icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2917419
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
27 augusti 2015 13:24
2

Smartskaft

Ibland kör jag i diket ordentligt, och igår blev en sådan dag. Helt ofrivilligt ska tilläggas, eftersom jag upptäckte en generlöst tilltagen bit ädelost i kylen som måste göras något med. Det första jag kom att tänka på vad förstås ädelostsås, och vad passar bättre till ädelost än broccoli? Följdaktligen svängde jag ihop en pasta med ädelost och broccolisås (använd Lowcarbpasta av fusillityp om du inte gillar eller tål kolhydrater) och jag måste nog erkänna att det blev lite för gott, och som ett resultat åt jag på tok för mycket.

Eftersom jag doserade maten efter paketet ost jag hade hemma, 125g, så blev det 4 portioner att dela på för oss två, så gissa om det fanns gott om pasta med ädelostsås att äta också! Annars brukar jag försöka vara slug och laga så många portioner som ska ätas, om jag inte avsiktligen gör matlådor förstås. Ädelostsås är jag inte så säker på fungerar speciellt bra i matlåda?

Ost, som fått en egen avdelning till och med på min receptsida, är en av mina stora svagheter som jag ännu inte fått så bra kontroll över, jag är inte ens säker på att jag vill ha kontroll. Det är något primalt njutningsfullt att ge sig hän åt en god ost, låta smakerna fylla hela munnen och kanske som kontrast smaka lite på ett kex, en frukt eller lite marmelad. Det finns så många olika goda sorter att botanisera bland, och jag har inte så många laster kvar. Den här vill jag nog faktiskt behålla.

För det kan ju inte vara meningen att man ska skala av allt gott från listan av tillåtet att äta? Då kan man ju fundera på vad vi lever för egentligen, om man aldrig får njuta av en god ost eller ett glas med något gott? Det behöver ju inte bli ofta, jämt och dagligdags.

Nej, jag behåller nog min förbehållslösa kärlek till ost och stämmer dejt med ostbrickan någon gång ibland när det ska vara festligt.

Jag hoppas nu hjärligt att benen är piggare imorgon än de är idag eftersom jag ska ut och springa med en kompis. Hon är redan från början snabbare än vad jag är, men jag behöver ju inte agera drivankare fullständigt :-)
Men det är ju idag det ska vara som värst om man ska tro experterna, så jag biter ihop och försöker låta bli att gnälla så förtvivlat mycket. :-)

 

Gillar

Kommentarer

  • 27 aug 2015 16:08
    Tita

    Jag delar din lastwink

  • 27 aug 2015 18:13
    AH65
    Samma här.... ?

Logga in för att skriva en kommentar.