con carne, köttgryta och currykyckling tänker jag främst på, men även köttfärssås och portionsstora lasagner är gott.

Risken att det blir skräpmat eller mackor minskar till nära noll om det finns god hemlagad mat i frysen, då är ju middagen mindre än en kvart bort hur man än gör.

 

Gillar

Kommentarer

 • 7 jan 2017 18:03
  Bella50

  Här har vi bara 2-3 cm snö. Det räcker...nu vill jag inte få mera. Nu vill jag ha vårkänslor.

  ha en bra kväll. 👍

 • 7 jan 2017 18:05

  Det har så så rätt i, nu räcker det! Tänk vitsippor, krokus och sol! Det ser jag fram emot nu! Tulpaner!!

  Detsamma, ha en mysig kväll!

 • 7 jan 2017 18:11
  FrkM

  Planering hindrar en många gånger från att falla ur spår. Det är när planeringen inte hinns med som det fallerar för mig. 

  Härligt att det går framåt med foten!

  FrkM
  http://padetrettio.blogg.se

 • 7 jan 2017 18:16

  Precis, det är exakt så för mig med. Tar jag mig bara tid att planera och förbereda lite så gör det inget att det blir både ont om tid och bråttom vissa dagar, jag har förutsett det och slipper tänka så mycket. Det är skönt, när huvudet är fullt av annat.

  Ja, jag är överlycklig! :-)
  Som jag saknat att kunna springa!

 • 7 jan 2017 18:22
  Emmi11

  Skönt att foten verkar rätta till sig.

  Här har vi ca15 cm snö, och den värsta kylan har gett med sig, bara  -5 nu.

  Var just ute och hämtade ett par korgar ved. Ett härligt månsken, men var kom den ifrån??
  Har ju varit mulet i flera dagar så månen har gått från ingenting till halv utan att det har märktswink

  Matlådor i frysen är toppen. Det går ju nästan lika fort att laga till fyra portioner som till en.
  Om man, som jag, inte trivs vid spisen så är det ett bra sätt att slippa emellanåt^^

  Senast uppdaterad 7 jan 2017 18:23

 • 7 jan 2017 18:33

  Då kommer det snart bli ljust som på dagen, fullmåne och massor av snö så behöver man ingen pannlampa för att springa när det är mörkt. Det blir så ljust att man ser sin skugga i månskenet :-)

  Det är superpraktiskt även om man gillar att stå vid spisen, det är ju inte alltid man har tid även om man skulle vilja :-)

  Senast uppdaterad 7 jan 2017 18:33

 • 7 jan 2017 21:49

  Bra kämpat med snow-walkingen! smiley

 • 7 jan 2017 23:02

  Tack Johan laugh

 • 8 jan 2017 10:26
  Tita

  Skönt att du kan jobba med foten nu då börjar snart "normaltillståndet" vara tillbaka.😃

  Så börjar det bli här också fast jag håller mig till mattan än så länge p gr a halkan.

  Pepp!

 • 8 jan 2017 11:46

  Ja, jag hoppas det. Det där jag kände av när vi var ute försvann över natten, men jag tar en vilodag från belastning av foten ändå och kör bara rehab och vanliga promenader så får vi se. Jag har inte kommit så här långt för att sabba allt genom att bli otålig :-)

  Vad skönt att det börjar reda ut sig för dig också Tita! Visst är det skönt att kunna köra åtminstone viss träning inomhus när det är kallt?

Logga in för att skriva en kommentar.