icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2917392
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
4 januari 2020 13:13
5

Snabb fråga till er som vet

Om man ska gå all in med HPLC kanske man ska försöka hålla koll på ketonerna.

Så, är detta en vettig pryl: https://www.webhallen.com/se/product/303298-Acetrack-Ketonmatare

Kommentarer

 • 4 jan 2020 13:28
  klaraelv

  LadyG, eller så har man en brutalt ärlig make som säger att du kanske ska äta lite kolhydrater nu... Du luktar illa ur munnen. laugh

 • 4 jan 2020 14:15

  Jag har inte använt den modellen utan istället Ketonix, fast då åt jag strikt LCHF. Jag mätte aldrig när jag körde HPLC (Dukan diet),

  Annars är ett billigare alternativ att köpa ketostix urinstickor på apoteket det kan ge initialt om man bildar ketoner. Sedan är det en annan fråga om kroppen kan använda dessa.

  Det jag har använt mest är en blodsockermätare som jag även kan mäta blodketoner. På senare tid har jag även mätt hur blodsockret påverkas av olika föda. 

  https://www.med24.se/hemmatester/blodsockermaetare/blodsockermaetare/freestyle-precision-neo-blodsockermaetare

 • 4 jan 2020 15:47

  klaraelv, lol! Det skulle min make kunna säga om jag bad honom, frågan är hur man skriver in det i excel laugh

  LUAL, så praktiskt med en grej som kan mäta båda, synd att det är invasiv. Jag är nålrädd, även för små nålar men man kan nog inte mäta blodsocker på något annat vis kanske?smiley

 • 4 jan 2020 17:14

  Än så länge finns det nog inget annat sätt att mäta blodsocker. Det har funnits projekt att mäta i tårvätska med hjälp av en kontaktlins, men de tror jag aldrig lyckades få till det.

  Du ser knappt nålen på lansetten 😄 men tanken på den kanske räcker?

 • 4 jan 2020 17:41

  Ja det är nog mer att det blir hål som är problemet, små nålar som stora - det är lika läskigt. 

Logga in för att skriva en kommentar.