icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2917401
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
2 december 2018 13:06
1

Slutkrigat?

Sent ska syndarna vakna, eller forskarna i det här fallet. Tänk, detta vet jag att vi diskuterat här på MD i omgångar och redan kommit fram till; att det snarare är kvalitén på råvarorna och typen av mat vi äter snarare än de enskilda makronutrienterna som är nyckeln. 

För vissa fungerar en lågkolhydratskost, för andra fungerar det inte alls. För vissa är det lågfett som fungerar, något som inte går hem alls hos andra. Vissa räknar kalorier, punkt. Var och en blir salig på sin fason.

Nå, nu verkar det som att forskarna kanske också börjat komma på det:
"Perhaps both high-carbohydrate, low-fat and low-carbohydrate, high-fat diets have benefit for different populations or for different clinical outcomes, and the critical issue is to identify the optimal macronutrient ratio for an individual. Or perhaps the focus on macronutrient quantity has been a distraction, and qualitative aspects (the particular sources of fat or carbohydrate) and overall eating patterns are more important." (Källa: http://science.sciencemag.org/content/362/6416/764)

Särskilt Box 2, där de listar saker vi vet med säkerhet, tycker jag är intressant. Även alla länkar till ytterligare studier i ämnena är värda att följa upp också, men det hinner jag inte just nu.

 

Gillar

Kommentarer

  • 3 dec 2018 00:55

    Jätteintressant artikel! smiley

Logga in för att skriva en kommentar.