icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2917461
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
12 maj 2019 12:10
10

Slarvat

Jag skulle ju registrera kosten, för att se varför vikten inte sjunker. Nå, det har jag inte hunnit med (läs: orkat). Jag förmodar att ni redan kan alla ursäkterna, så välj den som är er favorit. Den är säkert lika relevant som någon annan wink

Skämt åsido, jag har funderat på varför jag är så motvillig att ta itu med registreringen och kommit fram till att jag inte lyckats bestämma mig för vad jag vill. För jag har haft ganska mycket bekymmer att bestämma mig, om jag är ärlig.

Det är jättekul att bli starkare, jag har aldrig varit så här stark förut och jag gör framsteg varje vecka som sig bör när man är nybörjare på något. Bara för att jag är van vid löpning betyder det inte att jag är proffs på styrketräning, jag gör fortfarande veckovisa storframsteg men efter 10 veckors konstant matande framgångar och lyckade ökningar känner jag äntligen att jag måste bromsa. Starta om schemat, låta kroppen hinna i kapp lite. Inte sluta träna, men dra ner på vikterna ett tag.

Den observanta noterar att jag använder bälte på de tyngsta vikterna och riktiga skor för ändamålet. Varför inte menar jag, när jag har motsvarande min egen kroppsvikt balanserande på axlarna. För att vara första försöket på 77,5kg är jag riktigt nöjd, så hemsk teknik har jag inte ändå vad jag kan se. Kroppen känns bra också, inte öm på något mystiskt ställe och ingen okontrollerad träningsvärk.

Det är nu en gång så att med den där badringen runt höfterna kommer jag aldrig att orka springa en mara, så jag behöver skala av en hel del extra vikt. Jag vill väldigt gärna springa min tionde Stockholm Marathon.

Så jag får bestämma mig nu, sluta vela. Det är delvis därför jag startar om styrkeschemat, och backar på vikterna. Det kommer att kännas tungt nog ändå att träna på underskott, men styrketräningen kommer att göra kroppen gott. Löpningen kommer att sakna ner och fartutveckligen gå kräftgång, det gör den när man tränar på underskott. Sannolikt kommer jag börja få träningsvärk, det brukade jag alltid få kunglig dito förr.

Mycket olustigheter, men man får ta det onda med det goda.

Extravikten jag släpar på är trots allt 10-12kg. Det är en hel del när man ska springa ett marathon. Och det ska jag ju. Så jag smygstartar redan idag, bara för det glömde jag väga mig på morgonen vilket ju känns som en bra start men jag kan ju börja om med registreringen igen.

Det blir mycket vagn för Paula, men jag tror inte hon misstycker. Den enda träning jag inte kan ta med henne på än är styrketräningen, det finns lite för mycket farliga saker inne på ett gym för att det ska vara lämpligt. Än. När hon börjar bli äldre och kan ta order, eller åtminstone låtsas att hon gör det, är det lättare. Då kan jag ge henne något att göra, lyfta i hantlar eller balansera på balansplattan. Det finns att göra som barn kan leka med, så att de känner att de är med. Men än så länge är hon lite för liten, även om hon är entusiastisk som få.

Så än så länge är det bara löpträningen hon får vara med på, men den gillar hon å andra sidan. Jag hoppas hon kommer att gilla Vårruset, där ska vi vara med. Paula i vagnen, mamma bakom och syrrorna vid sidan. 

Det ser jag fram emot!

Ha en fortsatt trevlig helg!

 

 

 

Gillar

Kommentarer

 • 12 maj 2019 14:02

  Jag har äntligen tagit tag i min kostregistrering igen. Ville prova utan ett tag, men det fungerade inte så bra utan men banne mig vad svårt det var att ta tag i att börja registrera igen. Men nu är jag inne på tredje dagen, känns bra, att jag återtagit kontrollen.

 • 12 maj 2019 14:18

  Heja Medlem16, modigt att våga friflyga även om det inte fungerade just den här gången! Om man inte testar får man ju inte veta, nästa gång går det kanske bättre?

 • 12 maj 2019 14:54

  Wow, vad stark du är! 

 • 12 maj 2019 16:27

  Tack mosel!

 • 12 maj 2019 18:46

  Ser tekniskt bra ut vad jag kan se. Bra jobbat👏

 • 13 maj 2019 02:46

  Tack redlips! Jo, det finns en hel del kvar men det kanske inte syns på bra på filmen, det sitter ju en skivstång mitt i vägen laugh

  Fettprocenten, om jag ska tro vågen, ligger på 34% och det kunde ju gärna vara under 30 åtminstone, om jag får önska smiley

  Tack LUAL! Jag försöker låta bli att vifta på rumpan eller knixa med knäna i bottenläget, det är väl annars de vanligaste felen, men det är svårt att säga själv! Man blir så lätt hemmablind. laugh

 • 14 maj 2019 07:25
  Bjarki

  Ser bra ut och du är riktigt stark!! laugh 

  Det här med registrering av mat går upp och ner tycker jag. Ibland är det så sjukt tråkigt och ibland är det niemas problemas. Jag tippar att du har rätt bra koll ändå, men det är ju aldrig fel att stämma av ibland hur man ligger till.

  Med ditt pannben är du nog snart av med de extra kilona. Heja dig!! smiley

 • 14 maj 2019 10:03

  Tack Bjarki! Ja det är olika mycket motstånd att lyckas registrera, men kommer man bara igång brukar det flyta på. Förhoppningsvis är extravikten samarbetsvillig och rinner av mig lättare än jag tror (jag är inne på att de där kilona byggt bo runt höfterna och inte tänker flytta) smiley

   

 • 14 maj 2019 10:31
  pralin

  men  vilken styrka du har BRA Ja gick  på gymet  träna  för  3 år  sen och  då hade jag  gått i minst 10 år, Sen  bara  gick  allt  fel med  mat o träning,Hoppas jag  ska  få  till nåt  fram över eller  så  får jag hitta annan lösning . Ha de  gottsmiley

 • 14 maj 2019 10:36

  Tack pralin! Hoppa gärna in i gruppen "Vi som styrketränar" om du vill bolla träningstankar med fler, jag kommer att försöka lägga ihop mina två grupper till en och låta den vara mer generell istället för att ha två specialiserade grupper. Vi har allt från nya entusiaster till rutinerade rävar och alla där emellan är välkomna smiley

Logga in för att skriva en kommentar.